Minillä odotetaan uutta autoa, Hirvosella edessään kiireinen loppuvuosi – “Varmaan aika tiukka testiohjelma”

24.7.2017 / 20:24
Mikko Hirvonen sijoittui Baja Aragon -erämaarallissa kolmanneksi (Kuva: X-Raid).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauantain jälkeen Baja Aragon -rallia johtanut Mikko Hirvonen ei päässyt enää toivomaansa vauhtiin sunnuntaina ajetulla rallin viimeisellä etapilla ja maalissa sijoitus oli lopulta kolmas. Kyseessä oli Hirvoselle jo kolmas peräkkäinen kolmas sija tässä Pohjois-Espanjassa ajettavassa erämaarallissa.

Mikko Hirvonen oli edellisen kerran nähty X-Raid tiimin Minin ratissa näissä karkeloissa Dakar-rallissa tammikuussa.

– Ensimmäinen kisa tosiaan Dakarin jälkeen, ollaan pidetty vähän näistä karkeloista taukoa. Autoon ei oltu tehty mitään muutoksia, vaan kyseessä oli täysin sama auto ja lähes täysin samoilla säädöillä kuin oli Dakarissa, Hirvonen kertoi UrheiluUutiset.comille sunnuntaina päättyneen Baja Aragon -rallin jälkeen.

Jos olivat kalusto ja säädöt samat kuin mitä Dakarissa reilut puoli vuotta sitten, niin kartanlukija oli vaihtunut, istuihan “pelkääjänpenkissä” tällä kertaa saksalainen Andreas Schulz. Hirvosen mukaan yhteistyö toimi koko kilpailun ajan täysin moitteitta. Kolmen päivän urakka Espanjassa käynnistyi perjantaina, kun ohjelmassa oli lyhyt prologi, jonka tulosten perusteella kuljettajat pääsivät valitsemaan lähtöpaikan lauantaille.

Lauantaina ajettiin kaksi etappia, joista ensimmäinen oli pituudeltaan 216,9 kilometriä. Hirvosen sijoitus oli tallikaveri Orlando Terranovan jälkeen toinen, vaikka kannonkoskelaisen matka ei edennytkään täysin ilman ongelmia. Eroa maalissa oli Terranovan hyväksi 17 sekuntia.

– Vähän hävittiin aikaa, kun ajettiin edellä mennyt kiinni ja ei päästy millään ohi. 120 kilometriä sitten ajettiin siinä perässä. Mutta se on osa tätä meininkiä, tilanteita tulee. Pitäisi osata taktisesti lähtöpaikka valita eri tavalla. Nyt se ei ihan mennyt nappiin, Hirvonen kommentoi.

Huoltotauon jälkeen lauantaina edessä oli vielä 133,8 kilometrinen etappi ennen yötaukoa. Nyt Hirvosen matkaa eivät edellä ajaneet hidastaneet ja muutenkin vauhti oli hyvää, siitä osoituksena nopein aika ja nousu kokonaistilanteessa kärkipaikalle ennen sunnuntaina ajettua viimeistä etappia. Erot kärjessä olivat tosin tässä kohtaa varsin pienet, olihan toisena ollut Nasser Saleh Al Attiyah jäänyt Hirvosesta vain 10,2 sekuntia ja tuloslistan kolmannelta riviltä löytynyt Terranova puolestaan 20,3 sekuntia.

Sunnuntaina ajetulla, rallin päättäneellä 184-kilometrisellä etapilla, Hirvonen ei päässyt haluamaansa vauhtiin ja sijoitus oli vasta viides. Tämä tiesi putoamista lopputuloksissa kolmanneksi.

– Ei sitten vaan kulkenut. Ei siihen kauheasti jää seliteltävää. Oltiinhan me tietysti ekana autona reitillä, niin kaikkia oikaisupaikkoja ei näe kunnolla ja löydä niitä ja vähän oli irtohiekkaa. Mutta ei ollut mitään jakoja Orlandon ja Nasserin vauhtiin, ne meni ihan menojaan. Ei jäänyt kuin luu käteen, Hirvonen harmitteli päätöspäivän tapahtumia.

Kolmannet sijat ovat tulleet Hirvoselle tässä rallissa tutuiksi viime vuosina.

– Nyt olen ollut täällä kolme kertaa mukana ja joka kerta olen ollut kolmas. Alkaa jo vähän juurtumaan tämä kolmas sija, Hirvonen naurahti.

Viime ja tänä vuonna Hirvonen on ollut Baja Aragonin voittotaistelussa aivan loppuhetkille asti.

– Viime vuonnakin oltiin viimeiselle pätkälle asti mukana voittotaistelussa, mutta silloin meni rengas. Nytkin oltiin taistelussa mukana, mutta kyllä pitää “kyytiä” saada vielä lisää. Tuntuu Toyotat menevän menojaan. Meidän pitää saada autosta lisää potkua irti, että niille keritään, Hirvonen vaati.

“Kaikki joutunut odottamaan millaisia päätöksiä FIA tekee”

Baga Aragon ralli ajettiin läpi kolmessa päivässä. Tai no jos mukaan ei lasketa perjantain lyhyttä prologia, niin noin 550-kilometrinen ralli vei aikaa vain lauantain ja sunnuntain, joten varsin nopeatempoisesta rallista oli tällä kertaa kyse. Hirvonen sanoo, että nauttii enemmän todellisista seikkailuralleista, Baja Aragonin tapaiset rallit kun muistuttavat hieman liikaa sitä mihin Hirvonen tottui rallin MM-sarjassa.

– Kyllä minä enemmän nautin noista vieläkin pidemmistä kilpailuista, kun on vaikka Marokossa tai Abu Dhabissa viisi päiväinen kisa. Silloin on maastokin erilaista, mennään oikeasti aavikolle. Sen takia näistä kisoista innostuu, on enemmän seikkailua. Tälläinen kahden päivän eräänlainen sprintti ei ole minun suosikki. Ajetaan periaatteessa rallipätkiä ilman nuotteja. Se on vähän sitä mitä on tehnyt koko uran ajan, mutta tietysti nuotin kanssa. Tälläiselle isolle ja painavalle autolle se ei ole niin nautinnollista. Hyvää valmistautumista ja saa pidettyä tuntumaa yllä, mutta kunnon seikkailuista sitä tietysti nauttii enemmän, Hirvonen sanoo.

Tiestön suhteen Baja Aragon tarjosi lähes kaikkea mahdollista.

– Suurin osa täällä on pientä tietä. Osa on hyvää rallipätkää, mutta suurin osa on tosi kapeaa. Paljon on tosi kapeita peltoteitä mitä kierrellään, missä heinä kasvaa keskellä. Sitten välillä mennään sellaisille “kinttupoluille”, niitä on eniten. Ylitetään pieniä vuoria, tosi syheröä ja kivistä tietä, Hirvonen kuvailee.

Minin kaluston kehitystyö, aivan kuten myös muilla tiimeillä, on tänä vuonna ollut aika lailla jäissä. Syy löytyy kansainvälisestä autourheiluliitosta FIA:sta.

– Tässä on vähän kaikki joutunut odottamaan millaisia päätöksiä FIA tekee sääntöjen suhteen. Jos saadaan vapautuksia ja nyt näyttää, että niitä saadaan, niin nyt vasta päästään kehittämään autoa ja viemään sitä eteenpäin, Hirvonen taustoittaa.

Monien muiden tiimien tavoin Minillä kaikki tekeminen tähtää vuoden 2018 Dakar-ralliin ja Hirvonen uskookin, että loppuvuosi menee enemmän testiä ajaessa, kuin että kalenteriin tulisi muita pienempiä ralleja loppuvuoden aikana.

– Kunhan nyt saadaan uusi auto käyttöön, se kun menee aika myöhään. Ja loppuvuodeksi tulee varmaan aika tiukka testiohjelma. En ole varma ajanko loppuvuodesta mitään kisoja, kun tosiaan keskitytään nyt vain auton kehittämiseen, Hirvonen sanoo ja allekirjoittaa sen, että Dakarin suhteen myös Mini on liikenteessä “tosi tarkoituksella”.

– Tarkoitus olisi Dakarissa saada tulosta aikaan.

Baja Aragon 2017 lopputulokset

1) Nasser Saleh Al Attiyah (Toyota) 6.40.20,0
2) Orlando Terranova (Mini) + 2,35.0
3) Mikko Hirvonen (Mini) 3.06,0
4) Joan Roma (Toyota) + 8.23,0
5) Leeroy Poulter (Toyota) + 11.45,0
6) Jakub Przygonski (Mini) + 17.05,0

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit