Neljäs sija pudotti Ruotsalaisen pisteissä toiseksi – “Tulos ei sitä mitä lähdettiin hakemaan”

23.5.2018 / 11:17
Esa Ruotsalainen ei yltänyt Kouvolassa palkintovauhtiin SM2-luokassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaikissa alkukauden rallin SM-sarjan osakilpailuissa Esa Ruotsalainen oli ehtinyt hyvin kärkikahinoihin ja johtanutkin SM2-luokkaa joka kilpailussa. Kesäkausi käynnistyi Kouvolan seudulla lauantaina, jolloin Ruotsalaisen vauhti riitti neljänteen sijaan.

Saarijärven UA:n Mitsubishi-kuski starttasi kesän avauskisaan luottavaisena, mutta jo alkupätkät näyttivät, että tällä kertaa pohja-aikavauhtiin ei aivan ylletä. Esa Ruotsalainen ja kartturi Hannu Lamminen kamppailivat loppuun saakka palkintosijasta, mutta se jäi tällä kertaa 4,1 sekunnin päähän. Luokkavoittaja Jarkko Nikaraan ero oli 54,9 sekuntia.

– Tulos ei ollut ihan sitä mitä lähdettiin hakemaan. “Podiumilla” olisi pitänyt olla, mutta eihän se kauas jäänyt. Taistelu oli tiukkaa ja oli hieno ajaa tosissaan kilpaa. Se oli sitä urheilua parhaimmillaan, Ruotsalainen kertasi.

Kotimaisen arvosarjan neljästä luokasta vain SM2:ssa pistetaulukko on säilynyt tasaisena. Muissa luokissa kärkinimi tai kärkikaksikko on jo reilusti haastajiltaan karussa.

– Ajaminen tuntui itsestä ihan hyvältä, mutta ehkä menoa täytyisi joissain paikoissa hieman rauhoittaa. Sillä keinoin kello saataisiin tykkäämään. Nyt pitää kaikki osa-alueet saada viimeisen päälle kuntoon, jotta palataan palkintopallille. Huonoille ei tällä kertaa hävitty, se täytyy myöntää! Taso luokassamme ja SM-sarjassa on tosi kova ja niinhän sen Suomen mestaruudesta ajettaessa tulee ollakin, Ruotsalainen korostaa.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu, Pohjanmaa Ralli Seinäjoella, ajetaan 16. kesäkuuta.

SM2-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailua

1) Henrik Pietarinen 68
2) Esa Ruotsalainen 64
3) Ville Hautamäki 60
4) Joonas Tokee 58
5) Antti Selivaara 33

 

Lainaa Nopeasti

 

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit