Näkökulma: Jysäyttääkö Malcolm Wilson Suomen MM-ralliin todellisen yllätyskortin?

1.7.2019 / 16:17
M-Sport voitti autonvalmistajien MM-tittelin vuonna 2017 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Malcolm Wilsonin johtama M-Sport Ford -talli ei ollut ilmoittanut kuljettajiaan Suomen MM-ralliin vielä viime viikon perjantaihin mennessä. Ilmoittautumisaika Keski-Suomen sorasirkukseen päättyy tänään maanantaina kello 18.00.

Mitään dramatiikkaa tilanteesta lienee turha hakea, mutta toisaalta se tarjoaa myös erinomaisen tilaisuuden spekuloinnille. Siinä missä MM-sarjan täysin tehtaan tuella toimivat tallit Toyota, Hyundai ja Citroen ovat ilmoittaneet kuljettajansa jo hyvissä ajoin, ei M-Sport Fordin kuljettajia vielä tuolta listalta viime perjantaihin mennessä löytynyt.

Esiin nousee väistämättä se ajatus, että M-Sport Ford haluaa edellisten vuosien tapaan osallistua Suomen MM-ralliin kolmen kuljettajan ja kolmen WRC-auton voimin. Mikäli tuo kolmas kuljettaja olisi Pontus Tidemand, ruotsalainen, joka ajoi M-Sport Fordin kolmatta WRC-autoa alkukauden Monte Carlon ja Ruotsin MM-ralleissa, niin ilmoittautumiset olisi varmasti jo tehty.

Tidemandin suoritukset Monte Carlossa ja Ruotsissa jäivät kuitenkin sen verran vaisuiksi ja kun tämä yhdistetään siihen faktaan, että WRC2-luokan vuoden 2017 maailmanmestari ei ole koskaan ollut hyvässä vauhdissa Suomessa, niin Tidemandin sopimus olisi jo jättiyllätys. Portugalissa WRC-debyyttinsä Fordilla suorittanut Gus Greensmith osallistunee näillä näkymin Suomen MM-ralliin Fordin R5-autolla WRC2 Pro -luokassa.

Sen sijaan nostan esiin MM-sarjan “työttömistä” kuljettajista listan ne kaksi kovinta, eli Craig Breenin, sekä Hayden Paddonin. Jos Malcolm Wilsonilla ja M-Sport Ford -tallilla on aikeissa osallistua Suomeen kolmella WRC-autolla, niin nämä kaksi nimeä lienevät olleen Wilsonin ajatuksissa erittäinkin korkealla. Breen poistui listalta tosin viime viikolla, kun Hyundai ilmoitti pestanneensa irlantilaisen talliinsa.

Paddon, joka on ollut koko vuoden ajan lojaali Hyundaita kohtaan, ei päätöksestä ollut todellakaan mielissään ja uusiseelantilainen antoikin suoran palautteensa sosiaalisen median kautta. Paddon oli jo vahvasti mukana huhuissa viime talvena, kun M-Sport Ford -tallin kuljettajasopimuksia kaudelle 2019 odotettiin. Vuonna 2013 Espanjassa Paddon ajoi urallaan ensimmäistä kertaa MM-rallissa WRC-autolla ja silloin alla oli M-Sportin Ford, joten Wilsonilta ja Paddonilta löytyy myös näiltä osin yhteistä historiaa. Paddon on osallistunut Suomen MM-ralliin joka vuosi vuodesta 2010 alkaen.

Hyundain toimesta ärsytetty Paddon, Paddon on parhaillaan Euroopassa ajettuaan viime viikonloppuna rallicrossia Titans RX -sarjassa Ranskassa ja M-Sportin mahdollinen kolmannen kuljettajan etsintä Suomen MM-ralliin ovat mielestäni yhdistelmä, joka saattaa tuoda vielä tällä viikolla Suomen MM-rallin uutisoinnin osalta todellisen yllätyskortin ja nimenomaan Englannin suunnalta. Viime vuonna M-Sport Fordin kolmikon Suomessa muodostivat maailmanmestari Sebastien Ogier, Teemu Suninen, sekä Elfyn Evans.

Suomen MM-ralli ajetaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, 1.-4. elokuuta.

Hayden Paddon Suomen MM-rallissa

2010 – Mitsubishi Lancer Evo X, tuotantoautojen ryhmässä 3.
2011 – Subaru Impreza STi, tuotantoautojen ryhmän voitto
2012 – Skoda Fabia S2000, keskeytys tekniseen vikaan
2013 – Skoda Fabia S2000, yleiskilpailun 11. ja WRC2-luokassa 3.
2014 – Hyundai i20 WRC, yleiskilpailun 8.
2015 – Hyundai i20 WRC, keskeytys ulosajoon
2016 – Hyundai i20 WRC, yleiskilpailun 5.
2017 – Hyundai i20 WRC, keskeytys tekniseen vikaan
2018 – Hyundai i20 WRC, yleiskilpailun 4.

Lue myös! Viime vuoden yllättäjä WRC-auton rattiin – Citroen kolmella autolla Jyväskylään (1.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit