Mikko Eskelinen taisteli viidenneksi Huittisten sorateillä

14.6.2016 / 10:55

[ A- ] / [ A+ ]

Kuluvalla kilpailukaudella niin Rallin SM-sarjaa, kuin myös kansainvälistä Lamborghini Super Trofeo Europe ratasarjaa urakoiva jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja kartanlukija Arto Kapanen nappasivat dramaattisen jännitysnäytelmän päätteeksi kymmenen SM-pistettä Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajetusta rallin SM-sarjan neljännestä ja samalla kesäkauden ensimmäisestä SM-rallista. Kahden viimeisen pikataipaleen puristuksella kaksikko nousi 0,8 sekunnin marginaalilla yhdeksänneltä sijalta viidenneksi.

Mitsubishi Lancer WRC Step2 -autolla SM-sarjan hopeasijalta matkaan startannut Mikko Eskelinen oli totaalisesti pilata kilpailunsa jo sen ensimmäisellä erikoiskokeella, kun yllättävän tilanteen seurauksena auton etupyörä osui voimalla ojanrumpuun ja sen myötä auton pyöränkulmat menivät sekaisin. Vikuroivalla autolla Eskelinen teki sen mitä pystyi, mutta huippunopeilla erikoiskokeilla auton huono ohjattavuus kostautui aikahukkana eivätkä he pystyneet vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin.

Yhdeksän pikataipaleen ja 119 erikoiskoekilometrin mittaisen rallin huoltotauolla Riku Sepän luotsaama Dynamo -tiimi laittoi pyöränkulmat kuntoon ja se näkyi heti kilpailukykyisinä erikoiskoeaikoina joiden myötä SM-mitalitaistelussa jatkava Eskelinen teki huikean nousun viidenneksi korkeimmille SM-pisteille. Silti voittoon ajanut norjalainen Ole Christian Veiby pyyhkäisi SM-pistetilanteessa ohitse ja Eskelinen tipahti himmeimmälle SM-mitalisijalle kun ajaamtta on vielä kaksi SM-osakilpailua.

– Strategian mukaisesti täysillä lähdimme ajamaan, mutta se nopeasti muuttui selviytymiskamppailuksi, kun ensimmäisen erikoiskokeen alussa yksi mutka pääsi yllättämään ja nopeiden liikkeiden seurauksena tien reunalla vaaninut ojanrumpu iski autoon sillä voimalla, että kilpuri käy jälleen oiottavana robotissa. Voimakkaan iskun myötä pyöränkumat heittivät “häränpyllyä” ja tuulilasi hajosi haitaten näkyvyyttä. Käärmemäisellä autolla ajettiin huoltoon saakka, jossa huoltotiimi laastaroi auton sellaiseksi, että pääsimme aloittamaan kanssakilpailijoiden takaa-ajon niin viimeisellä hetkellä kuin vain se oli mahdollista tehdä, Eskelinen kommentoi.

– Hyökkäyksemme palkinto tuli viimeisen erikoiskokeen maalissa, kun saimme huomata nousseen neljästä kanssakilpailijasta ohitse ja pistepussi karttui kymmenellä todella tärkeällä SM-pisteellä. Vaikka emme tavoitteeseemme eli palkintokorokesijoitukseen yltäneet, niin silti viidennen sijan tarjoamat SM-pisteet pitävät SM-mitalitoiveet elossa. Lisäksi kun olin viimeisillä pikataipaleilla pakotettu ajamaan mukavuusalueeni ulkopuolella ja huomasin silti hallitsevani tilanteen, niin uskon sillä olevan positiivinen vaikutus seuraavassa SM-rallissa, Eskelinen jatkaa.

Rallin SM-sarjan viides osakilpailu ajetaan Turun ympäristössä elokuun puolivälissä. Sitä ennen Eskelinen käy kaasuttelemassa Lamborghini Super Trofeo EM-sarjan Ranskan ja Belgian osakilpailuviikonloput.

SM1-luokan lopputulokset

1. Ole Christian Veiby 59.06,4
2. Juha Salo + 54,1
3. Joonas Soilu + 1.11,4
4. Ari Vihavainen + 1.11,5
5. Mikko Eskelinen + 2.03,1

SM1-luokan pistetilanne

1. Juha Salo 84,5
2. Ole Christian Veiby 68,0
3. Mikko Eskelinen 59,5
4. Ari Vihavainen 45,0
5. Joonas Soilu 37,0

Lähde: Mikko Eskelisen tiedote
Kuva: Jani Kekoni


Facebook kommentit