Mr. rallicross Matti Alamäki palaa SM-kilpailuun

16.5.2016 / 15:36
Oi aikoja, oi tapoja. Matti Alamäki nähdään rallicrossin Kouvolan SM-osakilpailussa. Ei toki vanhalla Porschellaan, vaan SRC-luokan Fordilla.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin viisinkertainen Euroopan mestari Matti Alamäki tekee paluun radalle. Alamäki kilpailee SM-rallicrossin SRC-luokassa Kouvolassa toukokuun 28. päivä.

– On tämä huikea tilaisuus. Pääsen mittaamaan muiden, ja etenkin oman vauhtini riittävyyden tämän päivän kovimpien kuljettajien parissa. Pääsin testaamaan ajokkiani huhtikuun lopussa, ja se vaikutti erittäin suorituskykyiseltä, joten autosta se ei ainakaan jää kiinni. Samalla autolla rallicrossin EM-sarjaa kiertävä Joni-Pekka Rajala onnistui jo voittamaan Hyvinkään SM-rallicrossin, joten se luo hiukan lisää painetta omaan suoritukseen, Alamäki veistelee.

Alamäki aloitti rallicrossin parissa jo vuonna 1980, ja voitti heti ensimmäisellä kaudellaan EM-pronssia. Seuraavalla kaudella Alamäki kiidätti huipputehokasta, nelivetoista ja tuplaturbolla varustettua Porscheaan jo mestaruuden arvoisesti.

Mestaruuden jälkeen Alamäki kiersi Porschella EM-sarjaa, mutta keskittymisen painopiste oli perheyrityksen toiminnassa. Viimeiseen kauteen Porschen ratissa sisältyi myös epäonnea, sillä kolme rengasrikkoa A-finaalin johtopaikalta pudottivat Alamäen pronssille.

Vuonna 1987 ajokiksi valikoitui Lancia, sillä tuolloin rallicrossradoille tuli autoja lopetetusta rallin B-ryhmästä. Lancialla Alamäki saavutti EM-hopeaa, kunnes auto vaihtui Peugeotiksi, ja tuolloin porilaisen meno oli pitelemätöntä. Kolme kultaa peräjälkeen oli temppu, jota kukaan suomalainen ei ole vielä tänäkään päivänä onnistunut rikkomaan, kaksi viimeistä mestaruutta tuli kaiken lisäksi maksimipistein.

Nyt Alamäellä on edessään uusi kokemus, kotimaisen erittäin kovatasoisen SM-rallicrossin osakilpailu. Autona on SRC-luokan lähes neljäsataa hevosvoimainen kardaanivetoinen Ford Fiesta, jonka Alamäelle on rakentanut Mika Trogen Varaosia.com tiimeineen.

Kilpailu on samalla Alamäen 60-vuotisjuhlakilpailu, yllättävän lahjan hänelle tarjosi neljätoistavuotias lohjalainen rallicrosslupaus Sami-Matti Trogen, joka itse kilpailee erikoisluvalla tulevalla kaudella European Challenge sarjassa.

– Sami-Matti yllätti minut täysin. Olen seurannut nuorukaisen otteita kotimaan radoilla, ja huomannut poikkeuksellisen lahjakkuuden. Siitä syystä päätin olla mukana tukemassa Samppaa kohti kirkkaampia valoja, ja nyt Samppa keksi minulle tällaisen synttärilahjan, olen erittäin otettu, syksyllä kuusikymmentä vuotta täyttävä Alamäki kertoo.

Lähde ja kuva: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit