Neuville Korsikan kuningas, Latvala taisteli neljänneksi – “Tehtiin hullu hyökkäys”

9.4.2017 / 14:48
Thierry Neuville ajoi Hyundaille kauden avausvoiton (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa on ajettu tällä kaudella nyt neljä osakilpailua ja jokaisessa niissä voittoa on juhlinut eri kuljettaja ja eri talli. Korsikan asfaltilla ykkösenä maaliviivan ylitti Thierry Neuville, joka ajoi Hyundaille kauden avausvoiton. Jari-Matti Latvala taisteli neljänneksi ja Teemu Suninen oli WRC2-luokassa toinen.

Neljäntenä olleen Craig Breenin ja viidentenä olleen Jari-Matti Latvalan välinen aikaero ennen viimeistä erikoiskoetta oli tasan kaksi sekuntia. Kaksikosta ensimmäisenä viimeisen erikoiskokeen maaliviivan ylitti Latvala, joka maalissa puhalteli ja pyöritteli päätään kaikkensa antaneena.

– Madallettiin alustaa ja tehtiin hullu hyökkäys. Katsotaan mitä muut tekevät, Latvala kommentoi.

Kun Breen ylitti maaliviivan hetkeä myöhemmin 2,1 sekuntia hitaammin kuin Latvala, niin Toyotan ykköstähti pääsi tuulettamaan nousuaan kokonaistilanteessa neljännelle sijalle minimaalisella 0,1 sekunnin erolla! Latvala nappasi lisäksi vielä Power Stage -erikoiskokeen voiton ja viisi lisäpistettä, kun takaa tulleet Sebastien Ogier, Dani Sordo ja Thierry Neuville eivät pystyneet suomalaisen aikaa rikkomaan.

– Tein parhaani ja nautin todella tästä taistelusta. Meidän täytyy ottaa tästä viikonlopusta mukaamme positiiviset asiat. Meillä on vielä niin vähän kokemusta tälläisistä ralleista ja silti viikonloppuna ei yhtään virhettä. Siihen pitää olla tyytyväinen, ainoana Citroen-kuljettajana MM-pisteille tallin kotirallissa selviytynyt Breen kommentoi.

Ogier taisteli maaliiin asti, vaikka Fordissa oli runsaasti teknisiä murheita niin lauantain iltapäivän erikoiskokeilla, kuin päätöspäivän kahdella viimeisellä erikoiskokeella. Niistä huolimatta nelinkertainen maailmanmestari onnistui nousemaan viimeisellä erikoiskokeella Sordon ohi toiseksi. Ogierin ja Sordon välinen ero oli lopulta 1,3 sekuntia.

– Todella vaikea ralli meille joten pitää olla tyytyväinen siihen, että päästiin maaliin, Ogier kommentoi ja luetteli pitkän listan niistä tekniikkamurheista joista he rallin loppuvaiheilla joutuivat kärsimään.

 

 

“Fiilis on uskomaton tällä hetkellä”

Neuvillelle voitto oli uran kolmas, kun nyt ajettu Korsika oli belgialaiselle uran 75. MM-ralli. Aiemmat voitot olivat tulleet Saksasta vuonna 2014, sekä Italiasta viime vuonna. Tällä kaudella Monte Carlossa ja Ruotsissa Neuville koki karvaat pettymykset, kun hän keskeytti johtoasemasta molemmissa kisoissa. Meksikosta tuli maaliskuussa kauden ensimmäinen palkintosijoitus ja nyt siis kauden avausvoitto.

– Fiilis on uskomaton tällä hetkellä. Suuri kiitos tiimilleni, he ovat koko ajan uskoneet minuun ja kannustaneet eteenpäin Monte Carlon ja Ruotsin pettymysten jälkeen. Avauspäivän jälkeen en ollut varma pystyisimmekö voittamaan tätä rallia, mutta kaikki kuitenkin kääntyi lauantaina. Olen erittäin tyytyväinen, Neuville kommentoi.

WRC2-luokan ykköseksi ajoi Andreas Mikkelsen. Norjalaiselle voitto oli kauden toinen, olihan Mikkelsen luokkavoittaja myös tammikuisessa Monte Carlon MM-rallissa.

– Hieno viikonloppu. Camillin (Eric) kanssa oli alussa hyvää taistelua, mutta sen (Camillin keskeytys) jälkeen ero oli sitä luokkaa, että ajettiin vain turvallisesti maaliin. Loistavaa, että pystyttiin tuomaan Skodalle tämä voitto. Toivottavasti saan palata kuitenkin mahdollisimman nopeasti WRC-auton rattiin. Asiat sen suhteen näyttävät juuri nyt hyvälle ja jotain on tapahtumassa, se on varmaa, Mikkelsen taustoitti tulevaisuuden näkymiään.

Teemu Suninen ei viikonloppuna vauhdin puolesta voittotaisteluun asti mukaan yltänyt, mutta M-Sportin Fordilla ajava nuori suomalainen teki hienoa työtä ja sijoittui toiseksi. Sijoitus on Sunisen uran paras saavutus MM-asfalttirallista.

– Urani paras kisa asfaltilla ja siihen pitää olla tyytyväinen. Olen oppinut paljon viikonlopun aikana ja tätä autoa on nautinto ajaa, Suninen hehkutti.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinan soralla 28.-30. huhtikuuta.

Yleiskilpailun epäviralliset lopputulokset

1) Thierry Neuville (Hyundai) 3.22.53,4
2) Sebastien Ogier (Ford) + 54,7
3) Dani Sordo (Hyundai) + 56,0
4) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 1.09,6
5) Craig Breen (Citroen) + 1.09,7
6) Hayden Paddon (Hyundai) + 2.16,3
7) Andreas Mikkelsen (Skoda) + 8.10,7 WRC2
8) Teemu Suninen (Ford) + 9.17,0 WRC2
9) Stephane Sarrazin (Skoda) + 9.23,6 RC2
10) Yohan Rossel (Citroen) + 12.57,1 WRC2

Neuvillen keskinopeus: 93,7 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Neuville 4, Meeke 3, Ogier 2, Latvala 1

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit