Mikko Hirvonen mukaan Marokko-ralliin – Minin kenraali ennen Dakaria

21.9.2017 / 16:01
Mikko Hirvonen sijoittui Hungarian Baja -rallissa elokuussa toiseksi (Kuva: X-Raid).

[ A- ] / [ A+ ]

Erämaarallien FIA Cupin kymmenes ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan lokakuussa Marokossa, Afrikassa. X-Raid-talli lähtee Marokkoon kuuden autokunnan voimin ja yhtä näistä autoista ajaa Mikko Hirvonen, jolle tuleva kilpailu on FIA Cupissa kuluvalla kaudella kolmas.

Rallye du Maroc on erämaarallien FIA Cupin kymmenes ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. 4.-10. lokakuuta ajettava kilpailu toimii monille talleille ja kuljettajille eräänlaisena kenraaliharjoituksena loppiaisena käynnistyvää Dakar-rallia varten ja niin myös X-Raid-tallille, joka lähtee Marokkoon peräti kuuden autokunnan voimin.

X-Raidin kuudesta Ministä puolet ovat Mini John Cooper Works Rally -autoja ja puolet Mini All4 Racing -autoja. Hirvoselle Marokossa ajettava kilpailu on kauden kolmas erämaaralli. Heinäkuussa Hirvonen sijoittui Espanjassa ajetussa Baja Aragon -rallissa kolmanneksi ja elokuussa sijoitus Hungarian Baja -rallissa Unkarissa oli toinen.

Hirvosen kanssa Marokossa Mini John Cooper Works Rally -autoilla kilpailevat Bryce Menzies, sekä FIA Cupin pistekakkonen Jakub Przygonski. Hirvosen kartanlukijana toimii saksalainen Andreas Schulz. Marokkoon ovat mukaan lähdössä myös mm. Peugeotin Carlos Sainz ja Sebastien Loeb, sekä Toyota-kuljettaja, FIA Cupin ylivoimainen pistekärki Nasser Al Attiyah, joten taistelu kärkisijoista tulee olemaan varmasti tiukkaa.

Ennen Marokon keikkaa Hirvonen kilpailee tulevana lauantaina Muuramen ympäristössä ajettavassa Riihivuori Rallissa, joka on rallin Suomen Juniorimestaruussarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu. Hirvonen yhdessä kartanlukijansa Mika Lahden kanssa osallistuu Historic-luokkaan Ford Escort RS:llä, samalla autolla, jolla Hirvonen on tänä vuonna kilpaillut toukokuussa Terrawise Rallissa, sekä heinäkuussa Autoglym Rallissa.

Osallistu! Rallicross- ja ralliaiheinen kilpailu käynnissä Uu.comin Facebookissa!

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit