Mikkelsen WRC2:n kuningas, mutta tulevaisuus edelleen kysymysmerkki – “Teemme kovasti töitä sen eteen”

23.1.2017 / 15:28
Andreas Mikkelsen (oik.) ja kartanlukija Anders Jaeger (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Monte Carlon MM-rallissa WRC2-luokassa ylivoimaisena ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Andreas Mikkelsen kesti paineet, hallitsi vaikeat olosuhteet erinomaisesti ja jyräsi luokkavoittoon lähes kolmen ja puolen minuutin erolla ennen toiseksi ajanutta tallikaveriaan Jan Kopeckya. Mikkelsenin seuraava iso haaste on löytää itselleen töitä tälle vuodelle, sillä sopimus Skoda Motorsportin kanssa piti sisällään ainoastaan Monte Carlon.

Andreas Mikkelsenille kolme viimeisintä Monte Carlon MM-rallia ovat olleet menestyksekkäitä, olihan norjalainen vuonna 2015 yleiskilpailussa kolmas, viime vuonna sijoitus oli toinen ja nyt tuli siis WRC2-luokassa ylivoimainen voitto. Mikkelsen ja kartanlukija Anders Jaeger olivat 15 ajetusta erikoiskokeesta nopeimpia yhdeksällä.

– Kaiken kaikkiaan nautinnollinen matka, mutta samalla myös kaikkein vaikein Monte mitä olen koskaan urallani ajanut. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella onnistuimme hyvin ja saimme hieman eroa muihin nähden ja perjantaina onnistuimme kasvattamaan sitä eroa entisestään. Saimme repäistyä turvallisen tuntuisen eron melko nopeasti ja sen jälkeen se olikin sitten turvallista ajoa kohti maalia, Mikkelsen kertasi kilpailun kulkua.

Perjantain huoltotauolle Mikkelsen saapui lähes puolentoista minuutin johtoasemassa. Lauantain ja sunnuntain väliselle yötauolle tultaessa johtomarginaali Jan Kopeckyyn nähden oli jo reilut kolme minuuttia, joten päätöspäivänä ajetut kolme viimeistä erikoiskoetta Mikkelsen ajoi vain varmasti maaliin. Kelloa ei tarvinnut enää tässä kohtaa juurikaan katsella.

– Viimeisenä päivänä ajaminen oli lähinnä kruisailua kohti voittoa. Tärkeä voitto Skodalle ja olen erittäin onnellinen tästä, Mikkelsen hehkutti.

Mikkelsenin voiton myötä Skoda jatkaa WRC2-luokan dominointia rallin MM-sarjassa. Fabia R5:llä on nyt voitettu WRC2-luokka neljässä viimeisimmässä MM-rallissa peräkkäin ja 12 edellisestä MM-rallista WRC2-luokan voittoon on ajettu Skodalla peräti 11 kertaa. Edellisen kerran joku muu merkki kuin Skoda, juhli kahta peräkkäistä luokkavoittoa alkuvuonna 2016, kun Ford Fiestan ratissa Elfyn Evans taituroi voitot Monte Carlossa ja Ruotsissa.

Tähtäin vuoden 2018 MM-sarjassa

Kolme edellistä kautta Volkswagen Motorsportin väreissä MM-sarjaa kiertänyt Mikkelsen kilpaili edellisen kerran pienemmän luokan kalustolla vuoden 2013 alkupuolella, kun hän ajoi Tunturirallin Suomessa, sekä KNA-rallin Norjassa Skoda Fabia S2000:lla. Mikkelsen myönsi nyt ajetun Monte Carlon jälkeen, että hyppäyksen Volkswagenin WRC-autosta pienempitehoiseen Skodaan kyllä huomasi.

– Tottakai olen tottunut, että voimaa on enemmän, kyllä – se oli erilaista. Onneksi Skoda antoi minulle neljä testipäivää ennen rallia, jotta sain aikaa tottua autoon. Mutta se testi ajettiin lumella ja jäällä. Rallin ensimmäinen erikoiskoe oli ensimmäinen kerta, kun ajoin kuivan kelin renkailla tätä autoa, joten ensimmäinen erikoiskoe meni vielä hakiessa parasta tuntumaa. Mutta auto oli todella hyvä. Erilainen kuin mitä Polo oli, mutta nautimme tästä suuresti, Mikkelsen kuvaili.

Mikkelsenin jatko-ohjelma on tällä hetkellä täysin avoin. Kalenterista ei löydy sovittuja ralleja yhtäkään ja vaikka norjalainen olisikin vahva kandidaatti aina WRC2-luokan maailmanmestariksi asti, ei tässäkään luokassa jatkoa ole luvassa. Kaikki tekeminen tähtää siihen, että paluu WRC:hen tapahtuisi mahdollisimman nopeasti, mutta viimeistään ensi vuonna.

– Tottakai toivon, että tekisimme paluun WRC:hen mahdollisimman nopeasti. Tähtäin on ilman muuta siinä, että vuonna 2018 ajan täyden sarjan parhaassa mahdollisessa tallissa, jotta voin taistella tosissani maailmanmestaruudesta, Mikkelsen kommentoi.

Se milloin Mikkelsen mahdollisesti nähtäisiin seuraavan kerran WRC-auton ratissa ja missä, ei vastausta norjalaisella ole antaa.

– Tällä hetkellä minulla ei ole tietoa siitä, mutta teemme kovasti töitä sen eteen, Mikkelsen vakuutti.

 

Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Skoda Motorsport kilpaili Montessa juhlavärityksessä vuoden 1977 hengessä (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

Historia toisti itseään

Skoda Motorsport nappasi Monte Carlon MM-rallin RC2-luokasta kaksoisvoiton, sekä lisäksi kolmantena kuljettajana tallin värejä edustanut, mutta WRC2-luokan MM-pisteiden ulkopuolella kilpaillut Pontus Tidemand oli neljäs. Skoda Motorsportin kuljettajat olivat 15 ajetusta erikoiskokeista nopeimpia 12:lla: Mikkelsen nappasi yhdeksän ek-pohja-aikaa, Kopecky kaksi ja Tidemand yhden.

Skoda Motorsportin autot oli Monten kisaviikonloppuna teipattu uusiin väreihin, vanha tuttu musta-valko-vihreä yhdistelmä oli poissa ja tilalle oli tullut sinistä ja punaista. Tai itse asiassa kyseessä oli paluu vanhaan, sillä talli kunnioitti kyseisellä värityksellä 40 vuoden takaisia tapahtumia Monte Carlon MM-rallissa.

Vuonna 1977 Vaclav Blahna kartanlukijansa Lubislav Hlavkan kanssa voittivat kakkosluokan Montessa Skoda 130 RS:llä ja menestystä täydensi toiseksi ajanut tallikaveri Miloslav Zapadlo kartanlukijanaan Jiri Motal. Tuo voitto, puhumattakaan kaksoisvoitosta, oli aikoinaan suuren suuri yllätys autourheilumaailmassa ja se on tottakai merkittävä osa Skoda Motorsportin 116-vuotista moottoriurheiluhistoriaa.

Historialla on tapana toistaa itseään ja niin kävi myös nyt, kun Skoda Motorsport siis nappasi juhlaväreissä Mikkelsenin ja Kopeckyn toimesta kakkosluokassa kaksoisvoiton, aivan kuten Blahna ja Zapadlo tekivät 40 vuotta sitten.

RC2-luokan lopputulokset

1) Andreas Mikkelsen (Skoda) 4.09.36,3
2) Jan Kopecky (Skoda) + 3.25,4
3) Bryan Bouffier (Ford) + 6.36,7
4) Pontus Tidemand (Skoda) + 6.43,7
5) Eric Camilli (Ford) + 9.55,8
6) Quentin Gilbert (Ford) + 11.36,8
7) Olivier Burri (Ford) + 17.43,3
8) Emil Bergkvist (Citroen) + 27.11,8
9) Andrea Crugnola (Ford) + 30.10,8
10) Ondrej Bisaha (Ford) + 33.20,0

WRC2-luokka

1) Andreas Mikkelsen (Skoda) 4.09.36,3
2) Jan Kopecky (Skoda) + 3.25,4
3) Bryan Bouffier (Ford) + 6.36,7
4) Eric Camilli (Ford) + 9.55,8
5) Quentin Gilbert (Ford) + 11.36,8
6) Emil Bergkvist (Citroen) + 27.11,8
7) Andrea Crugnola (Ford) + 30.10,8

Mikkelsenin keskinopeus: 85,6 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Mikkelsen 9, Abbring 2, Kopecky 2, Bouffier 1, Tidemand 1

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

 


Facebook kommentit