Mustoselta ikimuistoinen synttärilahja veljelleen – “Nyt näytin, että kuulun MM-sarjaan”

28.8.2017 / 06:03
Jesse Mustonen (oik.) ajoi Saksassa upeasti kolmanneksi (Kuva: Jesper Veldhuizen).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Mustonen oli sunnuntaina kovan haasteen edessä, kun maaradan MM-karsintojen finaali ajettiin Saksan Berghauptenissa. Jatkopaikka oli tarjolla vain kolmelle parhaalle, joten huippusuoritusta vaadittiin. Ja sen myös Mustonen teki.

Jesse Mustonen oli koko kilpailun kovassa vireessä. Alkueristä Mustonen keräsi kahden erävoiton ja kolmen kakkossijan myötä 17 pistettä. Se riitti neljänteen sijaan ja komeasti semifinaalieriin. Semifinaalissa Mustonen ajoi toiseksi kokeneen ruohorataketun Saksan Bernd Dienerin vanavedessä. Pisteitä tässä vaiheessa kasassa oli komeasti 20 ja paikka viiden parhaan finaalierässä varma.

Finaalissa Mustonen ajoi Tsekin Josef Francin ja Dienerin jälkeen kolmanneksi. Yhteensä pisteitä kertyi 22 ja edessä oli hermoja raastava uusintaerä kolmannesta sijasta ja viimeisestä jatkopaikasta Hollannin nuorta tähteä Romano Hummelia vastaan. Uusinta vesittyi alkuunsa, sillä kilpailussa jalkansa loukannut hollantilainen ajoi ritsaan ja tuli hylätyksi. Näin Mustonen sai pokata paikan sekä “podiumilla”, että MM-sarjassa ensi kaudella.

– Hieno päivä, ei kai sitä muuta voi todeta. Tavoite oli ajaa jatkoon ja se saavutettiin, niin onhan tämä hienoa. Nyt näytin, että kuulun MM-sarjaan enkä minnekään muualle. Kilpailu sujui hyvin. Tosin toisessa erässä loukkasin polveni. Pyörä otti pitoa ja hyppäsi pystyyn ja alas tullessa polvi osui maahan semmoisella voimalla, että polvisuoja meni poikki. Onneksi mitään vakavampaa ei sattunut, Mustonen kommentoi.

– Tiimi on mahtava. Eritoten velipoika Apelle nostan hattua, tosin niin korkealle en pysty nostamaan, mitä pitäisi. Upeaa työtä ja pitkiä päiviä pyörien kanssa. Apella on tänään synttärit, joten tässä oli nyt Apelle synttärilahjaa, Mustonen naurahtaa.

Kilpailun voittajaksi ajoi Tsekin Josef Franc, joka on ollut viime aikoina hurjassa vireessä. Toiseksi ajoi puolestaan kilpailun vanhin kuljettaja Bernd Diener ennen Mustosta.

Berghauptenin tulokset

1) Josef Franc, Tshekki 26
2) Bernd Diener, Saksa 25
3) Jesse Mustonen, Suomi 22+3
4) Romano Hummel, Hollanti 22+T
5) Jerome Lespinasse, Ranska 14
6) Stephan Katt, Saksa 13

Teksti: Must One’s Racing Teamin tiedote


Facebook kommentit