Neuville heitti haasteen Evansille, mutta britti ei luovuta – “Tarjoamme helvetillisen vastuksen”

30.4.2017 / 06:47
Thierry Neuville oli lauantaina nopein kuljettaja Argentiinan MM-rallissa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Argentiinan MM-rallia perjantain jälkeen johtanut Elfyn Evans onnistui lauantain erikoiskokeilla säilyttämään johtopaikkansa, mutta johtomarginaali kutistui lähes minuutista vain 11,5 sekuntiin. Evansin ja Thierry Neuvillen voittotaistelusta sunnuntaina rallin kolmella viimeisellä erikoiskokeella tulee hurja jännitysnäytelmä.

Elfyn Evansin osalta kuuden erikoiskokeen ja 160 ek-kilometrin mittainen toinen ajopäivä lähti käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla (EK10), kun britti täräytti rallissa jo seitsemännen pohja-aikansa ja kokonaistilanteessa ero toisena olleeseen Mads Östbergiin nähden kasvoi jo yli minuuttiin. Thierry Neuville antoi tosin tässä kohtaa oman myrskyvaroituksensa ajamalla vain 0,8 sekuntia hitaamman ajan kuin Evans, vaikka belgialainen kärsi matkalla rengasrikon.

11. erikoiskokeella Neuville päihitti Evansin 5,4 sekunnilla ja 12. erikoiskokeella peräti 11,8 sekunnilla, kun tällä kertaa rengasrikko osui Evansin autoon. 13. erikoiskokeella Evans iski takaisin, löi Neuvillen 1,4 sekunnilla, mutta lauantain kaksi viimeistä erikoiskoetta (EK14 ja EK15) olivatkin sitten Neuvillen näytöstä.

Neuville täräytti molemmille erikoiskokeille pohja-ajan ja kavensi eroa Evansiin nähden peräti 34 sekunnilla! Näin ollen kaksikon välinen ero oli kutistunut ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta 11,5 sekuntiin ja ei ollutkaan mikään ihme, että lauantain viimeisen erikoiskokeen maalissa Evansilta jo kysyttiinkin, että pystyykö tämä pitämään viimeisenä ajopäivänä Neuvillen takanaan.

– Ilman muuta pystyn! En tullut tänne tekemään kaikkea tätä sen takia, että sijoittuisin toiseksi. Jos hän haluaa voittaa, niin tarjoamme hänelle helvetillisen vastuksen siinä taistelussa, hurjaa itseluottamusta uhkuva Evans tykitti.

– Huomisesta taistelusta tulee kova, mutta näyttää siltä, että näissä kovissa olosuhteissa meidän auto toimii hyvin ja toivomme, että saamme siitä hyötyä. Kuinka paljon sitten aion ottaa riskejä? Katsotaan, se nähdään huomenna, Neuville puolestaan hymyili viimeisen erikoiskokeen maalissa arvoituksellisesti.

“Tavoitteena on aina voittaa”

Kun vertailuun laitetaan kuljettajien lauantaina ajamat ajat, oli Evans toisena ajopäivänä vasta viidenneksi nopein kuljettaja. Edelle ehti mm. Toyotan Jari-Matti Latvala, joka kokonaistilanteessa on lauantain jälkeen on viidentenä.

– Ei ollut paras päivämme, kaikenlaista mahtui matkalle. Joitakin pieniä ajovirheitä minulta yhdistettynä auton pieniin ongelmiin tekivät sen, että johtomarginaalimme pieneni aika lailla. Mutta silti etu on edelleen meillä ja kaikki on valmiina huomista varten. Vielä on reilut 50 kilometriä matkaa maaliin ja mitä tahansa voi vielä tapahtua, mutta me tulemme antamaan kaikkemme huomenna, Evans vakuuttaa M-Sportin tiedotteessa.

Lauantain nopein kuljettaja oli Neuville, jonka vauhtiin pystyi vastaamaan ainoastaan perjantain viidenneltä sijalta lauantaina kolmanneksi noussut Ott Tänak.

– Emme olisi voineet pyytää enempää lauantailta. Okei, päivä ei lähtenyt hyvin käyntiin, koska ajauduimme avauspätkällä ulos tieltä ja kärsimme rengasrikon. Sen jälkeen asiat menivät parempaan suuntaan ja onnistuimme nousemaan Madsin (Östberg) ohi toiseksi. Auto tuntuu hyvältä ja sen suhteen olen luottavainen. Kahdella viimeisellä erikoiskokeella yritettiin hyökätä ja kaventaa eroa kärkeen ja onnistuimmekin siinä, Neuville kommentoi Hyundain tiedotteessa.

Neuville voitti edellisen osakilpailun Korsikassa ja janoaa nyt toista peräkkäistä voittoaan, joka ilman muuta nostaisi hänet tässä vaiheessa kautta suurimmaksi mestarisuosikiksi. Pitää myös muistaa, että Neuville oli erittäin lähellä voittoa myös kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Monte Carlossa ja Ruotsissa, mutta pilasi mahdollisuutensa ajovirheisiin johtoasemasta.

– Tavoitteena on aina voittaa ja siitä taistelusta tulee todella kova. Eikä pelkästään voittotaistelun suhteen, vaan täytyy pitää myös takana meitä jahtaavat takana, Neuville muistutti, viitaten erityisesti kolmantena olevaan Tänakiin, jolla eroa Neuvilleen nähden ennen sunnuntaita on 15,3 sekuntia.

 

Kuva: M-Sport

Elfyn Evans lähtee Argentiinan MM-rallin päätöspäivän erikoiskokeille johtoasemassa (Kuva: M-Sport)

 

“Elfynilla oli tänään vaikea iltapäivä”

Toisena perjantain jälkeen olleen Mads Östbergin taistelu palkintosijoituksesta päättyi 14. erikoiskokeella, kun yksityistiimin Ford tärähti kiveen sillä seurauksella, että peräpään jousitus särkyi. Sebastien Ogierin vaikea viikonloppu sai jatkoa myös lauantaina, matkaan mahtui kaikenlaista, mutta ranskalainen säilytti silti vielä neljännen sijansa. Eroa kärkeen on 49,9 sekuntia ja kolmanteen sijaan 23,1 sekuntia.

– Huono päivä, mutta tälläistä elämä on joskus. Meillä oli paljon pieniä ongelmia, mutta tyytyväinen pitää olla, että päästiin päivä “maaliin” ja takaisin huoltoon. Huomenna on jälleen edessä haastavia erikoiskokeita ja mitä tahansa voi tietysti vielä tapahtua, mutta enemmänkin olisin tyytyväinen siihen, että löytäisimme taas sen hyvän fiiliksen. Koska tänään meillä ei onnistunut mikään, Ogier harmitteli.

M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson on jakanut ansaittuja kehuja Elfyn Evansin suuntaan koko viikonlopun ajan ja sama jatkui myös lauantain erikoiskokeiden jälkeen. Wilson luottaa siihen, että Evans ei tule tyytymään kakkossijaan sen jälkeen millaista työtä hän on koko viikonlopun ajan rallin johtoasemassa tehnyt.

– Elfynilla oli tänään vaikea iltapäivä, joten huomiselle on vain yksi suunnitelma ja se on tehdä kaikki mahdollinen voiton eteen. Hän on tehnyt fantastista työtä johtamalla rallia täydet kaksi päivää, joten hän ei todellakaan aio luovuttaa voittoa ilman kovaa taistelua, Wilson uskoo.

WRC2-luokassa Pontus Tidemand kruisailee kohti varmaa voittoa, vaikka ruotsalaisenkin lauantaihin mahtui mm. osuma penkkaan. Ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta Tidemandin johtomarginaali luokassa toisena olevaan Juan Carlos Alonsoon nähden on jo lähes 10 minuuttia.

Argentiinan MM-rallin viimeinen ajopäivä käynnistyy Suomen aikaa sunnuntaina kello 15.13. Ohjelmassa on kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan 55,28 kilometriä ja maaliin saavutaan alkuillasta seitsemän aikoihin. UrheiluUutiset.com seuraa kilpailun ratkaisun hetkiä tiiviisti koko sunnuntain ajan.

Yleiskilpailun tilanne 15/18 ek:n jälkeen

1) Elfyn Evans (Ford) 2.53.45,7
2) Thierry Neuville (Hyundai) + 11,5
3) Ott Tänak (Ford) + 26,8
4) Sebastien Ogier (Ford) + 49,9
5) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 1.24,6
6) Hayden Paddon (Hyundai) + 4.26,7
7) Juho Hänninen (Toyota) + 9.34,3
8) Lorenzo Bertelli (Ford) + 12.10,0
9) Dani Sordo (Hyundai) + 13.26,8
10) Pontus Tidemand (Skoda) + 13.57,5

———-

11) Mads Östberg (Ford) + 14.27,7
14) Kris Meeke (Citroen) + 54.40,8
18) Craig Breen (Citroen) + 1.21.43,3

Evansin keskinopeus: 104,4 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Evans 7, Neuville 3, Meeke 2, Tänak 2, Ogier 1, Paddon 1

Argentiinan MM-rallin aikataulu

Perjantai 28.4.

EK 01 – Ciudad de Cordoba (1,75 km) pohja-aika: Ogier
EK 02 – San Agustin – Villa General Belgrano 1 (19,95 km) pohja-aika: Evans
EK 03 – Amboy – Santa Monica 1 (20,44 km) pohja-aika: Evans
EK 04 – Santa Rosa – San Agustin 1 (23,85 km) pohja-aika: Evans
EK 05 – Super Especial Fernet Branca 1 (6,04 km) pohja-aika: Evans
EK 06 – San Agustin – Villa General Belgrano 2 (19,95 km) pohja-aika: Evans
EK 07 – Amboy – Santa Monica 2 (20,44 km) pohja-aika: Evans
EK 08 – Santa Rosa – San Agustin 2 (23,85 km) pohja-aika: Paddon

Lauantai 29.4.

EK 09 – Super Especial Fernet Branca 2 (6,04 km) pohja-aika: Neuville
EK 10 – Tanti – Villa Bustos 1 (20,80 km) pohja-aika: Evans
EK 11 – Los Gigantes – Cantera El Condor 1 (38,68 km) pohja-aika: Meeke
EK 12 – Boca del Arroyo – Bajo del Pungo 1 (20,52 km) pohja-aika: Meeke
EK 13 – Tanti – Villa Bustos 2 (20,80 km) pohja-aika: Tänak
EK 14 – Los Gigantes – Cantera El Condor 2 (38,68 km) pohja-aika: Tänak, Neuville
EK 15 – Boca del Arroyo – Bajo del Pungo 2 (20,52 km) pohja-aika: Neuville

Sunnuntai 30.4.

EK 16 – El Condor – Copina (16,32 km) klo 15.13
EK 17 – Mina Clavero – Giulio Cesare (22,64 km) klo 16.56
EK 18 – El Condor (16,32 km) klo 18.18 Power Stage

1. ajopäivä (ek:t 01-09) – 142,31 ek-kilometriä
2. ajopäivä (ek:t 10-15) – 160,00 ek-kilometriä
3. ajopäivä (ekt: 16-18) – 55,28 ek-kilometriä

Ek-kilometrejä yhteensä: 357,59 km
Kilpailun kokonaispituus: 1417,98 km

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit