MMR Teamin ylivoima Endurance-luokassa sai jatkoa – “Kova tiimisuoritus”

15.6.2020 / 19:31
MMR Team oli omaa luokkaansa Botniaringillä sunnuntaina (Kuva: Toni Lönnroos).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Endurancen-kauden avauskilpailu ajettiin kuuden tunnin mittaisena kilpailuna Botniaringillä helteisessä säässä sunnuntaina. Voittajatiimin nimi ei tullut kenellekään yllätyksenä.

MMR Team on juhlinut aiempina vuosina jo viisi kertaa Endurance-luokan mestaruutta, eikä se ollut tälläkään kertaa yllätettävissä, kun kauden avauskilpailu ajettiin sunnuntaina Momo Racing Team ry:n järjestämänä Botniaringillä. Kyseessä on MMR Teamin kotirata ja nyt ajetussa kuuden tunnin kilpailussa tiimissä ajovuorot jakoivat Tuomas Pöntinen, Suvi Jyrkiäinen, Jarkko Karhu, Janne Laine, sekä tiimin uusi jäsen Henrik Wilhems.

Selkeänä ennakkosuosikkina kauden avausviikonloppuun lähteneen MMR Teamin urakka ei kuitenkaan käynnistynyt onnistuneesti.

– Perjantaina auton alle eksynyt tunkki lyttäsi pakoputken. Tämän jälkeen renkaan kiinnityksessä oli ongelmia ja kun koitti lauantainen aika-ajo, jäähdytin alkoi laahaamaan rataa Pöntisen hakiessa hyvää lähtöruutua. Nopeiden korjaustoimien jälkeen seinäjokinen kiihdytti takaisin radalle ja koki kauhun hetkiä, vauhdin ollessa lähes 180 km/h meni jarrutuksessa poljin pohjaan, tiimin tiedotteessa kerrotaan.

Pöntinen selvitti tilanteen, palasi varikolle ja auto korjattiin taas ajokuntoon. Tuloksena oli lopulta kahdeksas lähtöruutu. Pöntinen myös aloitti kilpailun ja nosti MMR Teamin mukaan kärkitaisteluun. Kun tiimin kaikki kuljettajat olivat suorittaneet ajovuoronsa, saapui MMR Team ruutulipulle lähes puolen minuutin voittomarginaalin turvin ennen toiseksi sijoittunutta Joyride Racingia. Kolmanneksi sijottui AR-Team, puolitoista sekuntia ennen Racing Flagia.

Vielä kilpailun toiseksi viimeisellä kierroksella tiimissä viimeisen ajovuoron ajanut Pöntinen täräytti Endurance-luokan Botniaringin uuden rataennätyksen.

– Viimeisen ajovuoron alkaessa taktiikkana oli suojata johtoasemaa ja säästää bensaa, joten ajaminen oli tasapainottelua vauhdin ja kulutuksen välillä. Kun kellossa oli kolme minuuttia jäljellä, annoin Pöntiselle luvan ajaa niin kovaa kuin haluaa ja hän latasi komeasti rataennätyksen. Koko tiimi toimi tänään erinomaisen hyvin, kukaan ei alisuorittanut, Laine korosti kilpailun jälkeen.

Vaikka MMR Team onkin tottunut menestymään, niin myös tämän nyt ajetun kansallisen kilpailun voitto maistui, varsinkin kun viikonloppu käynnistyi ongelmien kiusatessa.

– Voitto maistui aamun vaikeuksien jälkeen kyllä hyvältä. Oli käsittämätöntä miten näin paljon olikin ohjelmaa, sillä koskaan aiemmin ei vastaavaa ole käynyt. Kova tiimisuoritus, Laine päätti.

Botniaringin 6 tunnin kilpailu 14.6.

1) MMR Team 155 kierrosta
2) Joyride Racing 155 kierrosta, + 29,930
3) AR-Team 155 kierrosta, + 54,618
4) Racing Flag 155 kierrosta, + 56,145
5) NAP Racing 154 kierrosta, + 1 kierros

Lue myös! Tuomas Plosila avasi ratakauden tuplavoitolla – “Ei ihan odotettu tätä” (14.6.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit