Mikko Ikonen teki komean paluun SM-sarjaan – “Pari vuotta ollut ajamatta”

17.5.2023 / 19:30
Mikko Ikonen ajoi voittoon Supercar-luokassa Ahvenistolla (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Ahveniston radalla Hämeenlinnassa. Supercar-luokassa ykkösnimi oli Mikko Ikonen.

Mikko Ikonen, vuoden 2018 Supercar-luokan SM-hopeamitalisti, oli edellisen kerran nähty rallicrossin SM-sarjassa elokuussa 2018, jolloin kauden päätösosakilpailu ajettiin Kouvolassa. Sen jälkeen Ikonen on osallistunut muutamana vuonna rallicrossin EM-sarjaan ja nyt edessä oli paluu SM-sarjaan, kun kauden avaus ajettiin Hämeenlinnan Ahvenistolla. Ikosen paluu oli komea, kun alkuerien ykkössijan ja voitetun semifinaalilähdön jatkoksi myös finaalista tuli ykkössija.

– Pari vuotta ollut ajamatta ja neljään vuoteen taitaa olla vasta viides kilpailu. Täytyy vähän nauttia uudestaan tuosta kilvanajosta, mutta lopputulos tietysti hyvä. Ajamiseen ei ihan täysin tyytyväinen voi olla, vähän on vielä ruosteessa, Ikonen ruoski itseään SM-sarjan tiedotteessa kilpailun jälkeen.

Finaalissa nähtiin edustettuina peräti kuusi eri automerkkiä ja Ikosen voiton myötä SM-sarjaan saatiin myös uusi voittaja, Hyundailla kun ei aiemmin SM-sarjassa ole Supercar-luokassa voittoon ajettu. Jos oli Ikosen tauko SM-sarjasta venynyt lähes viiteen vuoteen, niin Ahvenisto ehti olla poissa SM-sarjasta peräti 13 vuoden ajan. Legendaarisen radan paluu SM-sarjaan maistui Ikoselle.

– Se oli ehkä suurin syy minkä takia innostuin tulemaan. Tietysti legendaarinen rata ja sen halusin kokea. Ehkä rata olisi voinut pysyä vähän paremmassa kunnossa, mutta paikka oli tosi hieno, Ikonen arvioi.

Jo Supercar-luokan alkuerät näyttivät suuntaa siitä mitä tulossa oli, sillä alkueräpisteiden kolmen kärki oli lopulta myös finaalin lopputulos ja täysin samassa järjestyksessä. Kahtena edellisenä vuonna tässä luokassa SM-hopealle ajanut Mika Liimatainen avasi kautensa kakkossijalla ja Joni-Pekka Rajala, Supercar-luokan moninkertainen Suomen mestari, ajoi kolmanneksi.

Finaalissa Ikonen avasi startista kärkipaikalle ja piti paikkansa aina ruutulipulle asti, vaikka Liimatainen tiukan vastuksen tarjosikin. Heti finaalin alussa lisälenkin suorittanut Rajala olisi saattanut yltää kärkikaksikon kantaan taistelemaan toden teolla kärkisijoista, mutta Rajalan vauhtia hidasti keskeyttämään joutunut Pasi Penttinen, jonka takana Rajala joutui hetkellisesti lähes pysähtymään päästäkseen ohi kilpakumppanistaan.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Oulussa 10.-11. kesäkuuta.

Finaalin tulokset

1) Mikko Ikonen (Hyundai) 2.45,374
2) Mika Liimatainen (Ford) + 0,785
3) Joni-Pekka Rajala (Mitsubishi) + 4,851
4) Antti Väre (Volkswagen) + 8,032
5) Antti Suutarinen (Volvo) + 12,592
6) Pasi Penttinen (Saab) Keskeytys

SM-pisteet 1/5 osakilpailun jälkeen

1) Mikko Ikonen 30
2) Mika Liimatainen 26
3) Joni-Pekka Rajala 23
4) Antti Suutarinen 20
5) Anssi Hyttinen 15
6) Antti Väre 15
7) Jukka Pykäläinen 13
8) Pasi Penttinen 13
9) Ari-Pekka Niemi 11
10) Iivari Niemi 11

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit