MM-rallicross: Heikkinen jäi ruuhkaan, Bakkerud kärjessä

1.10.2016 / 17:43
Toomas Heikkisen kabiinissa riitti lauantaina ohjelmaa. Hän on avauspäivän yhteisajoissa 10. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

MM-rallicrossin Latvian osakilpailussa Toomas Heikkinen on paras suomalainen avauspäivän kahden aika-ajoerän jälkeen. Andreas Bakkerud nappasi eniten pisteitä, vaikka ei voittanutkaan kumpaakaan erää.

Ensimmäisen erän voiton ajoi Johan Kristoffersson, ja toisessa nopein oli Timmy Hansen. Bakkerud oli molempien erien toinen, ja nappasi kokonaistilanteessa kärkipaikan.

Toomas ”Topi” Heikkinen jäi ensimmäisessä lähdössään ruuhkaan, ja oli 14. Toisessa erässä kaksi ensimmäistä kierrosta meni jonossa, mutta lopulta EKS-tallin Audilla ajava suomalainen irtaantui oman eränsä lähtövoittoon. Toisen erän yhteisajoissa Heikkinen oli seitsemäs, ja kahden erän yhteisajoissa 10.

– Koko päivä meni ruuhkassa ajellessa. Ensimmäisessä erässä Johan Marklund peippaili edessä ja toisessa erässä menin pari kierrosta Ken Blockin takaluukussa. Lähdöt ovat isossa roolissa täällä. Kyyti on ollut ihan hyvää kyllä. Datan mukaan ollaan yksi nopeimmista, Heikkinen raportoi.

Niclas Grönholm pettyi pahasti. Hän jäi ensimmäisessä erässä sijalle 21, ja oli toisessa 18. Semifinaaliin pääsee 12 parasta, joten Ford-kuski Grönholmin on petrattava sunnuntain kahdessa aika-ajoerässä rutkasti.

Maailmanmestaruudesta tiukimmin taistelevat Mattias Ekström ja Petter Solberg olivat myös yllättävän vaisuja. Lauantain jälkeen Solberg on kuudes ja Ekström yhdeksäs.

Rallissa ajolinjoillaan aikanaan hurmannut Gigi Galli toi viivalle uuden Kia Rion. Vauhti oli vielä hukassa, sillä yhteisajoissa italialainen oli 19.

Sunnuntaina ajetaan vielä kaksi aika-ajoerää, kaksi semifinaalia ja finaali.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös EM-rallicrossissa Tahkolla ja Rajalalla pientä “ohjelmaa”


Facebook kommentit