MOTORSPORT

Neste Rallille kiitosta: “Huippuluokan vertailukohta muille osakilpailuille”

28.-31.7.2016 ajetun Neste Rallin maine maailman parhaiten järjestettynä rallina sai tukea tänäkin vuonna FIA:n virallisesta arviointiraportista.

Autourheilun kansainvälisen kattojärjestön delegaatit antoivat Suomen MM-rallin järjestäjälle kiittäviä arvioita muun muassa tapahtuman puitteista, turvallisuudesta ja henkilökunnan osoittamasta ammattitaidosta. Tapahtumaa oli järjestäjä AKK Sportsin kanssa rakentamassa tänäkin vuonna yli 4 000 vapaaehtoisen ja seuratyöntekijän verkosto.

Rallin MM-sarjan osakilpailuita arvioivat FIA:n delegaatit, jotka valvovat paikan päällä itse tapahtumaa, tuomarointia, turvallisuutta, viestintää sekä kilpailu- ja lääkintäteknistä suoriutumista. Kuudesta erillisestä arviosta koostuva, tuhti raporttikokonaisuus on FIA:n virallinen palaute tapahtumasta ja työkalu, jolla järjestäjäorganisaatio pääsee myös itse arvioimaan ja kehittämään tapahtumaansa. Tänä vuonna raportissa ei juuri löytynyt moitteen sijaan, ja kilpailun sektorit keräsivät pääasiassa hyviä ja kiittäviä arvioita.

Jyväskylän Paviljongin kilpailukeskuksen ja huoltoparkin ihanteellinen sijainti kaupungin ytimessä sekä sen puitteet, tilaratkaisut ja palvelut saivat tänäkin vuonna raportissa kiitosta. Haastavat, vauhdikkaat ja yleisöä viihdyttävät erikoiskokeet, monipuoliset oheistapahtumat sekä erikoiskoe-, huoltoparkki-, turvallisuus-, viestintä- ja lääkintähenkilökunnan työskentely keräsivät raportissa ykkösluokan arvosanoja. Muun muassa kilpailun turvallisuudesta FIA antoi erityisen, kiittävän maininnan.

– Raportti on hieno arvostuksen osoitus FIA:lta ja näyttää toivottavasti myös sen valtavan työn, jonka olemme jälleen kaikki yhdessä Neste Rallin eteen ponnistaneet. Kokonaisarvion perusteella voimme todeta, että Suomen MM-ralli on edelleen paitsi huippuluokan osakilpailu sarjassa, myös huippuluokan vertailukohta sarjan muille osakilpailuille. Haluamme jatkaa yhtä hyvää työtä ensi vuonna, ja tarjota niin tiimeille, kilpailijoille, medialle, kumppaneille kuin tietysti yleisöllekin entistä mielekkäämmän Neste Ralli -kokemuksen 2017, kuvailee kilpailun promoottori Jani Backman.

Lähde: Neste Rallin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com