Mitali se on pronssikin, Lindholm muistuttaa – “Siitä lähdetään taistelemaan”

26.9.2019 / 12:49
Emil Lindholm on kilpaillut tänä vuonna Volkswagen Polo GTI R5 -autolla (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen ja SM-mitalit ratkaiseva osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Salon ja Turun seuduilla. GRX Teamin Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen starttaavat SM-kauden päätösosakilpailuun SM1-luokan yhteispisteiden kolmannelta sijalta.

Rallin SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Laitilassa ulosajossa rikkoutunut Volkswagen Polo GTI R5 -auto on myös kunnossa tulevaan.

– Ajoimme Mäntyharjun suunnalla päivän testiä ja automme toimi hienosti. Se oli ajoltaan hyvä niin kuin se on koko ajan ollutkin. Oli myös hyvä itse huomata, että Laitilan kisasta ei jäänyt mitään mörköjä vintille. Pystyin ajamaan ihan sitä omaa ajoani niin kuin tähän asti, Emil Lindholm sanoo.

Lindholm on ajanut tänä vuonna kuudesta SM-rallista viisi ja sijoitus SM1-luokan pisteissä ennen kauden päätösosakilpailua on kolmas. Mahdollisuudet mestaruuteen menivät lopullisesti Laitilan kaadon myötä.

– Mutta onhan tämä ollut vaikea ja kaksijakoinen kausi. Talvi sujui meiltä melkein niin hyvin kun vain ikinä voi mennä. Kaksi SM-rallia ja kaksi voittoa, sekä WRC2-luokan kakkossija Ruotsin MM-rallista. Kesällä ei sitten ole onnistunut oikein mikään. Kesäkauden ainoa valonpilkahdus oli Suomen MM-ralli, jossa pääsimme ajamaan yhden ehjän kilpailupäivän ja tukun pohja-aikoja, mutta muutoin on ollut varsin rikkonaista. Rallin SM-finaalista tavoite on ajaa ehjä hyvä kisa ja saada siten hyvä päätös SM-kaudelle, Lindholm korostaa.

Salon ja Turun alueilla ajettavasta SM-rallista on jaossa 1,5-kertaiset SM-pisteet, joista jokainen piste lasketaan lopullisiin pisteisiin.

– Viime vuonna SM-hopea tuntui ihan hyvältä, mutta pronssista ajaminen ei ole ollut sitä, mitä kauden alussa lähdimme hakemaan. Vaikka kultaan ja hopeaan ei ole enää mahdollisuuksia, niin se pronssikin on SM-mitali ja siitä lähdetään taistelemaan. Yöpakkasaikana keli voi viikonlopun aikana olla mitä tahansa. Uskon ja tiedän, että Michelinin pehmeän seoksen rengas toimii hyvin myös viileässä kelissä, joten menoksi vaan, Lindholm päätti.

 

 

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit