Näkökulma: Koituivatko sympatiapisteet Niclas Grönholmin kohtaloksi?

6.4.2019 / 22:28
Niclas Grönholm ja Andreas Bakkerud Abu Dhabin kilpailussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Sinivalkoiset lasit päässä tai ei, niin tuomariston aikasakko Niclas Grönholmille rallicrossin MM-sarjan avauksessa Abu Dhabissa ja finaalissa oli iso vääryys, vieden jälleen rallicrossin MM-sarjalta uskottavuutta pois.

Rallicross-fanien tuomio tuoreeltaan tuomariston päätöksen julkistamisen jälkeen oli, ei nyt täysin yksimielinen, mutta aika lähelle sitä, kun sosiaalisen median eri kanavia kävi läpi lauantai-iltana. Niclas Grönholmin saamaa rangaistusta ei pystytty ymmärtämään. Aivan kuten viime kaudellakin MM-sarjassa nähtiin, niin rangaistuksia jaetaan välillä aivan heppoisista teoista radalla sen sijaan, että räikeitä virheitä pääsee läpi “seulan”.

Grönholm ajoi Abu Dhabin finaalilähdössä toisena ja oli selvästi edellään ajanutta Kevin Hansenia nopeampi. Ruotsalaiskuljettaja ajautui pari kierrosta ennen loppua yhdessä mutkassa hieman leveäksi ja kääntäessään mutkaan, Grönholmin auton keula tuuppasi Hansenin autoa sen verran, että tämä pyörähti. Mitä ilmeisemmin tilanne tulkittiin tuomariston silmissä työntämiseksi.

Koska rallicrossista puhuttaessa kyseessä on kuitenkin edelleen kontaktilaji, niin ei luulisi näin heppoisten osumien vielä olevan syy viedä kuljettajalta voittoa pois.

– Mielestäni tuo oli aivan normaali kisatilanne, joita näissä kahinoissa sattuu kaiken aikaa. Ilmeisesti tuomaristo arvioi sen olevan liian ratkaisevaa voiton kannalta, vaikka olin tänään kyllä selvästi Hansenia nopeampi, Grönholm kommentoi GRX Tanecon tiedotteessa.

Hansenin tallilla on vahva historia ja asema rallicrossissa, enkä voi olla miettimättä sitäkään vaihtoehtoa, että mentiinkö nyt sääntökirjan mukaan vai jaettiinko sympatiapisteitä ruotsalaistallin suuntaan. Hanseneista Timmy oli ollut perjantain alkuerissä nopein, mutta kolmannessa alkuerälähdössä lauantaina hän koki kovan kohtalon, kun Andreas Bakkerud täräytti Hansenin kylkeen ja molempien taival päättyi sen myötä alkueriin.

Kenneth Hansen, peräti 14-kertainen rallicrossin Euroopan mestari, on vahva persoona ja taustavaikuttaja rallicross-varikoilla MM-sarjassa, enkä pitäisi minään suurena ihmeenä sitä, että siinä vaiheessa kun Grönholmin osumasta Kevin Hansen menetti johtopaikkansa finaalissa, niin Hansenin tallipäällikkönä toimiva Kenneth Hansen olisi vaatinut oikeutta tallilleen varsinkin sen jälkeen, kun heidän kuljettajistaan Timmy oli torpattu ulos jatkosta.

Tehtiinkö protesti ja sitä ei haluttu tuomariston toimesta hylätä em. syiden takia, eli tässä kohtaa sorruttiin vaikutusvaltaisen tallin kohdalla sympatiapisteisiin? Salaliittoteorioita tai ei, niin rallicrossin MM-sarjassa on tälläisiin tilanteisiin törmätty aikaisemminkin.

Kautta on vielä ajamatta yhdeksän osakilpailua ja jatkossa onkin mielenkiintoista nähdä miten tälläisiin nyt nähtyihin tilanteisiin suhtaudutaan jatkossa, koska faktaa on, aivan kuten Grönholm itsekin sanoi, että niitä on nähty rallicrossissa ennenkin ja tullaan näkemään myös jatkossa. Eli pysyykö linja samana myös tulevissa kilpailuissa.

Jos tälle kaudelle tuomaristoon mukaan otetun rallicrossin ex-kuljettajan vaikutus on nyt nähdyn kaltainen, niin tämä uudistus osoitti kyllä heti toimimattomuutensa. Koska väitän, että yksikään kokenut kuljettaja ei Grönholmin ja Hansenin tilanteesta olisi rangaistusta antanut. Rallicross kun halutaan edelleen pitää rallicrossina niin kuljettajien, kuin yleisönkin toiveesta.

Muokattu la 6.4.2019 klo 23.15: UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Hansenin talli ei tehnyt protestia, vaan tuomaristo asetti tilanteen käsittelyyn ja määräsi siitä rangaistuksen.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit