Mitalijahti jatkuu, Mänty valmis Sastamalaan – “Lauantaina ajamme loppuun saakka täysillä”

31.8.2018 / 21:12
Marko Mänty on SM1-luokan pisteissä neljäntenä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Marko Mänty on ollut koko kuluvan kauden mukana rallin SM-sarjan SM1-luokan mitalikampailuissa. JTR Racingin Skoda Fabia R5 -ralliautoa käskevä kauhajokelainen haluaa olla mitalikahinoissa myös tulevana lauantaina Huittisten ja Sastamalan maastoissa ajettavan kauden kuudennen SM-rallin jälkeen.

Edellinen SM-ralli kesäkuussa Pohjanmaan teillä päättyi Marko Männyn osalta ulosajoon voittokamppailun kuumimmassa vaiheessa viimeisellä erikoiskokeella. SM-pisteet jäivät laihialaisen rallitien varteen ja Mänty putosi SM1-luokan neljänneksi. Ulosajosta sisuuntuneena Mänty joukkoineen rakensi Skodan uuteen koriin, jonka Mänty ja kartanlukija Joni Mäkelä ajoivat sisään heinäkuussa Suomen MM-rallissa.

– Jyväskylän jälkeen auto on huollettu ja testeissä on palattu SM-rallien vaatimaan rytmiin. Pääsimme Pihlajavedellä ajamaan meille uudella testipätkällä. Kilometrejä tuli päivän aikana mukavasti mittariin ja homma rokkasi hienosti. Lisää kilometrejä vedettiin viime viikonloppuna omassa maakunnassa. Luottamus omaan vauhtiin tulevan yhden päivän nopeatempoisessa rallissa alkaa olla taas oikealla tasolla, Mänty alustaa.

Edellisestä Sastamalan ja Huittisten suunnalla ajetusta SM-rallista kahden vuoden takaa Männyn kokemukset rajoittuvat lähinnä nuotitusjaksolle. Tuolloin Mänty kilpaili vielä Hondalla ja auton tekniikka petti heti rallin alkumetreillä.

– Sen muistan, että ainakin pari vuotta sitten rallin reitti oli melko nopeilla teillä. Siihen olemme nytkin varautuneet ja ajamme testit vielä torstaina. Teemme ehkä vielä pieniä korjauksia säätöihin ja haemme hyvät rytmit lauantain rallia varten, Mänty ennakoi.

SM1-luokassa mitaleille on vielä ennen kahta viimeistä osakilpailua monta ottajaa. Mänty ja Mäkelä ovat varautuneen tiukkaan sekuntikamppailuun tulevan lauantain rallissa.

– Olemme nyt luokassa neljänsinä, mutta mitalin tavoittelu ei ole poissuljettu. Siitä lähdemme, että lauantaina ajamme loppuun saakka täysillä, Mänty päätti.

Teksti: Marko Männyn tiedote


Facebook kommentit