Näkökulma: Kuinka kauan Citroenilla riittää kärsivällisyyttä Meeken kanssa?

30.4.2017 / 16:39
Kris Meeken alkukausi Meksikon voitosta huolimatta on ollut katastrofi (Kuva: Citroen Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan 2000-luvun menestyneimmän tallin paluu välivuoden jälkeen takaisin MM-sarjaan on sujunut varsin ohdakkeisissa merkeissä. Eikä Citroenin tilannetta helpota yhtään sekään, että tallin ykköskuljettajan viittaa harteillaan kantava 37-vuotias Kris Meeke romuttaa keskimäärän autonsa kaksi kertaa per osakilpailu.

Parhaillaan käynnissä olevan Argentiinan MM-rallin tapahtumien perusteella onkin jo aiheellista kysyä, että kuinka kauan Citroen-tallin kärsivällisyys riittää Kris Meeken kanssa? Jo ennen kauden alkua monet asiantuntijat heittivät epäilyksen varjon Citroenin kuljettajavalintojen ylle. Meeken lisäksi ranskalaistallin kuljettajatrion kun muodostavat tänä vuonna Craig Breen, sekä Stephane Lefebvre.

Breen osoitti viime vuoden Suomen kolmossijallaan potentiaalinsa, mutta sen sijaan Lefebvre, junioreiden vuoden 2014 maailmanmestari, on vielä lähes noviisi tälle tasolle. Tämän kaksikon varaan ei voi millään asettaa menestystoiveita, joten selvää on, että ne menestyspaineet harteillaan kantaa tallin ykköskuljettaja eli Meeke.

Meeke on koko uransa ajan tullut tunnetuksi varsin epävarmana kuljettajana, jolta nopeutta kyllä löytyy, mutta liian usein sitä nopeutta on yksinkertaisesti vain liikaa ja kilpailu on päättynyt ennen maalia ulosajoon. Meeke solmi Citroenin kanssa kolmivuotisen sopimuksen hyvin sujuneen kauden 2015 jälkeen. Tuolla kaudella Meeke ajoi uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton (Argentiina) ja sijoittui kuljettajien MM-sarjassa viidenneksi.

Viime vuonna Citroen piti tehdastallina välivuoden MM-sarjasta ja Meeke ajoi testityön ohessa seitsemän MM-rallia, joista irtosi kaksi voittoa. Näistä erityisesti Suomen MM-rallin tyylikäs voitto oli näyte siitä mihin Meeke parhaimmillaan pystyy. Toisaalta moni kuljettaja mm. Jari-Matti Latvala muistutti, että kun kuljettajan harteilla ei ole paineita merkkimestaruuspisteistä, pystyy kuljettaja aika lailla rentoon esitykseen. Ja sellainen Meeken Suomen voitto juuri oli.

Nyt kun täysin penkin alle menneen, kahden ulosajon värittämän Argentiinan MM-rallin jälkeen peilataan Meeken tilastoja viimeisen kahdeksan osakilpailun osalta, eli aikajana käsittää Meeken ajot Suomen MM-rallin jälkeen aina nyt käynnissä olevaan Argentiinan osakilpailuun asti, niin listasta tulee varsin murheellista luettavaa: kahdeksan MM-rallia, joista yksi palkintosijoitus (Meksikon 2017 voitto) ja vain yksi pistesijoitus tämän lisäksi! Keskeytyksiä on neljä, eli puolet, ja näistä kahdeksasta osakilpailusta Meeke on ajanut ulos viidessä!

Kahdeksan edellistä MM-rallia: yksi palkintosijoitus, kaksi pistesijoitusta ja neljä keskeytystä

Kuluvan kauden avauskilpailussa Monte Carlossa Meeke ajoi ulos kolmannella erikoiskokeella ollen sillä hetkellä toisella sijalla. Ralli päättyi lopulta keskeytykseen, kun Meeke kolaroi viimeisen erikoiskokeen jälkeisellä siirtymäosuudella siviiliauton kanssa! Ruotsissa sijoitus oli 12. ja matkaan mahtui yksi ulosajo, sekä yksi pyörähdys. Meksikosta tuli voitto, tosin kaukana ei ollut keskeytyskään, kun viimeisellä erikoiskokeella, alle kilometri ennen maalia, Meeke täräytti ulos. Sillä kertaa onni oli kuitenkin mukana ja Meeke ylitti maaliviivan ykkösenä. Korsikassa johtoasema vaihtui keskeytykseen tekniikkamurheiden takia.

Kahdeksan valmistajien maailmanmestaruutta, neljä MM-hopeaa, 96 MM-osakilpailuvoittoa ja yhdeksän kuljettajien maailmanmestaruutta. Siinä Citroenin hurjaakin hurjemmat tilastot rallin MM-sarjasta 2000-luvulta. Ennen Argentiinan osakilpailua Citroen on valmistajien MM-sarjassa viimeisenä ja Meeke 27 MM-pisteellään kuljettajien MM-sarjassa seitsemäntenä – 61 pistettä pistekärki Sebastien Ogieria perässä.

Menestymään tottuneelle Citroenille tilanne on outo, siitäkin huolimatta, että Sebastien Loebin viimeisen täyden kauden (2012) jälkeen se on pystynyt tehdastallina osakilpailuvoittoihin Volkswagenin hallintakaudella 2013-2015 vain neljä kertaa. Meeken hyvä vauhti tämän kauden kisoissa on osoittanut, että Citroenilla on käsissään auto jolla voi MM-sarjassa menestyä. Mutta Meeken epävarmoilla otteilla sitä menestystä on turhaa odottaa, varsinkin kun Meeken itseluottamus on varmasti nyt Argentiinan tapahtumien jälkeen painunut entistäkin pahemmin pakkasen puolelle.

Breen on varma kuljettaja, mutta nopeus ei vielä riitä haastamaan sarjan kuuminta kärkeä. Lefebvre tarvitsee lisäkokemusta, eikä nuoresta ranskalaisesta voi tässä kohtaa odottaa mitään sateentekijää.

Uusi kuljettaja?

Koko talven ajan on puhuttu siitä, että eikö Volkswagenilla hyviä ja ennen kaikkea nousujohteisia otteita esittänyt ja viime kauden päätösosakilpailussa puhtaasti ajamalla Ogierin voittanut Andreas Mikkelsen mahdu todellakaan mihinkään talliin kuljettajaksi. Mikkelsen on nähty tällä kaudella MM-sarjassa ainoastaan kahdessa osakilpailussa, Monte Carlossa ja Korsikassa, ja molemmista tuloksena oli WRC2-luokan ylivoimainen voitto. On täysin selvää, että Mikkelsen kilpailee “väärällä sarjatasolla”, rallin MM-sarjan Mestiksessä.

Korsikan jälkeen Mikkelsen ilmoitti, että taustavoimat ovat tehneet hyvää työtä ja hänet tullaan näkemään lähiaikoina WRC-auton ratissa. Mikä se auto sitten on ja onko kyseessä tehdastalli? M-Sportia lukuunottamatta kolmessa muussa tallissa olisi tällä hetkellä yhden nopean kuljettajan mentävä aukko. Toyotalla Juho Hännisen tilanne on alkukauden vaikeuksien myötä tukala, Hyundailla Hayden Paddon tuntuu kadottaneen täydellisesti otteensa ja Citroenin tilanne tulikin jo kerrattua.

Selvää on, että Mikkelsenin nimi on M-Sportia lukuunottamatta kirjoitettuna kaikkien muiden tallien tallipäälliköiden muistivihkoihin ja heti ykkössivulle.

Mikkelsen on muuten kerännyt tällä kaudella kahdesta MM-rallista pienemmän luokan Skodalla vain 15 MM-pistettä vähemmän kuin Citroenin ykköskuljettaja Kris Meeke, jolla sentään tilastoista löytyy yksi osakilpailuvoitto. Lefebvrella pisteitä on kaksi vähemmän, vaikka hän on ajanut kaksi osakilpailua Mikkelsenia enemmän.

Kertoo aika lailla kaiken.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan vajaan kolmen viikon päästä Portugalissa. Vaikka ilmoittautumisaika onkin jo päättynyt, niin rahalla tässäkin lajissa saa viime hetken muutoksia tehdyksi. Jos niitä muutoksia Citroenin kohdalla tulee, niistä lienee tietoa luvassa jo ensi viikon aikana.

Huipulla kun liikutaan, niin asiat tapahtuvat todella nopeasti. Mikkelsenin agentin puhelin lienee ollut kuumana jo tänä viikonloppuna, tai tulee sitä viimeistään olemaan ensi viikon alkupuolella.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit