MM-kisat lähestyvät, kuljettajalahjakkuudet ilmavoimien vieraana – “Hurja määrä töitä”

22.8.2019 / 16:11
Midnight Hawks ja kartingin kuljettajalahjakkuudet (Kuva: Riikka Silkala / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun nuorisomaajoukkueen lahjakkuuksilla, Samuli Mertsalmella, sekä Nikolas Pirttilahdella, siintää silmissään syyskuun alussa Kauhavan Alahärmän PowerParkissa ajettavat kartingin MM-kilpailut. Nuorille kuljettajille Flying Finn Racen finaalipäivä merkitsee mahdollisuutta historialliseen menestykseen. Finaalia näytöslennollaan juhlistavalle Midnight Hawksille se on puolestaan tunteikas paluu Pohjanmaan lakeuksille.

Elokuinen päivä Tikkakoskella, Jyväskylän varuskunnan maisemissa, oli mieleenpainuva Flying Finn Academyn urheilijanuorille, Samuli Mertsalmelle, 14, sekä Nikolas Pirttilahdelle, 16. Autourheilun nuorisomaajoukkue kokonaisuuteen kuuluvat kuljettajat pääsivät tapaamaan maamme ilmavoimien ylpeyttä, Euroopan parhaaksi taitolentoryhmäksikin mainittua Midnight Hawks -tiimiä.

– Flying Finn Academyyn kuuluvat karting-kuljettajat ovat tehneet hurjan määrän töitä valmistautuessaan tähän historialliseen kisaan, jossa autourheilun maailmanmestaruus ratkaistaan kerrasta poikki -menetelmällä Suomessa ensimmäistä kertaa. Se voi olla ennen näkemätön myös menestyksen kannalta, useallakin suomalaislahjakkuudella on mahdollisuus ottaa “podiumpaikka” ja tavoitella tuota himoittua kultaa, jota edes (Valtteri) Bottas tai (Kimi) Räikkönen eivät ole urallaan nimiinsä vieneet, kuvaili lentäjille tulevaa MM-koitosta autourheilun lajiliitto AKK:n valmennuspäällikkö Tuomo Nikkola.

AKK:n nuorisovalmennuksen läpikäyneet ja autourheilumaailman huipulle nousseet Formula 1 -tähdet Bottas ja Räikkönen ovat viitoittaneet esimerkillään tietä myös kansainväliseen menestykseen tähtääville Mertsalmelle ja Pirttilahdelle. Tikkakoskella kaksikkoon tekivät puolestaan lähtemättömän vaikutuksen maailmalla arvostusta nauttivat suomalaislentäjät, jotka ottivat karting-juniorit lämpimästi ja innostuneesti vastaan.

Lento- ja karting-kalustoon tutustumisen lisäksi keskustelu kävi vilkkaana kummankin ”ammattiympäristöön” liittyviä yhtäläisyyksiä verraten, sekä tietenkin odotuksista itse Flying Finn Raceen liittyen.

– Oli mahtava tavata Midnight Hawks! Se antoi potkua myös Flying Finn Raceen valmistautumiselle. Koko tiimi on huippuammattilaisia, kovia lahjakkuuksia, jotka hallitsevat myös kalustonsa. Parasta oli päästä istumaan koneeseen ja testaamaan heidän varusteitaan, hymyilivät Mertsalmi ja Pirttilahti kuin yhdestä suusta hyväntuulisen päivän jälkeen.

– Oli todella kiinnostavaa tavata autourheilun nuorisomaajoukkueen kuljettajat ja kuulla lisää heidän lajistaan, harjoittelustaan, sekä tavoitteistaan. Olimme myös vaikuttuneita siitä, miten ammattimaisesti AKK:n Flying Finn Academy toimii ja tukee nuoria lahjakkuuksia. Finaalipäivänä laitamme yhdessä kaikki peliin ja tarjoamme yleisölle todellisen Flying Finn -spektaakkelin. Tiimillämme on erityinen side Pohjanmaalle ja olen myös itse Pohjanmaalta kotoisin, joten luvassa on varmasti tunteikas paluu lakeuksille, kuvailee Midnight Hawks -osaston johtaja, numerolla yksi lentävä Vesa Loukko.

Lentonäytös toteutetaan Flying Finn Racen yhteydessä sunnuntaina 8. syyskuuta noin kello 14.50 alkaen, ennen kuin kartingkuljettajat päästetään taistelemaan lopullisista maailmanmestaruuksista. Kisan tapahtuma-alueelta PowerParkista löytyy lisäksi esittelypiste, jossa paikallaolijat pääsevät tutustumaan ilmavoimien toimintaan ja tervehtimään kadetteja.

Autourheilun lajiliitto AKK:n järjestämässä, katsojille vapaapääsyisessä kartingin MM-tapahtumassa, kilpaillaan OK- ja OK Junior -luokissa. Radalla on mahdollisuus nähdä huipputaitavia, tulevia F1-kuljettajia, sekä varikolla myös nimekkäitä Formula 1-konkareita tiimejään luotsaamassa. Kilpailun päätteeksi maailmanmestarit kruunataan upealla PowerPark Circuitin palkintolavalla.

 

 

Teksti ja video: AKK Flying Finn Racen tiedote


Facebook kommentit