Mikkelsen Montessa WRC2-luokan ehdoton ennakkosuosikki – “Täytyy olla älykäs”

19.1.2017 / 19:51
Andreas Mikkelsen on WRC2-luokan ykkössuosikki Monte Carlon MM-rallissa (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan WRC2-luokka nousi viime vuonna Suomessa suuren kiinnostuksen kohteeksi erityisesti Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen menestyksen myötä. Maailmanmestaruuden voittanut Lappi toimii tällä kaudella Toyota Gazoo Racingin kolmantena kuljettajana, mutta Suninen jatkaa WRC2-luokassa M-Sportin tehdaskuljettajana avaten kautensa Ruotsin osakilpailulla helmikuussa. Kauden avausosakilpailussa Monte Carlossa “kakkosluokan” suurin voittajasuosikki on Andreas Mikkelsen.

Rallin MM-sarjan kauden 2017 avaavassa Monte Carlon rallissa ei siis Teemu Sunista tai muitakaan suomalaiskuljettajia WRC2-luokassa nähdä, mutta luvassa on siitä huolimatta todella mielenkiintoinen kilpailu. Eikä vähiten siksi, että Volkwagenin ratissa viime vuonna kaksi MM-rallia voittanut ja MM-pronssia pokannut Andreas Mikkelsen, 27, ajaa nyt WRC2-luokassa Skodan tehdastiimin Fabia R5:llä norjalaisen jäätyä kokonaan ilman WRC-tallipaikkaa tänä vuonna.

– Rehellisyyden nimissä, niin en olisi viime kauden viimeisen kilpailun jälkeen todellakaan uskonut, että käy näin. Mutta meillä ei juurikaan ollut paljon mahdollisuuksia, Mikkelsen kommentoi tilannettaan keskiviikkona, Monte Carlon MM-rallin aattona.

Mikkelsen kuitenkin muistuttaa, että vaikka nyt alla ei olekaan WRC-autoa, niin kilpaileminen on aina parempi tilanne kalustolla kuin kalustolla sen sijaan, että ei ajaisi ollenkaan.

– Olen erittäin onnellinen siitä, että Skoda antoi minulle tämän mahdollisuuden. On tottakai aina parempi olla kilpailemassa, kuin että olisi kotona. Ja vaikka nyt alla ei olekaan WRC-auto, niin auto on silti hyvä ja näissä olosuhteissa mitä Montessa nyt on, niin R5-autolla voi tehdä hyvän tuloksen, Mikkelsen muistuttaa.

Ja Mikkelsen todella tietää mistä puhuu, olihan norjalainen keskiviikkona ajetulla testierikoiskokeella koko joukon toiseksi nopein, edellään WRC-kalustolla ajaneista kuljettajista ainoastaan Sebastien Ogier. Mikkelsen myönsi, että ei olisi itsekään uskonut näin kovaan aikaan ja ennen kaikkea sijoitukseen, vaikka tiesikin pystyvänsä hyvään suoritukseen.

– Erikoiskoe oli tuttu viime vuodelta, joten yritin ajaa kilpailuvauhtia. Ja aika olikin todella hyvä.

“Olisi hienoa voittaa täällä”

Monte Carlon MM-rallissa RC2-luokassa on mukana 25 autokuntaa, joista WRC2-luokan MM-pistejahtiin on ilmoittautunut 11. Mikkelsen on ajanut kahtena edellisenä vuonna Monte Carlon MM-rallin yleiskilpailussa palkintosijoituksen, kun 2015 sijoitus oli kolmas ja viime vuonna toinen. Osuva jatkumo tälle tuloskäyrälle luonnollisesti olisi voitto tänä vuonna, vaikkakin WRC2-luokassa.

– Olisi hienoa voittaa täällä. Meillä on toki siihen hyvät mahdollisuudet, mutta mukana on paljon hyviä kuljettajia. Tässä kilpailussa ei voi koko ajan olla nopein kuljettaja ja ajaa koko ajan kaasu pohjassa. Täytyy olla älykäs, Mikkelsen korostaa.

Mikkelsen siis keskittyy tällä hetkellä täysillä tulevan viikonlopun kilpailuun ja siellä menestymiseen, mutta selvää on, että tämän kuljettajan kohdalla esiin nousee aina tulevaisuus ja se missä norjalainen jatkossa ajaa. Monte Carlon jälkeen Mikkelsenin kalenterista kun ei löydy varmoja kilpailuja tällä hetkellä yhtään.

– Teen tällä hetkellä kovasti töitä sen eteen. Tähtäin on siinä, että teemme paluun WRC:hen täyden sarjan myötä ensi vuonna. Nyt ajamme tämän rallin Skodalla ja jos Polo nähdään vielä myöhemmin tänä vuonna mukana MM-ralleissa, niin olisi hienoa kilpailla sillä, Mikkelsen viittaa Volkswagen Motorsportin käynnissä olevaan vääntöön saada vuoden 2017 sääntöjen mukainen Polo WRC -auto vielä tänä vuonna mukaan yksittäisiin MM-ralleihin jonkun yksityistiimin rahoittamana.

Mikkelsen ajoi Skodan tehdastiimissä IRC:n mestariksi vuosina 2011 ja 2012. Vuoden 2011 Monte Carlon rallissa, joka tuolloin oli siis IRC:n osakilpailu, Mikkelsenin taival päättyi keskeytykseen jo alkuvaiheessa. Tuolloin kilpailun voittoon ajoi ranskalainen Bryan Bouffier, joka tämän vuoden kilpailussa on ehdottomasti yksi Mikkelsenin ykköshaastajista WRC2-luokan voittotaistelussa.

“Me olemme valmiita näyttämään parasta osaamistamme”

Bryan Bouffier, 38, kilpailee tänä vuonna Monte Carlossa Gemini Clinic Rally Teamin Ford Fiesta R5:llä. Bouffier on ajanut rallia jo lähes 20 vuoden ajan, mutta MM-tasolla hänet on nähty vuosien saatossa ainoastaan 15 osakilpailussa. Bouffier muistetaan erityisen hyvin vuoden 2014 Monte Carlon MM-rallista, kun tuolloin M-Sportin Fordilla kilpaillut kokenut ranskalainen ajoi yleiskilpailussa Sebastien Ogierin jälkeen toiseksi!

Bouffier ajoi tuolloin kahdelle erikoiskokeelle pohja-ajan ollen ek-ajoissa yhteensä seitsemän kertaa kolmen nopeimman kuljettajan joukossa. Neljänä edellisenä vuonna Monte Carlon MM-rallissa WRC-Fordilla kilpaillut Bouffier sijoittui vuoden 2013 kilpailussa viidenneksi, kun taas vuosina 2015 ja 2016 taival päättyi keskeytykseen. Bouffierille nuotteja lukee Denis Giraudet, rallin MM-sarjan kokenein kartanlukija kautta aikojen. 61-vuotiaalle Giraudetille edessä oleva Monte Carlo on jo uran 186. MM-ralli.

Viime kaudella enemmän ja vähemmän M-Sportin WRC-Fordilla MM-sarjassa sählännyt Eric Camilli, 29, tekee paluun Ford Fiesta R5:n rattiin, jota hän edellisen kerran ajoi vuonna 2015 Team Orecan väreissä Teemu Sunisen tallikaverina. Tuolla kaudella Camilli ajoi WRC2-luokan palkintosijoitukset Saksan, Korsikan ja Walesin MM-ralleissa, sekä Monte Carlossa neljänneksi. Viime vuonna WRC-debyytti Fordilla Monte Carlossa päättyi ulosajoon.

– Kilpailu tulee olemaan todella kovaa tänä viikonloppuna, mutta se tarjoaa meille myös mahdollisuuden näyttää nopeuttamme ja potentiaaliamme, kun ajamme sellaisia kuljettajia vastaan kuin Andreas Mikkelsen ja Bryan Bouffier. Me olemme valmiina näyttämään parasta osaamistamme, Camilli kommentoi M-Sportin tiedotteessa.

Mikkelsenin tallikaveri, viikon päästä 35 vuotta täyttävä Jan Kopecky, kuuluu ehdottomasti myös Monte Carlon WRC2-luokan menestyjäehdokkaiden listalle. Viime vuonna Kopecky ajoi WRC2-luokan voittoon Espanjassa ja oli Italiassa, Saksassa, sekä Korsikassa toinen. Vuonna 2015 tshekkiläinen ajoi WRC2-voittoon Saksassa ja oli toinen Espanjassa. Kopecky kilpaili Monte Carlon MM-rallissa jo vuonna 2006 ja tuolloin Skodan WRC-autolla sijoitus oli 11. Seuraavana vuonna Kopecky ja Skoda löytyivät tulosluettelosta yleiskilpailun kahdeksannelta riviltä. Vuosina 2009, 2010 ja 2011 Kopecky ajoi Skodalla Monte Carlon IRC-rallissa sijoitukset neljä, viisi ja kahdeksan.

Ensimmäisen kerran Monte Carlon MM-rallissa jo vuonna 1997 N-ryhmän Mitsubishilla ajanut saksalainen Armin Kremer, 48, ajoi viime vuonna Montessa WRC2-luokassa toiseksi ja Saksassa sijoitus oli kolmas. Vuonna 2015 Kremer oli Monte Carlossa WRC2-luokassa kolmas.

WRC2-luokan MM-pisteistä Monte Carlossa tänä vuonna ajavista kuljettajista yksi mahdollinen yllättäjä, se kuuluisa musta hevonen, saattaa olla 27-vuotias Quentin Gilbert, joka vuonna 2015 voitti rallin junioreiden maailmanmestaruuden. Ranskalainen voitti tuolloin seitsemästä osakilpailusta peräti viisi. Viime vuonna Gilbert ajoi Monte Carlossa WRC2-luokassa toiseksi ja vuosina 2014, sekä 2015 palkintokaappiin tuli WRC3-luokan voittopokaalit.

Abbring, Tidemand ja Tempestini

RC2-luokkaan osallistuvista kuljettajista, niistä jotka eivät Monte Carlon MM-rallissa aja WRC2-luokan MM-pisteistä, esille täytyy nostaa kolme nimeä. Hyundain testikuljettaja, hollantilainen Kevin Abbring, kilpailee Hyundain i20 R5 -autolla, joka teki ensiesiintymisensä MM-tasolla viime vuonna Korsikassa. Perjantaina 28 vuotta täyttävä Abbring nähtiin edellisen kerran Monte Carlon rallissa viisi vuotta sitten. Skodalla ajanut Abbring nappasi RC2-luokan (2012 käytössä oli termi kakkosluokka) ylivoimaisen voiton lähes kuuden minuutin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Craig Breeniä. Mikäli Hyundain tekniikka vaan kestää, niin Abbring tulee olemaan RC2-luokassa Monte Carlossa tulosluettelossa korkealla.

Mikkelsenin ja Kopeckyn tallikaverina ajava Pontus Tidemand, 26, täydentää Skodan tehdastiimin kovan kuljettajatrion. Ruotsalainen ajoi viime vuonna WRC2-luokan voittoon Portugalissa, sekä oli toinen Ruotsissa, Saksassa, Espanjassa, sekä Walesissa.

Viime vuonna junioreiden maailmanmestaruuden voittanut Simone Tempestini, 22, aloitti kauden 2016 WRC2:n puolella ajaen Monte Carlossa ja Ruotsissa yhdeksänneksi. Portugalin osakilpailusta eteenpäin italialainen kuitenkin kilpaili WRC3-luokassa, missä ajoi kolme osakilpailuvoittoa.

Keskiviikon virallisessa lehdistötilaisuudessa Mikkelsen nimesi ne kuljettajat joilta odottaa kovinta vastusta tulevassa rallissa.

– Tiimikaverini (Kopecky, Tidemand), Bryan (Bouffier), sekä Abbring, norjalainen luetteli.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyy torstai-iltana kello 21.14 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikon ajan – myös RC2- / WRC2-luokkaa.

RC2-luokan nopeimmat testierikoiskokeella

1) Andreas Mikkelsen (Skoda) 2.22,3
2) Eric Camilli (Ford) + 7,1
3) Jan Kopecky (Skoda) + 7,6
4) Bryan Bouffier (Ford) + 7,7
5) Quentin Gilbert (Ford) + 9,3
6) Quentin Giordano (Peugeot) + 9,4
7) Armin Kremer (Skoda) + 11,3
8) Andrea Crugnola (Ford) + 12,5
9) Giandomenico Basso (Ford) + 12,9
10) Emil Bergkvist (Citroen) + 13,8

Lue myös! WRC2-luokan MM-pisteistä Montessa ajava Giandomenico Basso täräytti ulos testierikoiskokeella – Video! (19.1.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit