MOTORSPORT

Nähdäänkö Rovanperä mukana Alahärmän EM-driftingissä? – “Varmasti kiinnostaa”

Driftingin EM-sarjassa, Drift Mastersissa, tullaan myös tänä vuonna todistamaan osaamista rallin MM-sarjan terävimmästä kärjestä.

Rallin hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä vahvisti UrheiluUutiset Motorsportille, että puuppolalainen autourheilun moniosaaja tulee kilpailemaan myös tänä vuonna driftingin EM-sarjassa, Drift Mastersissa.

– Sen voin sanoa, että tänä vuonna ajetaan Drift Mastersia varmasti, viime vuonna yhden driftingin EM-osakilpailun ajanut Rovanperä paljasti tulevaisuuden suunnitelmiaan rallin ulkopuolelta.

Rovanperä debytoi viime vuonna Drift Masters -sarjassa osallistumalla Irlannissa ajettuun kauden avausosakilpailuun. Villin kortin paikan kilpailuun saanut Rovanperä oli 43 kuljettajan lajitteluvaiheessa hienosti seitsemäs, mutta kaaviovaiheessa kilpailu päättyi neljännesvälieriin.

Tänä vuonna Drift Masters -sarjaa ajetaan ensimmäistä kertaa myös Suomessa, kun Power Park isännöi Alahärmässä kauden kolmatta osakilpailua 7.-8. heinäkuuta. Sanomattakin on selvää, että Rovanperän osallistuminen EM-sarjan osakilpailuun kotimaassaan olisi iso juttu kaikin puolin, mutta varmuutta osallistumiselleen ei Rovanperä vielä tässä vaiheessa pystynyt antamaan.

– Se riippuu niin paljon meidän testikalenterista WRC:n puolella, Rovanperä korosti.

Drift Masters -kauden avaus ajetaan Irlannissa toukokuun alussa, viikko ennen Portugalin MM-rallia. Ruotsin osakilpailu puolestaan sijoittuu kalenteriin Italian MM-rallia seuraavalle viikolle ja Suomen osakilpailu on ohjelmassa kaksi viikkoa ennen Viron MM-rallia. Latviassa ajetaan Jyväskylän MM-rallia edeltävänä viikonloppuna, Saksassa pari viikkoa Jyväskylän jälkeen ja Puolassa viikko Kreikan MM-rallin jälkeen.

Rovanperä myöntää, että Alahärmän Drift Masters -kilpailuun osallistuminen ja kotiyleisön edessä EM-pisteistä ajaminen kiinnostaa.

– Varmasti kiinnostaa, Rovanperä hymyili.

Drift Masters kilpailukalenteri 2023

06.-07.05. Kildare, Irlanti
09.-10.06. Fällfors, Ruotsi
07.-08.07. Alahärmä, Suomi
29.-30.07. Riika, Latvia
17.-19.08. Dessau, Saksa
15.-16.09. Varsova, Puola

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com