MotoGP-kuljettaja Jack Miller järjesti Kuopiossa yllätyksen – “Taso täällä on todella kova”

26.2.2018 / 05:52
Jack Miller vauhdissa MotoGP:ssä kaudella 2017 (Kuva: Falex).

[ A- ] / [ A+ ]

Jääradan SM-kauden neljäs osakilpailu ajettiin sunnuntaina Kuopiossa. Vertti Takala oli lauantaiseen tapaan päivän nimi voittamalla sekä A250-, että A450-luokan. Päivän yllätyksestä vastasi MotoGP-kuljettaja Jack Miller.

Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takala piti nopeinta vauhtia A250-luokan finaalissa. Takala ajoi voittoon reilun sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Oriveden Moottorikerhon Niklas Ajoon nähden. Kolmantena ruutulippua heilutti Tuusulan Moottorikerhon Tatu Lauslehto.

Myös A450-luokassa Takala oli lauantaiseen tapaan pitelemätön. Takala nappasi kauden kolmannen voittonsa ja kasvatti sarjajohtoaan entisestään. Toiseksi ajoi Seinäjoen Moottorikerhon Mikko Koskinen, joka majailee neljän osakilpailun jälkeen SM-sarjan kakkospaikalla 38 pistettä Takalan perässä.

Kilpailun mielenkiintoisin nimi oli MotoGP-kuljettaja Jack Miller, Moto3-luokan MM-hopeamitalisti vuodelta 2014, joka oli saapunut ajamaan näytösajoa yhdessä entisen tallipäällikkönsä Aki Ajon kanssa. Kaikkien yllätykseksi Miller päätti lopulta kuitenkin lähteä hakemaan menestystä myös itse A450-luokan kilpailussa. Tämä kannatti, sillä finaalin heikosta startista huolimatta australialainen sai taisteltua itsensä ruutulipulle komeasti kolmannella sijalla, eikä voittokaan ollut kaukana.

– Oli todella hieno kokemus startata myös itse kilpailuun. Jonkun verran olen ajanut jäällä aikaisemminkin, mutta ei se toki ole ollut mitään tähän verrattuna. Taso täällä on todella kova, joten oli mahtavaa päästä taistelemaan muiden kanssa radalle, Miller iloitsi kisan jälkeen.

Vielä kilpailun alla Ajokin antoi sen suuntaisia lausuntoja, että Miller on Kuopiossa mukana ajamassa ainoastaan näytösluonteisesti.

– Jack on ajanut Suomessa paljon jäärataa ja hän tykkää tosissaan maastamme, joten ihan kiva, että hän pääsee nyt ajamaan muutaman kierroksen ajaksi Kuopion kisan yhteydessä. Ei tässä nyt tosissaan kisaa ajeta, kunhan pidetään hauskaa, Millerin managerina edelleen toimiva Ajo ennakoi tulevaa sunnuntaita.

Miller oli saamastaan mahdollisuudesta enemmän kuin otettu.

– Olen nauttinut kovasti tästä reissusta ja odotan jo innolla, että pääsen ensi talvena jälleen Suomeen, ja toivottavasti myös kilpailemaan. Isot kiitokset Aki Ajolle tämän mahdollistamisesta, Miller hehkutti.

Miller kilpaili kaudella 2014 Ajo Motorsportin väreissä Moto3-luokassa. Hän vei nimiinsä kauden ensimmäiset kilpailut ja johti luokkaa vielä kauden puolivälissä. Lopulta hän joutui kuitenkin tyytymään MM-hopeaan Espanjan Álex Marquezin viedessä mestaruuden. Seuraavana vuonna Milleristä tuli ensimmäinen kuljettaja, joka on nostettu suoraan Moto3-luokasta MotoGP-luokkaan. Hän voitti vuonna 2016 Assenin MotoGP-luokan osakilpailun. Viime vuonna Marc VDS:n väreissä kisannut australialainen sijoittui kuninkuusluokassa sijalle 11. Tänä vuonna 23-vuotias nuorukainen kisaa Ducatin puikoissa Alma Pramac Racing -tiimissä.

125cc-luokassa voittoon ajoi Kainuun Moottorikerhon Marko Hokkanen ja veteraaniluokassa puolestaan voiton nappasi Kouvolan MC:n Lasse Kurvinen. Kurvisen Suomen Cupin kärkipaikka vahvistui 20 pisteen eroon. Jääradan SM-kausi jatkuu tulevana lauantaina Saarijärvellä ja heti perään sunnuntaina Konneveden finaalilla.

Kuopion tuloksia

A250-luokka

1) Vertti Takala
2) Niklas Ajo
3) Tatu Lauslehto
4) Ossi Ojala
5) Aslan Hasan

A450-luokka

1) Vertti Takala
2) Mikko Koskinen
3) Jack Miller
4) Henri Ahlbom
5) Antti Soitiala

Teksti: Moottoriurheilu.tv


Facebook kommentit