Moto3:ssa debytoiva Patrik Pulkkinen: “Pitäisi ajaa aggressiivisemmin”

13.12.2016 / 21:04
Patrik Pulkkinen täyttää keväällä 16 vuotta, ja on tuolloin ikänsä puolesta valmis Moto3-luokkaan. (kuva: Nita Korhonen)

[ A- ] / [ A+ ]

Ensi kaudella MotoGP–sarjan Moto3-luokassa debytoiva 15-vuotias Patrik Pulkkinen on tyytyväinen ensimmäisiin testeihinsä uuden pyörän puikoissa. Menestyspaineita hän ei suostu ottamaan, vaikka tiedostaakin olevansa kovien haasteiden edessä.

Suomalainen ratamoottoripyöräilyn superlupaus klaukkalalainen Patrik Pulkkinen elää jännittäviä hetkiä. Nuorukainen valmistautuu parhaillaan elämänsä ensimmäiseen MM-koitokseen. 18 osakilpailua kattava MotoGP-kausi käynnistyy 26. maaliskuuta Qatarista, puolitoista viikkoa sen jälkeen, kun Pulkkinen on täyttänyt Moto3-luokan MM-sarjan sääntöjen edellyttämän 16 vuoden iän.

Nuoresta iästään huolimatta Pulkkinen kokee olevansa valmis tulikasteeseen, eikä ota liikaa paineita harteilleen. Lähes koko ikänsä moottoripyörälajeissa kilpaillut nuorukainen tietää, että tulosta on turha odottaa hetkessä. Kyseessä on pitkäaikeinen projekti, jonka tarkoituksena on ensin tutustuttaa suomalainen MotoGP-sarjaan ja edetä pikkuhiljaa MM-pisteille ennen kuin kärkisijoista voidaan edes haaveilla.

– En mä ole asettanut itselleni minkäänlaisia paineita eikä ulkopuoleltakaan ole tullut painostusta, Pulkkinen toteaa.

– Realistiset tavoitteet ensi kaudella on parantaa ajotyyliä. Tällä hetkellä teen joitain virheitä radalla. Mun pitäisi ajaa aggressiivisemmin ja päästä jarrulta kaasulle nopeammin. Niitä ongelmia pitää parantaa. Sitten kun niitä ei ole, niin voi keskittyä pelkästään siihen olennaiseen eli ajamiseen.

Tämän kauden Red Bull Rookies Cupissa kisannut nuorukainen on jo päässyt testaamaan uuden tallinsa Peugeot MC Saxoprint-tiimin pyörää.

– Tuntuihan se hyvältä, kun testit meni hyvin. Totuin pyörään ja tykkäsin tiimistä. Tosi hyvillä fiiliksillä mentiin. Kaikki sujui hyvin ja tiimin kanssa pystyy puhumaan ihan mistä vain, Pulkkinen iloitsee.

Jo yli 10 vuotta sitten Patrik Pulkkisen taidot merkille pannut Aki Ajo sai tuotua myös Ajo Junior Academyn väreissä kisanneen nuorukaisen ensi kaudeksi MM-sarjaan.

– 15-vuotias kaveri kun on kyseessä ja hän pääsee MotoGP-sarjaan mukaan, niin sen on oltava silloin pitkä projekti. Monesta maasta tulee tällä hetkellä kovista organisaatioista kavereita, joita on jalostettu jo nuorena MotoGP-sarjaan ja Patrik ei ole moniin kilpakumppaneihin ja ikätovereihin nähden päässyt ehkä ajamaan niin paljon, joten täytyy pitää jalat maassa. Mutta potentiaalia kaverista löytyy ja asenne on hirmu hyvä. Täytyy vain pitää fokus siinä omassa tekemisessä ja olla malttia kaikilla, niin kuljettajalla kuin taustajoukoillakin, Ajo korostaa.

Seuraavan kerran Pulkkinen pääsee uuden pyöränsä puikkoihin 9.-10. maaliskuuta, jolloin Moto3-luokan kauden 2017 virallinen testijakso pyörähtää käyntiin Espanjan Jerezistä. Testirupeama jatkuu 17.-19. maaliskuuta Qatarin Losailissa.

Lähde: Moottoriurheilu.tv:n tiedote


Facebook kommentit