Mikko Heikkilälle hyvää asfalttioppia Kroatiasta – “Vaikea viikonloppu”

27.4.2022 / 16:23
Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri Kroatian MM-rallissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna rallin MM-sarjassa debytoinut ja yhteensä neljä MM-rallia ajanut Mikko Heikkilä osallistui viime viikonloppuna Kroatiassa ajettuun rallin MM-sarjan kauden kolmanteen osakilpailuun.

Aivan kuten kotimaan kilpailuissa, niin myös Kroatian MM-rallissa Mikko Heikkilä, 30, kilpaili TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla. Viime vuonna Heikkilä nähtiin mukana MM-sarjassa neljässä osakilpailussa ja niistä Rovaniemi, Viro, sekä Jyväskylä toivat nurmijärveläiselle palkintosijoituksen WRC3-luokassa. Kroatiassa Heikkilän ja kartanlukija Samu Vaalerin sijoitus WRC2-luokassa oli maalissa kymmenes.

– Ei onnistuttu, muttei täysin epäonnistuttukaan. Vaikea viikonloppu ylipäätään. Meillä oli väärät renkaat (kilpailun) kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle ja otettiin siksi varovaisesti. Sääli ettei ollut kuivaa keliä oikeastaan missään vaiheessa, paria pätkää lukuunottamatta tiet olivat mutaränniä, jossa meillä on vielä opeteltavaa, Heikkilä kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Heikkilälle nyt ajettu Kroatian MM-ralli oli uran toinen kokonaan asfaltilla ajettu kilpailu. Viime syksynä Heikkilä suoritti asfalttidebyyttinsä Espanjan MM-rallissa.

– Espanjassa on kääntyvämpää tietä ja enemmän “koukkuja”. Kroatiassa on sekoitus kaikenlaista: isompaa ja pienempää, muttei kuitenkaan pelkkää vuoren kiertoa. Nuotin on oltava normaaliakin tarkemmin kunnossa teiden ollessa kovavauhtisia ja äärimmäisen tarkasti ajettavia. Hankala sanoa etukäteen kumpi sopii itselle paremmin, Heikkilä ennakoi Kroatian kilpailun aattona.

Jo kilpailun avauspäivänä perjantaina Heikkilä sai huomata, että nykyisessä WRC2-luokassa asfaltilla kilpakumppanit paahtavat hurjaa vauhtia. Heikkilä oli perjantain kolmella viimeisellä erikoiskokeella yhdeksänneksi nopein ja sijoitus yötauolle saavuttaessa oli kymmenes, eron ollessa kärkeen jo lähes neljä minuuttia.

– Keli on haastava, tiet ovat todella märkiä ja leikkaamisesta tielle levinnyt muta tekee siitä vielä liukkaampaa. Ollaan oltu liian varovaisia, emmekä ole päässeet hyödyntämään niitä kohtia joissa pitoa olisi. Täytyy sanoa, että olen tyytyväinen tähän toiseen lenkkiin. Toki ero kärkeen on iso, mutta otimme tavoitteeksi erojen puolittamisen toisella ajokerralla ja onnistuimme siinä, Heikkilä paketoi perjantain tapahtumat.

 

Mikko Heikkilä kilpaili toista kertaa kokonaan asfaltilla ajetussa kilpailussa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

 

 

 

“Olosuhteet olivat todella erikoiset”

Lauantain toisella erikoiskokeella Heikkilän menoa hidasti pyyhkijöihin iskenyt vika. Eroa kärkeen reilun 15 kilometrin matkalla kertyi reilut kolme minuuttia.

– Pyyhkijät lakkasivat toimimasta juuri ennen lähtöä ja pysähdyimme pätkälle korjaamaan ongelmaa. Harmillista, mutta ei sille mitään mahda. Viimeinen pätkä meni hyvin, meillä oli hyvä vauhti päällä, lauantai-aamupäivän viimeiselle erikoiskokeelle seitsemänneksi nopeimman ajan ajanut Heikkilä hehkutti.

Toisen ajopäivän kolme viimeistä erikoiskoetta toivat Heikkilälle ek-sijoitukset 8-10-5 ja ennen sunnuntaita sijoitus kokonaistilanteessa oli yhdeksäs.

– Perjantaihin verrattuna tuli kehitystä monilla osa-alueilla, vaikka täysin tyytyväinen en ole. Sunnuntain ensisijainen tavoite on maaliin pääsy ja toissijaisena kehittyminen, Heikkilä kuvaili ennen Kroatian MM-rallin päätöspäivää.

Sunnuntaina Heikkilä putosi yhdeksänneltä sijalta kymmenenneksi. Kolmen päivän urakointi äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa palkittiin yhdellä WRC2-luokan pisteellä, sekä kahdeksalla WRC2 Junior -luokan pisteellä. Heikkilä harmitteli sunnuntaille tehtyä väärää rengasvalintaa, alla kun oli kova seos ja oikea vaihtoehto olisi ollut pehmeä seos.

Heikkilän kausi jatkuu toukokuussa Turun seudulla ajettavalla rallin SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailulla. Talvikauden jälkeen Heikkilä on SM1-luokan pisteissä kolmantena, ajettuaan Rovaniemellä kolmanneksi ja Riihimäellä toiseksi. Kuopiosta tuloksena oli keskeytys. Paljon hyvää asfalttioppia Kroatiasta mukaansa saanut Heikkilä jakoi runsaasti kiitosta tiimilleen, sekä yhteistyökumppaneilleen kilpailun jälkeen.

– Tiimille isot kiitokset! He järjestelivät jo ennen kilpailua monia asioita kuntoon ja kaikki toimi rallin aikana loistavasti. Suuret kiitokset myös yhteistyökumppaneillemme mahdollisuudesta ajaa täällä, vaikka sijoitus olikin pettymys kaikille, allekirjoittanut mukaan lukien. Olosuhteet olivat todella erikoiset ja viikonloppu oli haastava, Heikkilä korosti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Lindholmin huikea viikonloppu Kroatiassa: voitto, kolmas sija ja MM-sarjan historiaa

Jari Huttusen palkintoputki Fordin ratissa ei saanut jatkoa – “Auto jäi jumiin”


Facebook kommentit