Motorsport.com: Toyota kiinnostunut Esapekka Lapista

2.2.2016 / 07:46
Viime vuonna Suomen MM-rallissa WRC 2-luokan voittanut Esapekka Lappi on noussut mukaan Toyota-huhuihin (Kuva: Jari Hotti)

[ A- ] / [ A+ ]

Ensi kaudella paluun rallin MM-sarjaan 18 vuoden tauon jälkeen tekevä Toyota ei ole vielä tiedottanut kuljettajavalinnoistaan. Huhuja sen sijaan on riittänyt paljon aina viime syksystä lähtien ja viimeisimpänä nimenä spekulaatioihin on liitetty Skodalla tällä kaudella WRC 2-luokan maailmanmestaruudesta taisteleva Esapekka Lappi. Verkkomedia Motorsport.comin mukaan tallipäällikkö Tommi Mäkinen on kiinnostunut saamaan Lappi Toyotalle ensi kaudeksi.

Aiemmin viime viikolla UrheiluUutiset.com uutisoi ensimmäisenä Suomessa Mikko Hirvosen solmineen päätestikuljettajan sopimuksen Toyotan kanssa. Uutisessa tietolähteenä käytettiin samaista Motorsport.com sivustoa, jonka mukaan Hirvosen lisäksi Toyotan testikuljettajina tulisivat toimimaan Juho Hänninen, sekä Bryan Bouffier. Toyotan on tarkoitus käynnistää uuden Yaris WRC-kaluston testaus maaliskuussa.

Edellisen kerran rallin MM-sarjassa kaudella 1999 mukana ollut Toyota on ollut kuljettajavalintojen osalta huhujen kohteena jo viime syksystä lähtien ja Mäkisen johtaman tallin ympärillä on pyörinyt paljon nimiä aina maailmanmestari Sebastien Loebista Kris Meekeen. 25-vuotias Lappi avasi kautensa Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa sijoittumalla yksityistiimin Skodalla yleiskilpailussa yhdeksänneksi ja WRC 2-luokassa toiseksi. Lapin mestaruusjahti samaisessa luokassa käynnistyy Skodan tehdastiimissä Ruotsin lumilla helmikuussa.

– Lappi on yksi mielenkiintoisimmista nuorista rallikuljettajista juuri nyt ja haluaisin tarjota hänelle paikan ensi kaudeksi, Mäkinen myöntää Motorsport.comille.

Lue myös! Mikko Hirvonen Toyotalle (28.1.2016)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Lähde: Motorsport.Com


Facebook kommentit