MOTORSPORT

Myös Citroen hakee soratuntumaa Virosta ennen Suomen MM-rallia

Hyundain tavoin rallin MM-sarjan tehdastalleista myös Citroen osallistuu heinäkuussa Virossa ajettavaan Estonia Ralliin.

Estonia Ralli ajetaan pari viikkoa ennen Suomen MM-rallia ja aiemmin helmikuussa Hyundai vahvisti, että sen kuljettajista Hayden Paddon, 31, tullaan näkemään Viron nopeilla sorateillä heinäkuussa. Torstaina Estonia Rallin järjestäjä tiedotti, että myös Citroen osallistuu kilpailuun ja ranskalaistallin kuljettajista Paddonille haasteen heittää Craig Breen, 28.

– Olen erittäin iloinen saadessani palata Viroon ja tähän ralliin, johon olen osallistunut aiemmin kansi kertaa ja josta minulla on hyviä muistoja. Tämä on hyvä tilaisuus saada tuntumaa nopeilta teiltä kilpailun samalla toimiessa hyvänä valmistautumisena Suomen MM-rallia varten. Odotan Estonia Rallia todella suurella innolla, Breen hehkuttaa kilpailun tiedotteessa.

Suomen MM-rallissa vuonna 2016 kolmanneksi ja viime vuonna viidenneksi ajanut Breen on osallistunut Estonia Ralliin aiemmin vuosina 2011, sekä 2015. Ensimmäisellä kerralla tuloksena oli pikkuluokan kakkossija, mutta kolme vuotta sitten taival Peugeotin ralliakatemian väreissä päättyi keskeytykseen. Tänä vuonna Breen on ajanut kolme MM-rallia, joista paras tulos tuli Ruotsista irlantilaisen ajaessa toiseksi. Kyseessä on Breenin uran paras sijoitus MM-sarjassa.

Citroen nähtiin mukana Estonia Rallissa jo vuonna 2012, kun tuolloin junioritiimiä edustanut Thierry Neuville ajoi Mads Östbergin voittamassa kilpailussa toiseksi.

– Tämä on loistava mahdollisuus meille valmistautua Suomen MM-ralliin. Rallissa pääsemme ajamaan enemmän eri teitä kuin testeissä normaalisti, missä kuljettaja oppii tuntemaan tien täydellisesti muutaman ajokerran jälkeen, Citroen Racingin tallipäällikkö Pierre Budar korostaa.

13.-15. heinäkuuta ajettava Estonia Ralli on Viron sarjan kauden viides ja Latvian sarjan neljäs osakilpailu. Aiemmin Estonia Ralli on toiminut EM-rallinakin ja etelänaapurissamme on julkisesti ilmoitettu, että tulevaisuudessa he haluavat isännöidä MM-rallin osakilpailua. Nyt ajettava Estonia Ralli kahden tehdastallin osallistumisen myötä onkin erinomainen näyteikkuna MM-sarjan suuntaan virolaisten osaamisesta kilpailunjärjestäjänä.

– Se, että Citroen on tässä kilpailussa mukana nyt jo toista kertaa, on tunnustus meidän organisaatiotamme kohtaan ja otamme sen luottamuksen osoituksena siitä mitä teemme, Estonia Rallin johtaja Urmo Aava sanoo.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 26. heinäkuuta.

Lue myös! Hayden Paddon kilpailee Hyundain WRC-autolla heinäkuussa Virossa (7.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com