MM-rallistakin tuttu Guy Wilks rallicrossin MM-sarjaan

23.2.2017 / 10:11
Guy Wilks, 36, ajaa rallicrossin MM-sarjan yksityistallin Volkswagen Pololla. (kuva: FIAWorldRallycross.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan Supercar-luokka saa uusia kuljettajia, kun MM-rallissa aiemmin uraa rakentanut Guy Wilks on ilmoittanut ajavansa koko crossikauden. Britti ajaa yksityistallin Volkswagen Polo RX -autolla.

Auto on Johan Kristofferssonin viime vuoden MM-hopea tuonut auto. Wilks on aiemmin osallistunut viiteen MM-rallicrossin osakilpailuun. Rallissa hän kilpaili pitkään junioreiden MM-sarjassa Suzuki Igniksellä, ja saavutti MM-hopean ja -pronssin. WRC-tasolla Wilks ei enää onnistunut, ja hän palasi takaisin brittisarjaan saavuttaen kolme mestaruutta.

– Mahdollisuus ajaa MM-rallicrossia on sitä mitä olen aina toivonut. Ajaminen autolla, jolla on viime vuonna saavutettu MM-hopea tuo lisää painetta, mutta se tuo minulle myös mahdollisuuden taistella kärjessä, vaikka MM-sarjan taso onkin noussut vuosi vuodelta. Vielä on paljon tehtävää, mutta kaudesta tulee mahtava, Wilks sanoo MM-sarjan tiedotteessa.

– Guy on tuttu nimi rallicrossissa, ja hän toiminut säännöllisesti kommentaattorina TV-lähetyksissä. Hän on kiistatta lahjakas myös ratissa, ja hän on todistanut sen ajamalla MM-debyytissään Lydden Hillin osakilpailussa finaaliin kaudella 2015, muistuttaa MM-sarjan toimitusjohtaja Paul Bellamy.

MM-sarja alkaa Espanjan Barcelonassa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Stohl, Baumanis ja Timerzuanov kimpassa “uuteen” tiimiin


Facebook kommentit