Mikko Heikkilä jyräsi kolmanteen peräkkäiseen voittoon – “Eiköhän me Turkuun lähdetä vielä”

12.9.2018 / 11:32
Mikko Heikkilä dominoi SM4-luokkaa Sastamalassa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Heikkilä ja kartanlukija Heidi Heikkilä olivat täysin omaa luokkaansa SM4-luokassa Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa. Voitto oli kaksikolle jo kolmas peräkkäinen ja kauden päätösosakilpailussa jopa mestaruus on vielä mahdollinen.

Mikko Heikkilä avasi kuluvan kauden rallin SM-sarjassa Mikkelin osakilpailusta helmikuussa ja SM2-luokassa. Joensuussa maaliskuussa alla oli Skoda Fabia R5 ja luokkana SM1, mutta kolme viimeisintä SM-rallia Heikkilä on ajanut SM4-luokassa Honda Civicillä. Ja kaikki nämä kolme SM-rallia Heikkilä on myös voittanut, viimeksi Sastamalassa ja Huittisissa syyskuun ensimmäisenä lauantaina.

– Ihan hyvä kilpailu ja tiet oli kyllä hienot. Harmi, että Erno (Kinnunen) meidän luokasta ajoi ulos, se on aina ikävä juttu, Heikkilä harmitteli kilpailun jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa viitaten SM4-luokan pistejohtajan kaatoon ja keskeytykseen rallin puolivälin krouvissa.

Heikkilä oli SM4-luokan nopein kuljettaja jokaisella erikoiskokeella ja maalissa voittomarginaaliksi kirjattiin reilut kaksi ja puoli minuuttia. SM4-luokassa koko kauden ajan kato kilpailijoista on ollut raju, nytkin maaliin asti selvisi vain neljä kuljettajaa ja Heikkilä onkin useaan otteeseen sanonut vertaavansa vauhtiaan myös SM3-luokan etuvetokalustolla ajaviin kuljettajiin.

– Tavoite oli ehtiä SM3-luokankin puolella ihan sinne kärkeen, mutta ei ollut kyllä mitään jakoa. Jätkät meni siellä todella kovaa kyytiä. Toisen huoltotauon jälkeen en enää edes miettinyt niitä tuloksia, ei kannattanut edes yrittää, Heikkilä myönsi.

Jos lopputuloksia katsotaan, niin Heikkilän sijoitus SM3-luokassa olisi ollut seitsemäs. Ero SM-sarjan kesäkauden toukokuussa avanneeseen Kouvolan osakilpailuun oli todella iso, sillä Kouvolassa Heikkilä oli kaikkia SM3-luokan kuljettajia nopeampi. Sama tilanne toistui myös kesäkuussa Seinäjoella.

Sastamalassa sade toi lisämausteensa kilpailun loppuvaiheilla, mutta Heikkilän mukaan tästä ei ollut heille mitään haittaa. Kovempaa tosin olisi kuljettajan mukaan voinut ajaa.

– Joku iso poika on sanonut joskus, että sateella on kärjessä hyvä ajaa, mutta ei näköjään meille ollut. En vaan ajanut tarpeeksi kovaa.

Heikkilän mukaan auto on pelannut koko kauden ajan moitteitta, tosin Seinäjoella säätöjen kanssa oli päässyt pieni “missi” tapahtumaan.

– Vähän unohtui siellä pyöränkulmien säädöt, takapää haritti ja etupää teki sitä ja tätä. Se oli tosi vaikea silloin ajaa. Silti tuli parempi tulos siellä, Heikkilä pyöritteli päätään.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna Turun ja Salon seudulla. Heikkilä on SM4-luokan SM-pisteissä kolmantena ja on jo varmistanut vähintään SM-pronssin, mutta mahdollisuuksia on vielä vaikka mestaruuteen asti. Pistekärki Kinnunen on 33 pistettä Heikkilää edellä, kun viimeisessä osakilpailussa voittajalle on luvassa 37,5 pisteen potti. Toisena olevaan Jussi Teppoon Heikkilällä on matkaa 22 pistettä.

– Eiköhän me Turkuun lähdetä vielä ajamaan, Heikkilä naurahti.

SM4-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Erno Kinnunen (K-KUA) 108
2) Jussi Teppo (YkUA) 97
3) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 75
4) Tomi Vilenius (PoSUA) 51
5) Harri Korkiakoski (IisUA) 34
6) Vesa Lehmussaari (PadMU) 26

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit