Monte Carlon MM-rallissa mukana viisi suomalaiskuljettajaa – M-Sportin kolmas kuljettaja mysteeri

27.12.2017 / 11:43
Vuoden 2017 Monte Carlon MM-rallin voittoon ajoi maailmanmestari Sebastien Ogier (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarja käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna Monte Carlon legendaarisella osakilpailulla. Ilmoittautumisaika kauden avaukseen päättyi tiistaina.

Vaikka Monte Carlon MM-rallin järjestäjät julkistavat lopullisen osallistujalistan vasta myöhemmin, niin kuten aina aiemminkin, niin myös nyt tuosta ilmoittautuneiden listasta on maailmalle levinnyt jo tietoa. Suomalaisittain mielenkiintoisin tieto on ehdottomasti se, että Teemu Suninen on ilmoitettu kauden avausosakilpailuun WRC2-luokkaan M-Sportin Fordilla, onhan Sunisen tulevaisuus rallin MM-sarjassa ollut kysymysmerkki jo pitkän aikaa.

Valmistajien maailmanmestaruuden tänä vuonna voittanut M-Sport lähtee Monte Carloon kolmen WRC-auton voimin, mutta se kuka ajaa Sebastien Ogierin ja Elfyn Evansin tallikaverina, on vielä auki. Useat ulkomaalaiset mediat ovat nostaneet tuolle paikalle kokeneen Bryan Bouffierin, mutta ranskalaisen budjetti on vielä osallistumisen suhteen eri tietolähteiden saamien tietojen mukaan keskeneräinen.

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Suninen on jatkamassa M-Sportilla myös kaudella 2018 ja sopimus tulee käsittämään MM-ralleja niin WRC-autolla, kuin myös R5-autolla WRC2:ssa. M-Sport tulee saamiemme tietojen mukaan kierrättämään kauden aikana kolmannessa WRC-autossaan eri kuljettajia, joista käytännössä jokaisen kuljettajan tallille tuoma rahamäärä määrittelee ohjelman laajuuden. Bouffier siis avannee pelin Monte Carlossa ja Sunisen avaus näillä näkymin WRC-autolla tulee tapahtumaan helmikuisessa Ruotsin MM-rallissa. Mikään suuri ihme ei olisi, jos M-Sportin yksi ensi kauden maksukuljettajista tulisi olemaan Eric Camilli, joka ajaa Monte Carlossa Sunisen tallikaverina WRC2:ssa.

Toyotan tilanne on selkeä, onhan Tommi Mäkisen johtama talli nimennyt kuljettajatrionsa tulevaan kauteen jo aiemmin tänä vuonna. Monte Carlossa Toyota-debyyttinsä suorittaa Ott Tänak ja virolaisen tallikavereina toimii suomalaisduo Jari-Matti Latvala – Esapekka Lappi. Hyundai avaa kautensa Thierry Neuvillen, Andreas Mikkelsenin ja Dani Sordon voimin. Citroen on nimennyt kauden avaukseen vain kaksi kuljettajaa, Kris Meeken ja Craig Breenin.

Kuten aiemmin joulukuussa uutisoimme, niin Kalle Rovanperän kilpailukausi 2018 käynnistyy Monte Carlossa, missä puuppolalainen kilpailee Toni Gardemeisterin tallin Skoda Fabia R5:llä. Viides suomalaiskuljettaja on Taisko Lario, joka osallistuu WRC3-luokkaan Peugeotin ratissa.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyy torstaina 25. tammikuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit