Mikko Heikkilä kovin tavoittein Mikkeliin – “Sitä lähdetään ilman muuta hakemaan”

4.2.2020 / 12:19
Mikko Heikkilä tavoittelee Mikkelin SM-rallista SM1-luokan palkintosijoitusta (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Etelä-Savon maineikkailla ralliteillä Mikkelin ympäristössä. Mikko Heikkilä lähtee kaksipäiväiseen Vaakuna Ralliin tavoitteenaan palkintosijoitus SM1-luokassa.

Mikko Heikkilä, 28, osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa rallin SM-sarjaan ajaen täyden kauden, kuusi osakilpailua, SM1-luokassa ja Skoda Fabia R5 -autolla. Kauden avaus, SM Tunturiralli Rovaniemellä tammikuussa, päättyi Heikkilän ja kartanlukija Henri Arpiaisen osalta hyvin käynnistyneen kilpailun jälkeen pettymykseen, kun luokan viides sija ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta vaihtui ulosajon myötä lopputuloksissa 12. sijaan.

Rallissa tunnetusti yksi ajovirhe jo riittää pilaamaan kilpailun lopputuloksen osalta ja näin kävi myös Heikkilälle, joka nyt edessä olevaa Mikkelin SM-rallia, rallin SM-sarjan kauden toista osakilpailua, ennakoidessaan haluaa ottaa Tunturirallista positiivisina asioina mukaansa juuri ne seitsemän ensimmäisen erikoiskokeen suoritukset.

– Ennen sitä hankeen ajoa sellainen varma ajo, aika lailla virheetöntä ajoa. Sitä ajamista on hyvä käyttää pohjana, kun lähdetään Mikkeliin. Ja siitä kun vielä napsii sekunteja pois sieltä täältä, hieman tarkentaa ajoa, niin sillä lähtee helppoja sekunteja pois. Toivoisin, että päästäisin vieläkin lähemmäksi kärkeä Mikkelissä ja uskon, että meillä on siihen hyvät mahdollisuudet, Heikkilä vakuuttaa.

Rovaniemen ja Mikkelin SM-rallien väliin mahtuu taukoa kolmen viikon verran, joiden aikana Heikkilän “rallielämän” kalenterissa oli niin tulevaan kilpailuun valmistavat testit, kuin myös viikon mittainen työkeikka Monte Carlon MM-rallissa.

– Maanantaina heti Tunturin jälkeen lähdettiin Ranskaan. Alkuviikko ajettiin pätkiä läpi, tutustuttiin paikkoihin. Kilpailun aikana 70 minuuttia on se ikkuna, milloin ennen kilpailijoita pitää startata erikoiskokeille. Todellisuudessa ajettiin sellainen pari tuntia ennen kilpailijoita pätkät läpi. Esapekka tuli hyvällä sijoituksella maaliin, joten kaikin puolin ihan hyvä reissu, Esapekka Lapille kolmatta vuotta peräkkäin etuauton tehtäviä tekevä Heikkilä kehui.

Viime lauantaina olikin sitten jälleen aika hypätä Skodan ratin taakse, kun TGS Worldwide -tiimi ajoi Mikkelin SM-ralliin valmistavat testit Keuruun vanhan varuskunnan alueella.

– Hyvä testipäivä siinä mielessä, että tiellä oli aika paljon märkää pöperöä. Ei ihan loskaa, mutta ei kaukanakaan siitä. Se on ollut minulle vähän haaste pöperössä ja urassa ajaminen. Nyt tuli hyvää treeniä siihen, Heikkilä kehuu.

Testit käynnistyivät lumisella tiellä, mutta kun ajokertoja samalla tiellä kertyi riittävä määrä, tuli lumen alta esiin myös soraa. Myös tämä palveli Heikkilää erinomaisesti, sillä odotettavissa on, että myös Mikkelissä tullaan ajamaan tämänkaltaisissa olosuhteissa tiestön puolesta, etelässä kun talvi on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen lauha.

– Ura oli ihan soralla. Olettaisin, että Mikkelissä tulee olemaan ihan vastaava tilanne, joten siinä mielessä todenmukainen olosuhde testeissä siihen nähden mitä se tulee viikonloppuna varmaankin olemaan, Heikkilä ennakoi.

SM Vaakuna Ralli on Heikkilälle muistorikas kilpailu, hyppäsihän nurmijärveläinen vuonna 2016 Mikkelissä ensimmäisen kerran Honda Civicin ratin taakse, jolla tulevina vuosina voitti SM4-luokan neljä kertaa ja palkintosijoituksia kertyi yhteensä seitsemän. Vuonna 2018 Heikkilä ajoi Vaakuna Rallissa ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kilpailunsa SM2-luokassa sijoittuen silloin neljänneksi. Tulevaan kilpailuun Heikkilän tavoite on selvä.

– Palkintosijoitukseen olen tyytyväinen. Tottakai hyvin pitää onnistua, että tavoitteeseen ylletään, helpolla se ei tule. Mutta sitä me lähdetään ilman muuta hakemaan, Heikkilä päätti.

Mikkelin SM-ralli, Vaakuna Ralli, käynnistyy perjantai-iltana raviradalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Lauantaina ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta ja maaliin, Mikkelin torille, saavutaan illalla seitsemän jälkeen. Heikkilä ja Arpiainen starttaavat reitille numerolla kuusi. SM1-luokassa mukana on 16 kilpailijaparia.

 

Valmistavat testit Mikkelin SM-ralliin suoritettu ?? Hauskaa oli niin kuin kuvasta voi päätellä ????

Kiitos Enni…

Julkaissut Mikko Heikkilä Racing Sunnuntaina 2. helmikuuta 2020

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit