Miten hyppää uudet WRC-autot Colin’s Crestin hyppyristä? – “Voi olla, että nostaa keulaa”

11.2.2017 / 07:42
Tämä hyppyri kerää suuren huomion Ruotsin MM-rallissa lauantaina (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Siinä missä Suomen MM-rallin ehdoton klassikko on Ouninpohjan erikoiskoe ja Monte Carlosta kaikki tietävät erityisesti Turinin, niin Ruotsin MM-rallin erikoiskokeista suurimman huomion kerää vuosittain Vargåsen ja erityisesti siellä oleva hyppyri, joka kantaa nimeä Colin’s Crest.

Reilut 14 kilometriä pitkä Vargåsenin erikoiskoe ajetaan lauantaina kahteen kertaan ja aivan kuten kahdeksana vuonna aiemmin, niin myös tänä vuonna kilpailun järjestäjät tulevat palkitsemaan Colin’s Crestissa pisimmän loikan tehneen kuljettajan Colin’s Crest Award -erikoispalkinnolla. Hyppyrin ja palkinnon nimi toimivat kunnianosoituksena rallin vuoden 1995 maailmanmestarille Colin McRaelle, joka menehtyi helikopterionnettomuudessa vuonna 2007.

Uuden sukupolven WRC-autot nähdään nyt ensimmäistä kertaa Colin’s Crestilla ja moni onkin pohtinut, että miten uudet “supertykit” tulevat hyppäämään legendaarisesta hyppyristä. Ennen kautta kun moni nykyinen ja myös moni entinen kuljettaja kommentoi, että uusien autojen lisääntynyt aerodynamiikka nostaa auton keulan hypyissä herkästi ilmaan.

– Voi olla, että se alkaa nostaa keulaa näissä nykyautoissa. Kun on isot takaspoilerit, niin se nostaa keulaa enemmän ilmaan, Jari-Matti Latvala kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Colin’s Crest on Latvalalle tuttu paikka, onhan tuurilainen ajanut kyseisen hyppyrin “läpi” useana vuonna urallaan.

– Se on sellainen hyppy, johon pitää hakea oikealta vasemmalle se linja ja kun sinne sumppuun hypätään, niin voi olla, että ensimmäisellä ajokerralla kuskit ottaa sen vähän varovaisemmin. Nuotti on sama, se ei muutu mihinkään. Vauhdillisesti ei uskalleta ottaa maksimia ensimmäisellä kerralla, mutta varmaan toisella kerralla hypätään sitten vähän pitemmälle, Latvala kuvailee.

Hyppyrille tulo on merkitty nuottiin tarkasti.

– Minun nuotti siihen on ”hae, vasen kolme, yli hypyn, sido, älä, penkka, heti heti, oikea kolme”. Nuotti on siis, että minun pitää hakea oikealta vasemmalle se linja ja suunnata niin, että kun haet oikealta vasemmalle, niin menet keskeltä yli, mutta keula sojottaa sinne vasemmalle. Se tie menee hypyn jälkeen sumppuun (kapenee) ja siitä on 30-40 metriä seuraavaan oikeaan. ”Kolme” tarkoittaa mutkan kääntyvyyttä asteittain. Asteikko on ykkösestä ysiin. Mitä isompi numero, sitä enemmän se mutka kääntyy, Latvala taustoittaa.

Vuonna 2015 Thierry Neuville rikkoi ensimmäisenä kuljettajana Colin’s Crestin historiassa 40 metrin haamurajan. Ennätystä pitää hallissaan Eyvind Brynildsen, joka viime vuonna leiskautti RC2-luokan Ford Fiestalla 45 metrisen loikan. Suomalaiskuljettajista ainoa Colin’s Crest Award -palkinnon urallaan “saavuttanut” kuljettaja on kolme vuotta sitten 36-metrisen ilmalennon Hyundailla suorittanut Juho Hänninen.

Vargåsenin erikoiskokeet ja Colin’s Crest lauantaina 11.2.

EK 11 – Kello 11.08
EK 14 – Kello 16.08

Colin’s Crest Award -erikoispalkinnon voittajat 2008-2016

2008 – Khalid Al Qassimi (Ford) 36 m
2010 – Marius Aasen (Subaru) 37 m
2011 – Ken Block (Ford) 37 m
2012 – Ott Tänak (Ford) 32 m
2013 – Thierry Neuville (Ford) 35 m
2014 – Juho Hänninen (Hyundai) 36 m
2015 – Thierry Neuville (Hyundai) 44 m
2016 – Eyvind Brynildsen (Ford) 45 m

 

 

Lue myös! Näin hyppää ralliauto lähes 50 metriä – Katso video! (13.2.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit