MOTORSPORT

Mikko Hirvonen ei haikaile MM-rallien perään: ”Tommi yritti kovasti houkutella”

Mikko Hirvonen jätti rallin MM-sarjan taakseen runsaat kaksi vuotta sitten. WRC-uran jälkeen hän on kilpaillut lähinnä aavikkoralleissa ja keskittynyt etenkin ihan tavalliseen perhe-elämään. WRC-karkelot eivät Hirvosta enää suuresti kiinnosta.

163 MM-rallia, 15 osakilpailuvoittoa, 6 ”MM-mitalia”. Siinä on meriittiä kyllin. Mikko Hirvonen WRC-ura tuli maaliin 34-vuotiaana. Vertailun vuoksi, Marcus Grönholm ja Tommi Mäkinen saavuttivat ensimmäiset maailmanmestaruutensa 32-vuotiaina. Hannu Mikkola täytti maailmanmestaruusvuonnaan 39.

Hirvonen korostaa, ettei hänellä ole mitään rallin MM-sarjaa vastaan, päinvastoin. Sarja on hyvä ja mielenkiintoinen, ja hän seuraa sitä innolla. Sarjan ajaminen ei vaan enää iske.

– Välillä tulee tietenkin fiilis ajaa. Olin Ranskassa katsomassa Citroenin testejä, niin tuli fiilis, että Monte olisi ehkä hieno ajaa. Mutta siihen se sitten jää, Hirvonen sanoo.

Hirvonen maisteli tänä vuonna Monte Carlon tunnelmaa Craig Breenin etuautoryhmässä. Subarun, Fordin ja Citroenin tehdastalleissa ajanut Hirvonen tietää myös mitä tekisi WRC-paluusta haastavaa.

– Se mistä vauhti jäisi uupumaan, on rutiinin puuttuminen nuottiin, että uskaltaa oikeasti ajaa kovaa. Jos testiä ajaa, niin kyllä pystyy testitiellä yhtä kovaa ajamaan kuin muutkin. Nuotitusrutiinissa tulee takkiin. Ja olen niin kilpailuhenkinen, että ei voi ajaa mistään sijasta 10-15. Ajelen silloin tällöin jotain pikkukisoja ja nautiskelen niistä. Se riittää ihan hyvin, Hirvonen sanoo.

Nautiskeluun löytyy oivallinen auto kotitallista. Ford Escort RS 1800 on totellut Hirvosen käskyjä mm. Lahti Historic Rallyssa.

Kivoja ja erilaisia projekteja

Rutinoituneelle ja varmaotteiselle Mikko Hirvoselle olisi kyllä kysyntää. Viimeisimpänä asian puheeksi ottivat Tommi Mäkinen ja Toyota.

– Tommi yritti kovasti houkutella, mutta ei minua enää sarjan kiertäminen kiinnosta. Ei sinne puolivaloilla kannata lähteä kurvailemaan. Olen enemmän kuin tyytyväinen siihen mitä nyt teen, ja on aikaa olla perheen ja poikien kanssa kotona.

Nyt 36-vuotiaan Hirvosen kilpailuvietti täyttyy aavikkoralleissa Minin ratissa. Takana on mm. kaksi Dakaria ja tukku pienempiä kilpailuja.

– Tykkään tästä, vaikka kyllähän tämäkin aikaa, kun ajetaan testiä ja kisoja. Testejä ja reissupäiviä tulee kuitenkin niin paljon vähemmän kuin MM:ssä, että tämä on siinäkin mielessä kiva projekti. Kilpailutkin ovat mukavan erilaisia, Hirvonen korostaa.

Hirvosen seuraava kilpailu ei ole vielä selvillä. Lähipäivinä varmistuu, lähteekö hän talviralliin Venäjälle.

– Dakarin jälkeen tiimi alkoi pohtia mitä kauden aikana ajetaan. Päätähtäin on jo ensi vuoden Dakarissa. Silkway-rallista, mikä on Moskovasta Pekingiin, on myös puhuttu. Kumpikaan ei ole osaltani varmistunut vielä, mutta uskoisin, että ne ajetaan. Tiimi haluaisi, että ajaisin koko World Cupin, mutta siihen en halua sitoutua, Mikko Hirvonen sanoo.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com