Monacomainen viikonloppu vie Porschet Viroon Kullin kotikentälle

29.6.2016 / 09:35
Kuka voittaa Pärnun osakilpailun Porsche GT3 Cup Challenge -sarjassa? (kuva: Pertti Kangasniemi)

[ A- ] / [ A+ ]

Porsche GT3 Cup Challenge -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Suomen rajojen ulkopuolella, sillä edessä on vierailu Viron Pärnuun. Sarjan kaksi kilpailulähtöä ajetaan Suur Võidusõit -tapahtuman yhteydessä. Porscheja nähdään GT3 Cupin lisäksi myös PRCF Sports Cupissa.

Pärnun upealla Auto24Ring-radalla kilpailevat myös muun muassa RATA-SM-sarjan luokat Legends, Xtreme Race, V1600 sekä V8 Thundercars.

Porsche GT3 Cupin osalta Pärnuun lähdetään Relaa Racingin kaksoisjohdossa, sillä Emil Westman on saalistanut Ahvenistolta ja Botniaringiltä yhteensä 116 pistettä ja toisena oleva Raimo Niemi 92,5 pistettä. 15-vuotias Eko-Racingin Julle Laivola on 90 pisteellään kolmantena.

Kaikkiaan Porsche GT3 Cupissa nähdään yhdeksän autoa gladiaattoreineen viivalla. Ennakkoon suurin mielenkiinto kohdistunee kotikilpailussaan ajavaan virolaiseen Raimo Kulliin, jonka edellinen kilpailu Botniaringillä päättyi jo lämmittelyissä sattuneen ulosajon myötä karmaisevaan pettymykseen ja nollaan pisteeseen. Kulli on pisteissä tällä hetkellä vasta kahdeksantena, joten mestarisuosikilla varmasti riittää nälkää takaa-ajoon.

Botniaringillä todistettiin valitettavaa ja jopa pelottavaa tilannetta, kun radan turva-alueet eivät täyttäneet vaatimuksia. Kaatosateen liukastamalla radalla Porschet olivat kuin sinkoilevia ohjuksia ja niin Raimo Niemi kuin Johan Westergård (Wasa GT3 Racing) ajoivat ulos alueilla, joissa maanrakennustyöt olivat jääneet kesken. Molemmat ajoivat pahoihin monttuihin ja Niemi oli jopa törmätä betoniseen kaivorumpuun ja kaivinkoneeseen. Vaikka kallista romua tuli paljon, henkilövahingoilta onneksi säästyttiin.

Kuluneella viikolla niin Relaa Racing kuin Wasa GT3 Racing ovat vahvistaneet, että Niemen ja Westergårdin Porschet on saatu kuntoon ja heidät nähdään Pärnussa.

Porsche GT3 Cupin lisäksi Porscheja nähdään seitsemän auton verran PRCF Sports Cupissa. Sports Cupille Pärnu on kauden toinen osakilpailu ja sinne pistejohdossa lähtevät Toni Niemeläja Juha Virkki, jotka molemmat ovat saalistaneet 18 pistettä. Kolmantena luokassa on Pasi Kupiainen 12 pisteellä.

Pärnun viikonloppu alkaa Porsche GT3 Cupin osalta jo torstaina vapailla harjoituksilla ja aika-ajoilla. Monacon GP:n tyyliin perjantai on vapaapäivä.

Lähde: Porsche GT3 Cup Finland tiedote


Facebook kommentit