Näkökulma: Citroenille olisi tarjolla kriisiapua läheltä – Sinivalkoista sellaista

2.5.2017 / 19:05
Citroenille alkukausi rallin MM-sarjassa on ollut varsin synkkä (Kuva: Citroen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa viiden ajetun osakilpailun jälkeen viimeisenä tallien välisessä MM-sarjassa olevalla Citroenilla olisi halutessaan oivaa kriisiapua aivan lähellä, mikäli ranskalaistalli päätyisi tekemään kokoonpanoonsa kuljettajien osalta muutoksia.

Urallaan 163 MM-rallia ajanut ja aktiiviuransa MM-sarjassa kauden 2014 jälkeen lopettanut Mikko Hirvonen on tänä vuonna ajanut MM-sarjassa Citroen-tallin kuljettajista Craig Breenille ns. etuautoa ja Hirvonen on myös seurannut muutamaan otteeseen tallin testejä. Hirvonen ajoi Citroen-tallissa MM-sarjaa kahden kauden ajan (2012-2013) ja ensimmäinen kausi toi kannonkoskelaiselle palkintokaappiin MM-hopeaa, joten ranskalaistallissa kyllä tiedetään suomalaisen kyvyt.

Aiemmin helmikuussa Hirvonen otti kantaa UrheiluUutiset.comin haastattelussa siihen mikä olisi mahdollisessa MM-sarjaan paluussa se suurin haaste, jos siis Hirvonen päättäisi mukaan palata.

– Se mistä vauhti jäisi uupumaan, on rutiinin puuttuminen nuottiin, että uskaltaa oikeasti ajaa kovaa. Jos testiä ajaa, niin kyllä pystyy testitiellä yhtä kovaa ajamaan kuin muutkin. Nuotitusrutiinissa tulee takkiin. Ja olen niin kilpailuhenkinen, että ei voi ajaa mistään sijasta 10-15. Ajelen silloin tällöin jotain pikkukisoja ja nautiskelen niistä. Se riittää ihan hyvin, Hirvonen sanoi kolmisen kuukautta sitten.

Autourheilussa, kuten muissakin urheilulajeissa aivan terävimmällä huipulla on “comebackeja” tehty ennenkin ja pidemmänkin kuin parin vuoden tauon jälkeen. Hirvonen on kaiken lisäksi edelleen huippukunnossa, ajaahan mies Minillä aavikkokisoja, eikä ikääkään ole vielä missään nimessä liikaa. Itse asiassa 36-vuotias Hirvonen on lähes vuoden nuorempi, kuin Citroenin nykyinen ykköskuljettaja Kris Meeke.

Meeke lähtee seuraavaan, Portugalissa ajettavaan osakilpailuun kovien paineiden alla, menihän britiltä edellinen MM-ralli viime viikonloppuna Argentiinassa täydellisesti penkin alle. Ja kun Meksikon voitosta huolimatta Meeken kausi on muutenkin ollut yhtä tervanjuontia, on Citroenilla varmasti tiukka pohdinta juuri nyt käynnissä siitä voiko talli nykyisellä kuljettajatriolla jatkaa ja varsinkin jos tulokset jatkuvat nyt nähdyn kaltaisena myös tulevissa ralleissa.

Ei Meeke potkuja ole saamassa, eikä hyvää työtä tehnyttä Breeniakaan tarvitse vaihtaa, mutta tallin kolmas kuljettaja eli Stephane Lefebvre olisi varsin helposti korvattavissa. Markkinoiden kuumin nimi on tällä hetkellä Andreas Mikkelsen, mutta mikäli norjalainen ei Citroenille päädy, olisi Hirvonen varmasti erinomainen vaihtoehto. Varsinkin, kun Hirvonen on tunnettu varmuudestaan, ulosajoja ei CV:stä juurikaan löydy ja esimerkiksi aktiiviuransa viiden viimeisen kauden aikana Hirvonen ajoi peräti 49 kertaa viiden parhaan joukkoon.

Citroenilla olisi juuri nyt käyttöä kokeneelle, varmalle pisteitä keräävälle kuljettajalle, joka myös pystyy auttamaan tallia auton kehitystyössä. Hirvonen jos kuka osuisi näihin vaatimuksiin enemmän kuin hyvin. Uuden sukupolven WRC-autotkaan eivät Hirvoselle vieraita ole, ajoihan Hirvonen testiä Toyotalle viime syksynä.

Yksi asia on ainakin varmaa. Hirvonen ajaa rallia seuraavan kerran tulevana lauantaina Keravalla, TerraWise-pienoisrallissa, mihin hän osallistuu legendaarisella Ford Escortilla.

Lue myös! Mikko Hirvonen ei haikaile MM-rallien perään: ”Tommi yritti kovasti houkutella” (1.2.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit