Neuville kommentoi testeissä tapahtunutta rajua ulosajoaan – “Osuimme kiveen”

10.6.2020 / 15:14
Thierry Neuville juhli voittoa Montessa tammikuussa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Thierry Neuvillen paluu WRC-auton rattiin pitkän tauon jälkeen päättyi maanantaina rajuun ulosajoon Suomessa ajetuissa testeissä.

Ensi viikon tiistaina 32 vuotta täyttävä Hyundain belgialaiskuljettaja Thierry Neuville ei ollut istunut WRC-auton ratissa sitten viime maaliskuisen Meksikon MM-rallin. Koronaviruspandemia on pistänyt koko rallin MM-sarjan “odotustilaan”, eikä seuraavasta osakilpailusta ole tällä hetkellä mitään tietoa. Hyundai-talli piipahti Neuvillen johdolla Suomessa tällä viikolla testien muodossa.

– Oli todella nautinnollista olla taas takaisin ratin takana ja saada takaisin se erityinen fiilis, minkä saa ajaessaan WRC-autoa. Kauden ensimmäisistä ralleista on niin paljon aikaa, ainakin siltä se tuntuu, joten oli mahtavaa saada taas adrenaliini virtaamaan, Neuville kommentoi tallinsa tiedotteessa.

Yhden auton voimin liikkeellä ollut Hyundai joutui kuitenkin keskeyttämään testit jo heti avauspäivänä, kun Neuville lipsautti autonsa rajusti ulos tieltä. Kuljettaja itse, sekä kartanlukija Nicolas Gilsoul selvisivät tilanteesta ilman fyysisiä vammoja, mutta Hyundai meni sen verran huonoon kuntoon, että sen korjaaminen ja testien jatkaminen olivat ylivoimaisen suuri urakka ammattitiimillekin.

– Testit eivät päättyneet ihan niin kuin olisimme halunneet. Osuimme kiveen (mutkan) leikkauksessa, mikä kaatoi auton ja pyörimme sitten joitakin kertoja ympäri, Neuville kertasi tapahtunutta.

Ja kuten aina Suomessa, siellä missä rallitestit, niin siellä myös yleisöä, joten Neuvillen ulosajossa varsin pahoin vaurioituneesta autosta levisi sosiaalisen median kautta nopeasti kuvia maailmalle. Se mitä tosin ei kuvissa näkynyt, oli Hyundain tallipäällikön Andrea Adamon varsin kovasanainen “ripitys” tähtikuljettajalleen ulosajon jälkeen. UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan MM-sarjan viisinkertainen hopeamitalisti oli tunnetusti tulisieluista pomoaan kuunnellessa ollut varsin nöyrää poikaa.

 

Thierry Neuville Meksikon MM-rallissa maaliskuussa (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

“Olen ruuanlaitossa erittäin huono”

Urallaan 113 MM-ralliin osallistunut ja niistä 13 voittanut Neuville on edustanut Hyundaita vuodesta 2014 lähtien. Vuonna 2013 Fordin ratissa jättiyllättäjänä MM-sarjan loppupisteissä toiseksi sijoittunut Neuville on kartuttanut hopeakokoelmaansa neljällä peräkkäisellä kakkossijalla vuosina 2016-2019.

Tänä vuonna alkuvuodesta ajettujen Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon MM-osakilpailujen jälkeen Neuville on kuljettajien MM-pisteissä kolmantena, 20 pistettä MM-sarjaa johtavaa Elfyn Evansia perässä. Neuville juhli tammikuussa Monte Carlossa kauden avausosakilpailun voittoa, katkaisten samalla Sebastien Loebin ja Sebastien Ogierin pitkän voittoputken tässä maailman kuuluisimmassa autokilpailussa. Edellinen ei-Sebastien, joka oli juhlinut Monte Carlon MM-rallin voittoa, oli vuonna 2006 ykköseksi ajanut Marcus Grönholm.

Koronaviruspandemian aiheuttamaa kilpailutaukoa rallin MM-sarjasta Neuville on viettänyt perheensä kanssa Monacossa.

– Meidän on täytynyt vain hyväksyä tämä tilanne ja tehdä kaikkemme tilanteen ratkaisemiseksi mahdollisimman nopeasti. Yksinkertaisin keino on noudattaa sääntöjä ja löytää paras tapa elää, koska meillä kaikilla on erilaiset tarpeet. Monet ihmiset ovat kohdanneet vaikeuksia, erityisesti he, jotka toimivat yrittäjinä ja joilla on alaisia. Mutta olen aina ajatellut niin, että siellä missä on ongelmia, niin siellä on myös ratkaisuja, Neuville järkeilee.

Neuvillen arkeen viime aikoina on sisältynyt peruskuntoilun lisäksi myös kartingia, veljen auttamista tämän crosskart-yrityksessä, sekä yritys tulla paremmaksi kotikokiksi.

– Harkitsin hetken aikaa, että olisin ottanut ruuanlaittoon oppitunteja tyttöystävältäni, koska olen ruuanlaitossa erittäin huono, mutta se idea kuoli varsin nopeasti, kun tajusin ettei siitä ollut minulle mitään iloa, eikä sitä myöden halua kehittyä paremmaksi, Neuville myöntää.

 

 

Lue myös! Rallin MM-sarja erittäin lähellä historiallisen surullista kohtaloa (10.6.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit