MOTORSPORT

MM-taistelu kiihtyy – Heikkinen Ranskassa suomalaistallin Hyundain ratissa

Rallicrossin MM-sarjassa tiukasti tallien maailmanmestaruudesta taisteleva suomalaistalli GRX Taneco lähtee Ranskassa ajettavaan kauden kahdeksanteen osakilpailuun kolmen kuljettajan voimin.

Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -talli kilpailee elo-syyskuun vaihteessa Ranskan Loheacissa kolmen kuljettajan voimin, kun Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov saavat tallikaverikseen Toomas “Topi” Heikkisen, 28. Heikkinen on urallaan aiemmin osallistunut MM-sarjaan vuosina 2014-2018 yhteensä 51 osakilpailuun, joista voittoja on tullut kaksi ja palkintosijoituksia kahdeksan kappaletta. Vuonna 2014 Heikkinen sijoittui kuljettajien MM-pisteissä toiseksi.

Tänä vuonna Heikkinen on nähty mukana uudessa rallicross-sarjassa, Titans RX:ssä, ja neljän ajetun osakilpailun jälkeen kaksi osakilpailuvoittoa saavuttaneen joensuulaisen sijoitus pisteissä on toinen. Eroa pistejohtajaan Kevin Hanseniin on vain yksi piste, kun taas kolmantena oleva Timmy Hansen on jäänyt Heikkisestä seitsemän pistettä. Titans RX -sarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan tulevana viikonloppuna Portugalin Montalegressä.

Tiukkaa taistelua Hansenin veljeksiä vastaan on luvassa Heikkiselle myös Ranskassa, sillä rallicrossin MM-sarjan tämän kauden tallien maailmanmestariksi tiukimmin ovat ehdolla Team Hansen MJP, sekä GRX Taneco. Kun ajamatta on vielä Ranskan, Latvian ja Etelä-Afrikan osakilpailut, on Hansen MJP -tallin pistejohto GRX Tanecoon nähden 16 pistettä. Kolmantena oleva Monster Energy RX Cartel -talli on jäänyt kärjestä 44 pistettä.

Loheacissa mukana nähdään yhteensä 51 Supercar-autoa, kun mukaan lasketaan myös mukana olevan EM-sarjan edustus. Heikkisen lisäksi suomalaiskuljettajista kilpailuun osallistuvat MM-sarjan puolella Stard-tallin Fordilla kilpaileva Jani Paasonen, sekä EM-sarjan puolella oman tallinsa Betomik Racingin Fordin rattiin hyppäävä Mikko Ikonen. RX2-sarjassa mukana nähdään varmuudella ainakin yksi suomalaiskuljettaja, sarjan pistekakkonen Jesse Kallio (Olsbergs MSE).

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan GRX Taneco -tallin kolmannen Hyundain rattiin oli ehdolla myös rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari ja urallaan myös 36:een rallicrossin MM-sarjan osakilpailuun osallistunut Sebastien Loeb. Saamiemme tietojen mukaan Loebin jarruna kotikilpailuunsa osallistumisen suhteen oli Hyundain rallitalli, joka haluaa ranskalaisen keskittyvän kuluvan kauden osalta täysillä rallin MM-sarjaan.

 

 

Lue myös! Grönholmin talli teki historiaa – Höljesissä syntyi MM-sarjan uusi ennätys (12.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com