Mikko Okkosella edessään kotikisa viikonloppuna – “Pärnussa ollaan ajettu monella eri laitteella”

28.6.2017 / 08:48
Mikko Okkonen kilpailee tulevana viikonloppuna kotiradallaan (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Tallinnassa asuva Paltamon Moottorikerhon Mikko Okkonen on hurahtanut Legends-autojen maailmaan vasta hiljattain. Okkonen komeilee kuitenkin tällä hetkellä tulokkaiden eli Semipro-luokan kärkipaikalla pistetilastoissa.

Kotiradallaan tulevana viikonloppuna kisaileva Mikko Okkonen päätyi Legends-kilpureiden pariin hallitsevan mestarin vinkistä.

– Kiitos Legends-luokkaan liittymisestä kuuluu Henri Tuomaalalle ja hänen tiimilleen. Olen seurannut Henrin menestystä jo pitkään ja kuullut luokan olevan asfaltilla ajettavista niitä kovimpia. Lähdin sitten kokeilemaan, eikä helppoa ole ollut. “Henkan” tiimi ei antanut lähteä ajamaan BMW Extreme Cuppia, niin ostin sitten Legendsin, valottaa Okkonen.

Okkonen on kilpaillut tositarkoituksella ratapuolella vasta lyhyen tovin, mutta tavoitteet ovat miehellä korkealla.

– Autot ovat aina kiinnostaneet, mutta vasta viime vuosina on ollut mahdollisuus ajaa kilpaa. Aloittelin Virossa hieman ”jokamiestyyppisesti” ajamalla pienempää sarjaa ja kaikille vapaita kilpapäiviä Time Attack -tyylisesti useammalla radalla Euroopassa. Lisenssin alaiset kilpailut alkoivat vasta viime vuonna Legends-innostuksen takia. Suomen radat ovat itselleni hieman tuntemattomampia mutta kotiradalla Pärnussa ollaan ajettu monella eri laitteella.

– Tulevaisuudessa Porschet ja Camarot kiinnostavat, sekä ehdottomasti suurimpana haaveena Nurburgringin 24 tunnin ajot. Tällä kaudella tehdään kovasti töitä Semipro-luokan voiton eteen ja kyllähän syksyn MM-kilpailuista lähdetään jotain muistoa takanreunalle hakemaan, Okkonen summailee tulevia kuvioitaan.

Vaikka kilpa-autoa ajetaan useimmiten yksin, niin taustalta löytyy yleensä iso joukko apureita. Niin myös Okkosen tapauksessa.

– Ilman tukijoita ei tämäkään olisi millään mahdollista. Suuri kiitos kaikille auttaneille, osa radalla ja osa kotitallissakin. Ja kiitos myös kotiväelle, tuleva rouva on kulkenut innokkaasti mukana, hymyilee Okkonen tyytyväisenä.

Pärnun osakilpailu ajetaan Virossa Auto24ring-radalla tulevana viikonloppuna. Rata-SM-luokista Suur Võidusõit -tapahtumassa ovat mukana Legendsit, sekä Gran Turismo -autot. Tapahtumaan odotetaan noin 150 kilpailijaa seitsemästä eri maasta, joten kyseessä on Viron suurin vuosittainen rata-autoilun tapahtuma.

Teksti: FTCC:n tiedote


Facebook kommentit