MM-pistejohtajalla painajaismainen startti – Grönholmin tallille tarjolla jättipotti

6.7.2019 / 14:40
Niclas Grönholmin tyylinäyte ensimmäisestä alkuerälähdöstä Ruotsin Höljesissä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Ruotsin Höljesissä. Heti ensimmäiset alkuerät tarjosivat runsaasti dramatiikkaa ja yksi epäonnen sotureista oli MM-pistejohtaja Timmy Hansen.

Rallicrossin MM-sarjan pistejohtajalle Timmy Hansenille ensimmäisen alkuerälähdön piti olla suhteellisen helppo homma hoidettavaksi, kun vastaan starttiviivalle asettuivat Fabien Pailler, Cyril Raymond, Jonathan Pailler, sekä Sebastian Eriksson. Toisin kuitenkin kävi ja ensimmäisestä alkuerälähdöstä tulikin Hansenille painajainen, joka saattoi jo tässä vaiheessa viikonloppua maksaa paikan semifinaaleissa.

Hansen starttasi radan ulkopuolelta viidennestä ruudusta ja kontakti ensimmäisessä mutkassa Erikssonin kanssa pakotti MM-pistejohtajan hiekalle. Höljesin radalla ensimmäisen mutkan hiekka-alue ei juurikaan anna mitään anteeksi ja kuten monella muullakin kuljettajalla lauantaina, niin myös Hansen kärsi tilanteessa rengasrikon, sijoittuen ensimmäisessä alkuerässä 25 kuljettajan joukossa vasta sijalle 21.

Hansenin veljeksistä Timmylla toki on vielä mahdollisuus selviytyä kolmessa jäljellä olevassa alkuerässä kokonaistuloksissa 12 parhaan joukkoon ja semifinaaleihin, mutta se vaatii lähes täydellistä onnistumista ja sijoituksia aivan sinne kuumimpaan kärkeen. Yhteenkään epäonnistumiseen ei ole enää varaa. Mikäli Timmy Hansen ei selviäisi semifinaaliin, se pistäisi ehdottomasti mestaruustaistelut niin kuljettajien, kuin tallienkin puolella täysin uuteen tilanteeseen.

Ennen Höljesin osakilpailua Timmyn pistejohto veljeensä Kevin Hanseniin oli vain yksi piste. Kevin Hansen oli ensimmäisessä alkuerässä neljäs. Kolmantena pisteissä oleva Andreas Bakkerud puolestaan avasi alkuerät koko porukan nopeimmalla ajalla, norjalaisella eroa Timmy Hanseniin ennen tätä viikonloppua oli 15 pistettä.

Marcus Grönholmin GRX Taneco on tallien MM-pisteissä toisena, 18 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Team Hansen MJP -tallista. Siinä missä Hansenin tallin menestys näyttäisi nyt olevan yhden kuljettajan varassa, niin Grönholmin tallissa molemmat kuljettajat näyttivät heti ensimmäisessä alkuerässä vauhdin riittävän tänä viikonloppuna aina voittotaisteluun asti. Timur Timerzyanov oli toinen ja omassa alkuerälähdössään viikonlopun komeimman ohituksen tähän mennessä esitellyt Niclas Grönholm kolmas.

Grönholmin tallilla oli myös epäonnea, kun GRX Tanecon kolmatta autoa tänä viikonloppuna ajava Reinis Nitiss koki kovia heti ensimmäisessä mutkassa. Hyundai kaatui rajusti katon kautta ympäri ja näin ollen latvialaiskuljettajan taival ensimmäisessä alkuerässä päättyi lyhyeen. Keskeytyksen myötä Nitiss jäi ilman pisteitä, joten paikka semifinaaleihin vaatisi kolmessa jäljellä olevassa alkuerässä jo pienimuotoisen ihmeen. Tai itseasiassa aika suuren sellaisen.

Supercar-luokan toiset alkuerät käynnistyvät noin kello 16.45.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit