Nappi väärässä paikassa pilasi Kalliokosken viikonlopun – “Ratissa, eikä käsijarrussa”

12.11.2019 / 15:26
Jere Kalliokoski ajoi tänä vuonna kaksi MM-osakilpailua (Kuva: Jan Kåre Rafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-kausi huipentui Etelä-Afrikan Kapkaupungissa viime viikonloppuna ajettuun viimeiseen osakilpailuun. Jere Kalliokoski karsiutui semifinaalista uransa toisessa MM-osakilpailussa kuumien vaiheiden jälkeen. Itävaltalaisessa Stard-tallissa ajaneen härmäläisen lopullinen sijoitus oli 14.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjassa, sekä rallicrossin SM-sarjassa pronssia tänä vuonna saavuttanut Jere Kalliokoski oli kirjaimellisesti liekeissä Killarneyn radan harjoituksissa. Stard-tallin Ford Fiesta syttyi toisella kierroksella tuleen polttoainelinjan rikkouduttua, mutta härmäläinen sai itse auton nopeasti sammumaan.

– Toisella kierroksella huomasin liekkejä konepellin raosta. Aktivoin saman tien sammutusjärjestelmän ja sain palon hallintaan. Autossa on noin viisikymmentä astetta muutenkin, ei siellä ylimääräistä lämmitystä tarvita, Kalliokoski kertoi harmistuneena.

Mekaanikot saivat auton nopeasti korjattua ja ensimmäisessä alkuerälähdössään Kalliokoski ajoi toiseksi. Seuraavaan alkuerälähtöön Kalliokoski starttasi tallikaveri Janis Baumaniksen viereltä ja kaksikon taistelu sai yleisön heräämään. Kalliokoski meni kärkeen, mutta Baumanis antoi muistutusta, että perässä tullaan ja onnistui jokeritaktiikan myötä nousemaan lähdön voittoon. Kokonaistilanteessa Kalliokosken sijoitus oli tulikuuman lauantain jälkeen kymmenes.

– Eka lähtö meni ihan hyvin, mutta ensimmäisessä mutkassa auto puski. Radalla on molemmissa päädyissä pitkä asfalttikaarre, meidän pitää saada auto toimimaan niissä paremmin. Toinen startti onnistui myös hyvin, sain pidettyä tallikaverin takana, mutta ihan ei kyyti riittänyt lähtövoittoon. Nousujohteinen päivä, tästä on hyvä jatkaa huomenna, AL-Härmää edustava Kalliokoski paketoi ensimmäisen kilpailupäivän.

Sunnuntaina lämpötila oli laskenut siedettävään 20 asteeseen ja kevyt pilviverho suojasi paahtavalta, suoraan ylhäältä porottavalta auringolta. Vuorossa olivat alkuerät kolme ja neljä. Aamupäivän ensimmäisessä erässä “Cool Finn” -lempinimen saanut Kalliokoski otti jälleen hyvän lähdön, mutta joutui tukalaan tilanteeseen ja pyörähti.

Viimeisessä alkuerälähdössä viereltä startannut Liam Doran sai paremman startin, mutta Kalliokoski jahtasi ohituspaikkaa ensimmäisessä kaarteessa. Se ei tuottanut tulosta ja Kalliokoski ajautui taisteluun venäläisen Matvey Furazhkinin kanssa. Erän aika riitti 11. sijaan ja kaikki näytti hyvältä, mutta “pommi” oli tulossa. Aikasakko pudotti Kalliokosken pois semifinaalista.

– (Kolmannessa alkuerälähdössä) Startti oli taas hyvä, mutta tuli ahdasta, tiimikaveri osui takakulmaan ja pyörähdin. Autoon ei onneksi tullut kuin peltitöitä, mutta erä oli pilalla. Neljäs erä meni ajollisesti ihan ok. Sanktio, jonka sain kolmannessa erässä, johtui siitä, että peukalo osui käsijarrun päässä olevaan niin sanottuun launch controliin, eli lähtöjärjestelmän nappiin. Talli ei ollut deaktivoinut sitä edellisen kuljettajan jäljiltä. Omassa autossa jolla koko kauden ajoin, se on ratissa eikä käsijarrussa, Kalliokoski taustoitti.

– Vaikka lopputulos lievästi sanottuna ottaa päähän, viikonlopussa oli myös positiivista. Vauhti riitti “isojen poikien” kekkereissä, muutama epäonninen juttu olisi tietenkin voinut mennä toisin. Meillä oli iso ryhmä tukijoita ja ystäviä mukana näin kaukana, heille iso kiitos tuesta minkä sain. Haluan kiittää vielä lopuksi tallia ja luottohenkilöitä, jotka tekivät hienon työn. Ensi kauden kuvioista on keskusteltu ja niistä kerrotaan lisää myöhemmin, Kalliokoski päätti.

Teksti: Toni Lönnroos, Jere Kalliokosken tiedotus


Facebook kommentit