Näkökulma: Juho Hänninen kaivoi ässän hihastaan juuri oikealla hetkellä

20.8.2017 / 15:26
Juho Hänninen on juuri nyt vahvassa iskussa rallin MM-sarjassa ((Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Juho Hänninen on todellinen ajoituksen mestari. Juuri sillä hetkellä, kun punkaharjulaiselta eniten kaivattiin näyttöjä osaamisestaan ajatellen sopimusneuvotteluja kauden 2018 osalta, niin Hänninen meni ja latasi kolmen viikon sisään uransa kaksi parasta esitystä MM-tasolla.

Sopimusneuvottelut autourheilun huipulla tunnetusti ovat salaisempia kuin Valkoisen Talon ovikoodi ja jos kaikkiin mediassa pyöriviin huhuihin haluaisi uskoa, niin kauden 2018 tallipaikat olisi jaettu noin viiteenkymmeneen eri kertaan ennen Monte Carlon Kasinon edestä tammikuussa tapahtuvaa uuden kauden avausta.

Rallin MM-sarja jää nyt Saksan osakilpailun jälkeen kuuden viikon mittaiselle kilpailutauolle ja on varmaa, että tuota taukoa eivät tallipomot tule pelkästään lomailemaan. Seuraavan kuuden viikon aikana sopimusneuvottelut ovat rallin MM-sarjassa kuumimmillaan ja ihme olisi jos myös nimiä ei sopimuspapereihin kirjoitettaisi viimeistään syyskuun aikana.

Juuri tämän takia Juho Hännisen esitykset Suomen ja Saksan MM-ralleissa tulivat parhaaseen mahdolliseen aikaan. Suomessa Hänninen nousi urallaan ensimmäistä kertaa MM-tasolla palkintopallille sijoituksen ollessa kolmas ja Saksan vaikeissa olosuhteissa punkaharjulainen ajoi uransa parhaan asfalttirallin ollen hienon esityksen jälkeen neljäs.

Hänninen on ajanut MM-pisteille kuudessa viimeisimmässä MM-osakilpailussa, kun alkukauden neljä ensimmäistä MM-rallia toivat pisteitä vain yhdestä osakilpailusta. Alkukauden MM-rallien aikaan Hännistä lyötiin kritiikillä niin median, kuin yleisönkin toimesta kuin sitä kuuluisaa vierasta sikaa, mutta kuinka moni oikeasti mietti sen kritiikin hetkellä Hännisen lähtökohtia kuluvaan kauteen?

Vuosina 2015-2016 ajetut rallit: yksi, vuoden 2015 Suomen MM-ralli. Vuonna 2016 Hänninen ei osallistunut yhteenkään kisaan.

Ja osa kuluvan kauden kisoista on kaiken lisäksi sellaisia joissa Hänninen ei ole ennen koskaan kilpaillut. Saksan MM-rallissa Hänninen oli ollut aikaisemmin mukana vain kerran, mutta silloin alla oli S2000-luokan Skoda. Perjantaina Hänninen teki yhden ajovirheen, mutta muuten esitys oli erinomainen ja erityisesti lauantaina vauhti oli loistavaa, aivan kuten Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen asian ilmaisi.

Hännisen suoritukset ovat parantuneet koko ajan ja tuloskäyrä on ollut viime ralleissa selkeästi matkalla ylöspäin. Kauden kolmesta viimeisestä osakilpailusta erityisesti Australiassa ja Walesissa Hännisellä on eväitä hyviin tuloksiin, eikä ennen noita ralleja solmittava sopimus kaudelle 2018 ainakaan toisi lisää paineita onnistumisen suhteen. Päinvastoin.

Viime vuonna, kun osa ihmetteli Toyotan tekemää sopimusta Hännisen kanssa, Hännisen kilpailutausta kun oli varsin ohut parilta edelliseltä vuodelta, niin moni myös muistutti samaan aikaan, että Hänninen on tämän nyt tarjotun mahdollisuuden ehdottomasti ansainnut. Nyt kun esiin nostetaan kauden 2018 sopimustilanne, niin on varsin helppoa toistaa näitä vuoden takaisia näkemyksiä Hännisen osalta.

Hänninen on ansainnut mahdollisuuden sopimukseen myös kauden 2018 osalta. Hänninen kuuluu rallin MM-sarjaan kaudella 2018.

One more year, Juho! Vähintään.

Lue myös! Upea viikonloppu toi Hänniselle neljännen sijan, Tänak juhlii voittoa – “Onnellinen tästä tuloksesta” (20.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit