Myös Niko Karilla kahden keskeytyksen Ranskan reissu – “Viikonloppu lähti hyvin käyntiin”

25.6.2019 / 09:43
Niko Karille Ranskan viikonloppu toi kaksi keskeytystä (Kuva: Dutch Photo Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomalaiskuljettajien viikonloppu Paul Ricardin radalla Ranskassa Formula 3:ssa toi keskeytysprosentiksi täydet 100, kun Simo Laaksosen tavoin myös Niko Kari joutui keskeyttämään molemmissa kilpailulähdöissä.

Formula 3 -kausi jatkui viime viikonloppuna Ranskan Paul Ricardin radalla. Niko Kari lähti hakemaan täydennystä palkintokaappiinsa, olihan kauden avausviikonloppu tuonut sunnuntain kilpailun kolmossijan ja mukavat 14 pistettä. Paul Ricardiin Kari lähti hakemaan hyvin alkaneelle kaudelle vieläkin parempaa tulosta.

– Kauden aloitus sujui suhteellisen hyvin, mutta parannettavaa jää aina. En ollut täysin tyytyväinen aika-ajosuoritukseeni ja nyt se täytyy saada onnistumaan nappiin, Kari ennakoi.

Kuukauden ajotauon aikana Kari oli paitsi ladannut akkujaan, myös viettänyt aikaa Trident-tallin kanssa.

– Olen ollut viikon Italiassa, saavuimme juuri Ranskaan. Olemme hioneet tallin kanssa autoa ja säätöjä paremmaksi, lisäksi olen ajanut paljon kartingia Italiassa.

Paul Ricardin rata on Karin mieleen.

– Uskon meillä olevan hyvät mahdollisuudet kärkisijoihin. Pidän radasta, siellä on paljon hyviä, haastavia mutkia ja se vaatii kuljettajalta paljon, Kari kuvaili.

Kari esittikin vauhdillisesti erinomaisia otteita Ranskan kisaviikonlopussa, mutta oivia ajosuorituksia ei palkittu pisteillä. Ajot Paul Ricardin radalla käynnistyivät erinomaisesti, kun Kari ajoi koko porukan nopeimman kierrosajan harjoituksissa. Kari ja Trident-talli löysivät erinomaiset säädöt ja odotukset olivat ymmärrettävästi korkealla.

Kari harmitteli yhdeksättä lähtöruutua, joka oli tosin hyvä parannus avausviikonlopun suoritukseen. Lähtösija ei tyydyttänyt täysin, joskin se tarjosi erinomaiset saumat taistella pisteistä. Lauantain kilpailussa niitä näyttikin olevan tarjolla mukavasti, mutta Karin suureksi pettymykseksi kilpailu meni pilalle kilpakumppanin kolautettua autonsa suomalaisen autoon. Pisteiden lisäksi sivu suun meni myös kärkipään lähtösija sunnuntain kisaan.

Keskeytys oli Karin kohtalo myös sunnuntain kilpailussa. Ennen sitä suomalainen oli osoittanut vauhtiaan ja ohitustaitojaan, nousten pistesijoille.

– Viikonloppu lähti hyvin käyntiin ja oli mukavaa, että vauhtia riitti. Se luo uskoa tuleviin kisaviikonloppuihin, Kari kommentoi.

Kari ei halua jäädä jossittelemaan menneitä. Vaikka pisteitä ei tällä kertaa tullutkaan, ei sen pidä antaa masentaa.

– Hyvää nousua sain aikaiseksi. Viimeisessä kisassa piti ottaa jo suuria riskejäkin. Harmi, että matka jäi kesken, vauhtia löytyi. Nyt ei auta kuin ottaa hyvistä asioista kaikki irti ja pyrkiä parantamaan seuraavissa kisoissa, Kari analysoi.

Formula 3 -kausi jatkuu jo tänä viikonloppuna Itävallassa Red Bull Ringillä.

Pistetilanteet 4/16 kilpailulähtöä

Kuljettajat

1) Robert Shwartzman (RUS) 70
2) Jehan Daruvala (IND) 58
3) Marcus Armstrong (AUS) 35
4) Juri Vips (EST) 32
5) Pedro Piquet (BRA) 27
6) Christian Lundgaard (DEN) 24
7) David Beckmann (GER) 15
8) Niko Kari 14
9) Max Fewtrell (GBR) 11
10) Bent Viscaal (NED) 10

———-

16) Simo Laaksonen 2

Tallit

1) Prema Racing 163
2) ART Grand Prix 50
3) Trident 41
4) Hitech Grand Prix 32
5) MP Motorsport 18
6) HWA Racelab 12

Teksti: Niko Karin tiedote


Facebook kommentit