Mikkelsenilta vahvistus, ei kilpaile Suomen MM-rallissa Citroenilla

29.6.2017 / 12:10
Andreas Mikkelsen kilpailee Puolan MM-rallin jälkeen Saksassa (Kuva: Citroen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Spekuloinnit siitä kilpaileeko Citroen neljän auton voimin Suomen MM-rallissa heinäkuun lopulla, voidaan lopettaa. Andreas Mikkelsen vahvisti Twitter-tilillään keskiviikkona, että norjalaisen seuraava MM-ralli tänä viikonloppuna Puolassa ajettavan osakilpailun jälkeen Citroenilla on elokuussa ajettava Saksan MM-ralli.

Andreas Mikkelsen vahvisti asian Twitter-tilillään keskiviikko-iltana.

– Paljon kysymyksiä joihin vastata tänä iltana ja yksi niistä on, että mitä tapahtuu Puolan MM-rallin jälkeen. Vastaus on, että seuraavaksi olemme Citroen Racingin kanssa Saksan MM-rallissa, Mikkelsen tviittasi.

Citroenin värejä Suomen MM-rallissa heinäkuussa tulevat edustamaan yhden MM-osakilpailun hyllytyksestä “vapautuva” Kris Meeke, viime vuonna Suomessa kolmanneksi ajanut Craig Breen, sekä tallin toimintaa rahoittava Khalid Al Qassimi. Mikkelsen on ajanut Citroenilla tänä vuonna yhden MM-rallin (Italia) ja nyt norjalainen kilpailee siis viikonloppuna tallin väreissä Puolassa.

Mikkelsen on kilpaillut kuluvalla kaudella Skodan tehdastiimissä WRC2-luokassa kolmessa MM-osakilpailussa ja ollut ykkönen niistä kahdessa. Skoda ei ole ilmoittanut Suomen MM-ralliin yhtään kuljettajaa eli tshekkitalli ei ole Jyväskylään saapumassa, joten näillä näkymin Mikkelsenia ei myöskään nähdä Keski-Suomen sorasirkuksessa Skodan R5-kalustolla.

Mikkelsen ei urallaan ole koskaan saanut hyvää tulosta aikaiseksi Suomen MM-rallissa, vaikka on osallistunut kilpailuun kahdeksan kertaa ja ensimmäisen kerran jo vuonna 2007. Debyytti tapahtui Ramsportin WRC-Fordilla ja sijoitus 10 vuotta sitten oli 12. Mikkelsenin paras sijoitus Suomen MM-rallista on vuoden 2014 neljäs sija ja viime vuonna sijoitus oli seitsemäs. Vuosina 2013-2016 Mikkelsen kilpaili Suomen MM-rallissa Volkswagenilla.

 

 

Lue myös! Mikkelsen Autosportille: ”Meeke ja minä olisimme voineet taistella maailmanmestaruudesta” (29.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit