MOTORSPORT

Mikko Ikonen jatkoi hienoja otteita – Nousujohteinen päivä Höljesissä

Rallicrossin MM-sarjan lisäksi Ruotsin Höljesissä tänä viikonloppuna kilpailee myös EM-sarjan Supercar-luokka, missä suomalaisedustuksesta vastaa Mikko Ikonen.

Ensimmäistä kauttaan kansainvälisessä rallicross-sarjassa kilpaileva Mikko Ikonen oli lauantaina hyvässä iskussa, ajamalla kolmessa alkuerässä sijoitukset 11-8-6. Kuten tuloksista voi hyvin tulkita, niin Ikosen lauantai Höljesissä oli nousujohteinen ja ennen viimeistä alkuerää sijoitus kokonaistilanteessa 24 kuljettajan joukossa on seitsemäs. Semifinaaleihin etenee 12 parasta kuljettajaa.

Kauden avauksessa Englannin Silverstonessa toukokuussa Ikonen oli alkuerissä seitsemäs, mutta ei selviytynyt semifinaaleista finaaliin, sijoittuen omassa lähdössään viidenneksi. Norjan Hellissä kolme viikkoa sitten Ikonen jäi alkuerissä yhdenneksitoista, mutta taisteli semifinaalissa kolmanneksi ja eteni finaaliin, missä sijoitus oli upeasti neljäs. Hieno suoritus uran toisessa EM-osakilpailussa ja varsinkin, kun Ikonen ajoi radalla missä ei ollut aiemmin kilpaillut.

Höljesin rata sen sijaan oli Ikoselle tuttu ennen tätä viikonloppua, ajoihan hän tällä klassikkoradalla RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailussa toukokuussa, sijoittuen viikonlopun ensimmäisenä kilpailupäivänä kolmanneksi. Nyt ensimmäinen alkuerä toi 11. nopeimman ajan. Ikonen arvottiin ensimmäiseen lähtöön yhdessä Stene Andre Johansenin, Mats Öhmanin, sekä Pontus Tidemandin kanssa. Öhman ajoi lähtövoittoon ja ykkösruudusta startannut Ikonen oli toinen.

Myös toisessa alkuerässä Ikonen starttasi ykkösruudusta, vierellään Johansen, Attila Mozer, Mario Barbosa, sekä Laurent Bouliou. Kärkeen avasi Bouliou, joka kuitenkin pyörähti jo toisessa mutkassa ja näin Ikonen kuittasi kärkipaikan itselleen. Sateen kastelemalla radalla Ikonen oli lopulta täysin omaa luokkaansa ajamalla ylivoimaiseen lähtövoittoon ja kokonaistuloksissa aika riitti kahdeksanteen sijaan.

– Olosuhteet oli todella liukkaat ja hieman jouduin sen kanssa kamppailemaan. Sain heikon startin, mutta nousin sen jälkeen ykköseksi. Muutama tilanne oli matkalla, mutta onnistuin voittamaan lähdön. Nyt hallussa on nopein aika, mutta rata kuivuu, joten katsotaan miten kauan se kestää, Ikonen arvioi, kun ajamatta oli vielä kaksi lähtöä ja lopulta näistä kahdesta lähdöstä siis seitsemän kuljettajaa onnistui alittamaan Ikosen ajan.

Kolmas alkuerälähtö ja nyt Ikonen oli kolmosruudussa. Samaan lähtöön asettui myös Lukas Walfridson, Rene Munnich, Hans-Jöran Östreng, sekä Tidemand. Östreng otti varaslähdön, joten vasta toisella yrityksellä päästiin matkaan. Ikonen oli startin jälkeen neljäntenä ja ajoi heti lisälenkille. Kärkinelikko saapui lopulta tasaisessa nipussa ruutulipulle, Munnichin napattua lähtövoiton ja Ikosen ollessa neljäs. Tämä lähtö oli kovavauhtinen, sillä neljän kärki mahtui kuuden nopeimman joukkoon, Ikosen ollessa kuudes.

EM-sarjan Supercar-luokan neljäs ja viimeinen alkuerä, semifinaalit, sekä finaali ajetaan Höljesissä sunnuntaina.

EM-sarjan Supercar-luokka ja pisteet 3/4 alkuerää

1) Robin Larsson (SWE) 145
2) Thomas Bryntesson (NOR) 129
3) Rene Munnich (GER) 122
4) Lukas Walfridson (SWE) 120
5) Andrea Dubourg (FRA) 110
6) Peter Hedström (SWE) 108
7) Mikko Ikonen 107
8) Jean-Baptiste Dubourg (FRA) 105
9) Tamas Karai (HUN) 104
10) Pontus Tidemand (SWE) 99

Lue myös! Arpaonni ja sade Timmy Hansenin pelastus – Grönholmin talli olosuhteiden uhri (6.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com