Mikkelsenin ja Latvalan ulosajot kuin identtiset kaksoset – Video!

22.5.2017 / 07:33

[ A- ] / [ A+ ]

Portugalin MM-rallissa nähtiin jälleen kerran useita ulosajoja joista omat osansa saivat yleiskilpailun kärjessä perjantaina ajanut Jari-Matti Latvala, sekä WRC2-luokkaa aina viimeisen erikoiskokeen viimeisille metreille asti dominoinut Andreas Mikkelsen. Molempien kuljettajien ulosajot olivat kuin kaksi marjaa, todelliset identtiset kaksoset.

Toyota Gazoo Racingin Jari-Matti Latvala ajoi Portugalin MM-rallin kärjessä kahden erikoiskokeen ajan perjantaina ja taisteli kahden kärjessä aina seitsemännelle erikoiskokeelle asti, kunnes auto pyörähti ympäri ja aikaa kului viitisen minuuttia. Voittotaistelu oli ohi ja lopputuloksissa Latvala oli lopulta hurjan taistelun jälkeen yhdeksäs.

– Erikoiskokeen alussa jarrutuksessa auto ei pysähtynyt, enkä ymmärrä miksi. Se tuntui oudolta. Osuimme penkkaan, siitä kahdelle pyörälle ja ympäri, Latvala kommentoi ulosajoaan.

Andreas Mikkelsen puolestaan johti WRC2-luokkaa startista aina lähes maaliin asti. Johtomarginaali ennen viimeistä erikoiskoetta oli reilut kolme minuuttia, mutta ulosajo viimeisen erikoiskokeen loppuvaiheilla vei lopulta haaveet kauden kolmannesta luokkavoitosta ja kaiken lisäksi reissusta tuli nollatulos, kun Mikkelsen ei päässyt maaliin asti.

– Osuimme mutkassa kiveen ja siitä auto pyörähti ympäri. Päästiin uudelleen liikkeelle, mutta jäähdytin oli vaurioitunut ja ei ollut mitään mahdollisuutta jatkaa, Mikkelsen harmitteli.

Mikkelsenin ja Latvalan ulosajot olivat hyvin samanlaiset, oikealle kääntyvässä mutkassa auto kahdelle pyörälle ja lyhyen tasapainoilun jälkeen katon kautta ympäri. Mikkelsenin videosta on YouTubessa julkaistu katsojan kuvaama video, joka katsottavissa yläpuolella. Latvalan ulosajosta puolestaan on valokuvaajan kuvista tehty video, joka löytyy alapuolelta.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

Kuva etusivulla: Toyota Gazoo Racing
Videot: CambaoMotorsport (Mikkelsen) ja Nelson Brito de Araujo (Latvala)


Facebook kommentit