Näkökulma: Yksi aikakausi rallin SM-sarjassa päättyi Sastamalan sateessa

10.9.2018 / 20:12
Juha Salo ja Marko Salminen, Vaakunarallin ykköset 2015 (Kuva: Rallin SM-sarja).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Salon ja Peugeotin Mikkelistä helmikuussa 2015 käynnistynyt menestyksekäs yhteistyö tuli päätökseensä Sastamalan sateessa syyskuun ensimmäisenä lauantaina, rallin SM-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa.

Juha Salo tiedotti maanantaina, että hän tulee ajamaan rallin SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa syyskuun viimeisenä viikonloppuna Printsport Racingin Skoda Fabia R5 -autolla. Auton vaihtoa on Salon osalta käytännössä osattu odottaa jo koko kesän ajan, sillä kuluva kausi SM-sarjassa Peugeotilla on ollut Salolle yhtä tuskien taivalta ja viimeisimmän SM-rallin yhdeksäs sija lienee ollut se viimeinen niitti “arkkuun” tässä menestyksekkäässä suhteessa.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari tietää pystyvänsä parempaan, mutta auton osalta parasta ennen päiväys vauhdin osalta meni jo.

Ja näin sen pitääkin mennä. Mikään ei ole ikuista. Peugeotin 208 T16 -auto oli Suomen ralliteillä ehdoton voittaja-auto Salon käsissä kolmen kauden ajan. Se ei yhdelle automallille ole nykypäivän autourheilussa mitenkään lyhyt aika, päinvastoin. Noiden kolmen kauden aikana (2015-2017) Salo voitti Peugeotin ratissa SM1-luokan Suomen mestaruuden kaksi kertaa näytöstyyliin ja viime vuonnakin tuli vielä SM-hopeaa yhden osakilpailuvoiton myötä, vaikka Skodat jo olivatkin ottaneet selkeän etulyöntiaseman.

Tänä vuonna rallin SM-sarjassa kuudesta osakilpailusta Skodalla on voitettu kaikki kuusi ja jaossa olleista 18 palkintosijoituksesta Skoda-kuljettajat ovat ottaneet 16. Ainoastaan Takamoto Katsutan Fordilla ajamat kaksi kolmatta sijaa ovat estäneet Skodan yltämästä täydelliseen 100 prosentin dominointiin. Tosin ei Skodan palkintosijoitusten prosentti 88,8 kaukanakaan siitä dominoinnista ole. Tai no onhan se sitä, dominointia. Näissä kekkereissä ei muilla automerkeillä enää vaan ehdi, ei vaikka ratin takana istuisi yksi Suomen kansallisen tason menestyneimmistä kuljettajista 2000-luvulla.

Salolle pitää nostaa hattua, jokaisen ja korkealle. Kun palkintokaapissa on jo kaikki se mitä kotimaisesta ralliautoilusta voi käytännössä saavuttaa ja ikääkin konkarille on ehtinyt kertyä jo päälle neljänkymmenen, niin moni olisi tässä kohtaa jo varmasti päättänyt hypätä kelkasta pois. Mutta Salo ei. Karkkilalaisen voitontahto on edelleen todella korkealla tasolla ja vaikka esimerkiksi tänä vuonna ei kärkikolmikkoon ole missään vaiheessa ollut mitään asiaa, ei Salo ole luovuttanut, eikä varsinkaan sortunut arvostelemaan julkisesti uskollista sotaratsuaan. Tai Peugeotin kohdalla pitäisi tietysti puhua leijonasta.

Leijona on Salokin ja taisteleva sellainen. Kauden 2015 Salo avasi Tunturirallissa vielä Mitsubishin ratissa, mutta jo seuraavassa osakilpailussa Mikkelissä alla oli ensimmäistä kertaa Peugeot. Debyytti uudella autolla toi heti voiton ja uusi aikakausi rallin kotimaisessa arvosarjassa oli käynnistynyt. Kausi 2015 päättyi Suomen mestaruuteen kolmen osakilpailuvoiton myötä ja 53 pisteen marginaalilla.

Kaudella 2016 Salo ajoi kuudessa SM-rallissa yleiskilpailun osalta kolme voittoa, sekä kaksi kakkossijaa. Mestaruusmarginaali oli tällä kertaa 58 pistettä. Vielä viime kaudella Salo taisteli Teemu Asunmaata vastaan tiukasti Suomen mestaruudesta aina viimeiseen osakilpailuun asti, mutta jäi lopulta toiseksi. Ja kuten tuli jo aiemmin mainittua, niin tällä kaudella palkintosijoitukset ovat olleet Skoda-miesten heiniä.

Eikä Suomi ole ainoa maa missä Skodalla menestytään. Kun tshekkimerkki takoo MM-sarjassa WRC2-luokassa kovaa jälkeä ja automallin kehitystyö on jatkuvaa, niin se heijastuu posiviivisella tavalla myös kansallisiin sarjoihin. Menestys MM-sarjassa kasvattaa merkin myyntiä harrastajille ympäri maailmaa ja kun harrastajat menestyvät kansallisissa sarjoissa, myyntiluvut pysyvät korkeina vuodesta toiseen, se tuo rahaa autotehtaalle ja sillä on varaa toimia MM-sarjassa. Positiivisia oravanpyöriä on sittenkin siis olemassa.

Mitä sitten voidaan Salolta odottaa Skoda-debyytissään? Itse ainakin uskon siihen, että Salo tullaan näkemään mukana voittotaistelussa. Jos vertailuun otetaan esimerkiksi kaksi viimeisintä SM1-luokan Suomen mestaria, Asunmaa ja Eerik Pietarinen, niin molemmat ajoivat SM-rallin yleiskilpailun voittoon Skoda-debyytissään. Asunmaa Tunturirallissa tammikuussa 2017 ja Pietarinen samana vuonna, Lempäälässä viime syksynä.

Kävi Salolle rallin SM-sarjan kuluvan kauden viimeisessä osakilpailussa sitten miten tahansa, niin toivottavaa olisi ehdottomasti se, että Salo nähtäisiin rallin SM-sarjassa mukana myös ensi kaudella. Skodan ratissa ja taistelemassa siitä 11. Suomen mestaruudesta.

One more year Juha! Vähintään.

Lue myös! Salo Skodalla SM-finaaliin, Korpiaho Peugeotin rattiin – “Mielenkiintoinen kokeilu” (10.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit