Monte Carlon ilmoittautumisaika päättyi: Mikkelsen WRC2-Skodan rattiin! M-Sport odottaa Fordin päätöstä?

16.12.2016 / 22:01
Andreas Mikkelsen voitti tänä vuonna Puolan ja Australian MM-rallit (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-kausi 2017 käynnistyy vajaan viiden viikon päästä legendaarisella Monte Carlon rallilla. Ilmoittautumisaika ralliin päättyi perjantaina ja saksalaisen Rallye-Magazin-julkaisun saaman osallistujalistan mukaan tänä vuonna MM-pronssia saavuttanut Andreas Mikkelsen aloittaa kautensa WRC2-luokan Skodalla. M-Sportin puuttuminen listalta on varsin selkeä merkki siitä, että Malcolm Wilsonin talli odottaa yhä Fordin päätöstä palata takaisin MM-sarjaan.

Monte Carlon MM-rallin lopullinen osallistujalista julkistetaan maanantaina. Saksalaisen Rallye-Magazinin saaman listan mukaan Toyota-duo Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen, Hyundai-trio Dani Sordo, Thierry Neuville ja Hayden Paddon, sekä Citroenin Kris Meeke, Craig Breen ja Stephane Lefebvre on ilmoitettu kauden 2017 avausosakilpailuun täysin normaalisti ja aikataulun mukaan.

M-Sportin kuljettajia, Sebastien Ogieria ja Ott Tänakia, ei sen sijaan osallistujalistalta löydy. Tämä viitannee vahvasti siihen, että brittitalli on anonut lisäaikaa ilmoittautumiselle, koska tallin omistaja ja tallipäällikkö Malcolm Wilson käy yhä neuvotteluja Fordin paluusta rallin MM-sarjaan. Kolmatta M-Sportin Fordia tulee ajamaan Elfyn Evans. Viime kaudella M-Sportin tallissa ajaneella Eric Camillilla on voimassa oleva sopimus, mutta hän aloittaa Monte Carlossa WRC2-luokassa Ford Fiesta R5:lla.

Camillin tallikaverina viime kaudella M-Sportilla ajanut Mads Östberg tiedotti oman Facebook-ryhmänsä kautta perjantaina, että norjalainen tulee ajamaan kaudella 2017 uusien sääntöjen mukaisella WRC-kalustolla. Rengasvalmistaja DMACKin talli ei ole vielä julkistanut tulevan kauden ohjelmaansa, mutta todennäköisesti Östberg tulee ajamaan juuri tässä tallissa Fordilla yhdessä Camillin kanssa ja kaksikon ensimmäinen esiintyminen tapahtuu helmikuussa Ruotsin MM-rallissa.

Koko alkutalven on ihmetelty sitä missä rallin MM-sarjassa tänä vuonna kolmanneksi ajanut ja kauden aikana kaksi osakilpailua voittanut Andreas Mikkelsen tulee jatkamaan uraansa. Monte Carlon MM-ralliin ilmoittautuneiden listalta suurin yllätys olikin se, että Mikkelsen on ilmoitettu mukaan kilpailuun Skodan tehdastallin Fabia R5:lla WRC2-luokkaan!

Mikkelsenin erikoinen tilanne selittynee sillä, että kolme kautta Volkswagenia edustanut norjalainen todennäköisesti haluaa odottaa qatarilaisen Nasser Al Attiyahin Volkswagen-projektin tilanteen ratkeamista suuntaan tai toiseen. Al Attiyahin tavoitteena on ajattaa yksityistallina vuoden 2017 Volkswagen Polo WRC -autoja. On myös mahdollista, että Mikkelsen on nimetty mukaan Volkswagen Motorsportin R5-auton kehitystyöhön ja näin ollen kilpailukauden aloittaminen saman konsernin Skodalla Monte Carlossa WRC2-luokassa olisi varsin luonnollinen ratkaisu.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyy torstaina 19. tammikuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit