Monivuotinen perinne katkeaa, AKK:n Mestareiden Iltaa ei järjestetä

16.9.2020 / 15:24
Mestareiden Illassa on vuosittain julkistettu myös Vuoden autourheilijan nimi (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun kansallisen keskusliiton AKK:n vuosittainen mitaligaala, Mestareiden Ilta, jää vuoden 2020 osalta järjestämättä.

AKK:n hallitus teki asiasta lopullisen päätöksen 1. syyskuuta pitämässään kokouksessa.

– Päätöksen taustalla ovat koronapandemian aiheuttamat taloudelliset syyt, sekä useiden arvosarjojen ja -kilpailujen peruuntumiset kuluvalta vuodelta. Myöskään liiton palkintoja kansainvälisestä menestyksestä ja muita erikoispalkintoja ei tulla kuluvan vuoden osalta jakamaan, AKK:n tiedotteessa sanotaan.

Mestareiden Ilta järjestettiin usean vuoden ajan Jyväskylässä ja Paviljongissa, Suomen MM-rallin keskuspaikassa, mutta tänä vuonna tapahtumapaikkana toimi ensimmäistä kertaa Lahden Messukeskus. Mestareiden Illassa on joka vuosi jaettu kansallisten arvosarjojen mitalit, sekä palkittu menestyjiä ja lajin tekijöitä erilaisilla erikoispalkinnoilla.

AKK:n tiedotteen mukaan eri lajien SM-mitalit, sekä Cup- ja Trophy-palkinnot tullaan jakamaan ensisijaisesti sarjojen viimeisissä osakilpailuissa kilpailun palkintojenjaon yhteydessä. Näin toimittiin myös viime viikonloppuna Alastaron moottoriradalla, missä saatiin päätökseen rata-autoilun SM-sarja kuluvan vuoden osalta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit