Näkökulma: Enteileekö M-Sportin uuden auton esittely sähköpostilla Fordin paluuta ja Ogierin sopimusta?

9.12.2016 / 22:06
Ajaako Sebastien Ogier Fordin uutta WRC-Fiestaa kaudella 2017?

[ A- ] / [ A+ ]

Kun Malcolm Wilsonin johtama M-Sport lähetti medialle sähköpostia perjantai-iltana, missä aiheena oli rallin MM-sarjan tulevan kauden uusi WRC-auto, niin välittömästi heräsi ajatus siitä miksi tiedotus hoidetaan näin. Selvää on, että M-Sport tulee vielä median eteen lähiviikkoina, tilaisuus missä nyt kuvissa näkyvä uusi Fiesta nähdään teipattuna yhteistyökumppaneiden logoilla, mutta onko siinä tilaisuudessa pääpaino jossain ihan muualla kuin uudessa autossa?

M-Sportin ympärillä on viime viikkoina pyörinyt runsaasti huhuja ja ne huhut voidaan sanoa ääneen kahdella sanalla: Ford ja Ogier. Uutisoimme jo marraskuussa ennen Australian MM-rallia, että saamiemme tietojen mukaan rallin nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on tehnyt sopimuksen kaudesta 2017 M-Sportin kanssa. Ogier on päättyneen kauden jälkeen ajanut testiä Toyotalla, sekä Fordilla. Hyundain ja Citroenin rattiin ranskalaista ei päästetty, koska näissä talleissa Ogierin olisi haluttu allekirjoittavan sopimus ennen ensimmäistäkään testikilometriä. Hyundai ja Citroen kun eivät halua jakaa tietotaitoaan vuoden 2017 kalustosta Ogierin kautta esimerkiksi M-Sportin suuntaan.

M-Sportin ja Ogierin sopimuksen suhteen huhut ovat voimistuneet entisestään viime päivinä ja todennäköisin syy miksi asian julkistaminen on venynyt näin pitkälle, on M-Sportin tallipäällikön Malcolm Wilsonin kova halu saada Ford palaamaan takaisin rallin MM-sarjaan tehdastiiminä. Fordin tehdas vetäytyi rallin MM-sarjasta kauden 2012 jälkeen ja viimeiset neljä vuotta M-Sport on ajattanut Fordeja sarjassa yksityistiiminä – varsin laihoin tuloksin.

Wilsonin suuri unelma, julkinen sellainen, on jo vuosien ajan ollut saada Ogier talliinsa ja nyt kun Volkswagen vetäytyi yllättäen rallin MM-sarjasta päättyneen kauden jälkeen, niin Wilson ei todellakaan ole jäänyt “laakereilleen lepäämään”, vaan on pistänyt isot pyörät pyörimään, jotta Ogier ajaisi M-Sportin ykköskuljettajana tulevalla kaudella.

Fordin isot herrat Dovenbyssa huippukokouksessa

Espanjalaisen Marca-lehden torstai-iltana julkaiseman uutisen mukaan Wilson olisi kutsunut tällä viikolla Fordin tehtaan isot herrat Englantiin huippukokoukseen M-Sportin tiloihin Dovenby Hall’iin keskustelemaan Fordin paluusta rallin MM-sarjaan. Marcan saamien tietojen mukaan Wilsonin aseet neuvotteluissa olisivat lupaus siitä, että uusi auto on voittaja-auto ja että tallin ykköstähtenä ajaa rallimaailman tämän hetkinen kruununjalokivi, Sebastien Ogier.

Nyt perjantai-iltana tullut tiedote M-Sportilta, missä uusi Ford Fiesta WRC on kuvattuna puhtaan valkoisena vuoristomaisemissa, on aika selkeä signaali sille, että taustalla jotain suurta on tapahtumassa. Jos M-Sportilla olisi ollut paketti tulevan kauden osalta jo valmiina, niin se olisi voinut järjestää uuden autonsa esittelytilaisuuden vaikka ensi viikolla ilman, että medialle olisi tarvinnut toimittaa tässä vaiheessa “välitiedotetta”.

Haluttiinko tällä tiedotteella pelata lisää aikaa Ford- / Ogier-neuvotteluille ja jos neuvottelut tuottavat Wilsonin haluaman lopputuloksen, niin seuraava tiedote medialle onkin sitten kutsu suureen tiedotustilaisuuteen, missä tiedotetaan Fordin paluusta ja Ogierin sopimuksesta? Kun uusi auto on esitelty jo aiemmin sähköpostilla medialle, niin varsinaisessa tiedotustilaisuudessa huomio saadaan kiinnitettyä sataprosenttisesti näihin kahteen suureen tekijään – Fordin paluuseen ja Ogierin sopimukseen. On toki myös mahdollista, että sopimukset Fordin ja/tai Ogierin kanssa on jo tehty ja myös tässä tapauksessa “välitiedote” palvelee tätä tavoitetta tulevan suuren tiedotustilaisuuden suhteen.

Rallin MM-sarja kauden 2017 osalta käynnistyy tammikuussa Ranskan Alpeilla. Tähän mennessä tulevan kauden kalustonsa on esitellyt M-Sportin lisäksi ainoastaan Hyundai Motorsport. Toyota Gazoo Racing tuo uuden autonsa median eteen tulevana tiistaina Helsingissä, Finlandia-talolla. Citroenin tilaisuus piti jo olla, mutta sitä siirrettiin ilmoittamatta mitään syytä muutokselle.

Lue myös! Tässä on uusi Ford Fiesta WRC 2017: ”Paluu korkeimmalle korokkeelle” (9.12.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva: M-Sport / Volkswagen Motorsport


Facebook kommentit