Mikko Heikkilän tavoite toteutuu, EM-sarja kutsuu – “Steppi eteenpäin urallani”

27.1.2023 / 16:05
Mikko Heikkilä Kroatian MM-rallissa keväällä 2022 (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan hallitseva Suomen mestari Mikko Heikkilä kilpailee tänä vuonna rallin EM-sarjassa.

Viime vuonna rallin SM-sarjassa SM1-luokan Suomen mestariksi kruunattu Mikko Heikkilä, 31, on viettänyt alkuvuodesta hiljaiseloa alkaneen kilpailukauden suunnitelmiensa osalta, mutta tammikuun viimeisenä perjantaina tähänkin saatiin muutos. Nurmijärveläinen nähdään tänä vuonna rallin EM-sarjassa portugalilaisen The Racing Factory -tiimin väreissä ja kilpailukausi käynnistyy Portugalista maaliskuussa.

– Mahtava fiilis päästä kertomaan tämän kauden suunnitelmista, sitä on jo vähän kyseltykin. EM-sarja on minulle steppi eteenpäin urallani, jo viime vuoden puolella kansainväliset sarjat tälle kaudelle tavoitteekseen ilmoittanut Heikkilä kommentoi tiedotteessaan.

SM-sarjan kuninkuusluokassa viimeisen vajaan kuuden vuoden aikana yhteensä 20 kilpailuun Skodalla osallistunut Heikkilä jatkaa Skodalla myös EM-sarjassa ja kartanlukijana nuotteja lukee Samu Vaaleri, 25, joka aloitti yhteistyön Heikkilän kanssa viime vuonna.

– Jatkamme tuttuun tapaan Samun kanssa, meillä homma on pelannut hienosti. Todella suuret kiitokset jo ennen kauden alkua kaikille tämän mahdollistaneille, niin omille yhteistyökumppaneilleni, kuin The Racing Factorylle. Pyritään menestymään ja saamaan hommaa eteenpäin EM-sarjassa, Heikkilä korosti.

The Racing Factory on nuori, vuonna 2018 perustettu ralliautoiluun erikoistunut yritys, joka on ehtinyt jo nuoresta iästään huolimatta saavuttaa menestystä niin EM-sarjassa, kuin myös kotimaansa kansallisessa sarjassa. Vierailtuaan yrityksen tiloissa, Heikkilä oli näkemäänsä enemmän kuin tyytyväinen.

– Olin vaikuttunut heidän toimitiloistaan, kaikki vaikutti ammattimaiselta. Odotan innolla, että pääsen tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Skodalla jatketaan, avauskilpailu todennäköisesti ajetaan vielä vanhalla Fabia Rally2 Evolla, mutta jossain kohtaa kautta saamme uuden Fabia RS Rally2:n alle. Renkaiden suhteen olemme siirtyneet luottamaan Michelinin pitoon, Heikkilä taustoittaa.

EM-sarjassa ajetaan tänä vuonna kahdeksan osakilpailua, joista neljä asfaltilla ja neljä soralla. Heikkilä näytti viime vuonna Latvian EM-rallissa pystyvänsä taistelemaan kärkisijoista ainakin sorakilpailuissa, Latviasta kun tuloksena oli hieno kolmas sija, eikä toinenkaan sija silloin kauaksi jäänyt.

– Ajetaan niin kovaa kuin pystytään kuten ennenkin ja tietysti “podiumit” ja voitot ovat ne mihin pyritään. Asvaltilla tarvitaan kilometrejä, sekä kokemusta, mutta sarja onneksi sisältää hyvän määrän asvalttipätkiä. Alku on varmasti vähän maltillisempaa ja vauhtia nostetaan, kun saadaan rytmistä kiinni, Heikkilä ennakoi.

The Racing Factoryn toimitusjohtaja Aloisio Monteiro sanoo Heikkilän tiedotteessa, että heillä on tarkoitus panostaa merkittävällä tavalla kahteen seuraavaan kauteen, päätavoitteiden ollessa auttaa Heikkilää kehittymään kuljettajana, sekä pyrkiä rallin MM-sarjaan vuonna 2025.

– Teemme kaiken voitavamme, että pystymme tarjoamaan kaiken tarvittavan mahdollisimman menestyksekkäälle kaudelle. Tavoitteenamme on muuttaa yhteistyö voitoiksi. Mikko oli ehdoton ensivalintamme tiimiin, olimme seuranneet hänen tuloksiaan ja kehitystään, joten valinta oli luonnollinen. Olemme tyytyväisiä lähtökohtiin ja nyt aloitamme työskentelyn, jotta saavutamme yhdessä parhaat mahdolliset tulokset, Monteiro päätti.

EM-sarjan avausosakilpailu, asfaltilla ajettava Rally Serras de Fafe Portugalissa, on ohjelmassa 11.-12. maaliskuuta.

Rallin EM-sarja 2023

11.-12.03. Portugali
05.-06.05. Espanja
20.-21.05. Puola
17.-18.06. Latvia
07.-08.07. Ruotsi
29.-30.07. Italia
19.-20.08. Tshekki
07.-08.10. Unkari

EM-sarjan pääluokan suomalaiset mestarit

1965 – Rauno Aaltonen
1968 – Pauli Toivonen
2012 – Juho Hänninen
2014 – Esapekka Lappi

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit