Mikko Eskelinen jatkoi palkintokorokevauhdissa Malesiassa: “Kuin rantasaunan ylälauteella”

9.4.2017 / 16:32
Mikko Eskelinen korkkasi Aasian sarjan kaksi kertaa Pro Am -luokan palkintokorokkeelta. (kuva: Jani Kekoni)

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Eskeliselle ajoi toisen peräkkäinen palkintosijoituksen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan Malesian osakilpailuista. Sarjapisteissä hän on PRO-AM luokan toisena kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen.

Malesian Sepangin Formula-1 radalla ajetussa kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan avausviikonlopussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ja kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat tavoitteensa kun he, eiliseen tapaan, juhlivat palkintokorokkeella ansaittua PRO-AM luokan hopeasijaa.

Eilen trooppisessa sadesäässä ajetussa sarjan avausosakilpailun haasteet upeasti selättänyt kaksikko jatkoi tänään siitä mihin eilen jäivät; Ebenal starttasi matkaan kuudennesta lähtöruudusta ja virheettömän ajosuorituksen jälkeen toi auton varikkopysähdykselle neljännellä sijalla ja samalla PRO-AM luokan johtajana. Omalla ajovuorollaan Eskelinen ajoi myös vahvasti ja virheettömästi, mutta ei kuitenkaan pystynyt pidättelemään kolmea nopeampaa kanssakilpailijaa ja maalilipulle hän toi saksalaisen Leipert Motorsportin tiimin 620 hevosvoimaisen Lamborghini Huracanin yleiskilpailun seitsemännellä ja PRO-AM luokan hopeasijalla.

Kilpailuviikonlopulle urallaan useita kansainvälisiä autourheilumestaruuksia voittanut jyväskyläläinen antaa arvosanan kiitettävä.

– Tallitoverini Maxx Ebenal otti vahvan startin ja ensimmäiseen mutkaan saavuttaessa hän pystyi nousemaan viidenneksi ja ennen varikkopysähdystä neljänneksi. Kuitenkaan ero pahimpaan kanssakilpailijaamme Rik Breukersin autokuntaan ei kasvanut tarpeeksi ja minä en omalla ajovuorollani hänen menoaan kauaa pystynyt pidättelemään. Kuitenkin kun ajatellaan, että tänään kuivassa kelissä jäimme luokkavoitosta vain 26 sekuntia ja eilen ero oli yli minuutin niin tyytyväinen voimme kaikesta huolimatta seuraavan kuukauden ajan olla. Seuraavissa Thaimaassa ajettavissa osakilpailuissa jatketaan tästä mihin nyt jäätiin ja vaikka kyseessä on jälleen minulle entuudestaan tuntematon rata niin palkintokorokesijoituksista on turha sielläkään tinkiä, koska vauhtia meillä on vielä reservissä, Eskelinen pohtii.

– Olosuhteet koko viikonlopun ajan olivat todella haastavat kun ulkolämpötila ja siellä vallinnut kosteusprosentti oli jo itsestään tukala. Aurinko porotti mustan automme ohjaamon tulikuumaksi ja siellä kilpailuvarusteet päällä ollessa tunnelma oli sama kuin olisin ajanut kilpaa rantasaunani ylälauteelta. Formulakuskeilla sentään ilmavirta viilentää, mutta meillä GT-autojen kuljettajilla ei ilma vaihtunut ohjaamossa edes huonosti. Vaikka kuumuus oli melkoinen niin silti en valita tippaakaan, koska kilpailuviikonlopun lopputulos oli tavoitteidemme mukainen. Kaksi palkintokorokesijoitusta kahdesta mahdollisesta on erinomainen tulos urani ensimmäiselle Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukaudelle, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan toisen osakilpailun voitti indonesialainen Afiq Yazed ja hänen japanilainen tallitoveri Kei Francesco Cozzolino.

Seuraavat kaksi Thaimaan Buriramin Chang-circuitilla ajettavat osakilpailut ajetaan 19.-21.05.2017.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo Asia 2017, Malesia #2 osakilpailu,

9.4.2017:

  1. Afiq Yazed & Kei Cozzolino, 23 kierrosta
  2. Artur Janosz & Meindert van Buuren, +6.252sek
  3. Armaan Ebrahim & Jack Bartholomew, +45,904sek

  1. Mikko Eskelinen & Maxx Ebenal, +1:12.188sek (2. Pro-AM)

Lähde: Mikko Eskelisen tiedote

Lue myös: Eskelinen aloitti podiumilla


Facebook kommentit